Pestien tuki

Uusille partioaikuisille lähetettiin Opas partioseikkailuun – Lohjanjärven Loiske testasi oppaan!

Kaikille aikuisille, jotka ovat liittyneet partioon tai vaihtaneet lippukuntaa toukokuun jälkeen, lähetettiin alkusyksystä postitse Opas partioseikkailuun. Lohjanjärven Loiskeen aikuiset testasivat uuden oppaan.

Opas partioseikkailuun –perehdytyspassi auttaa aikuisena harrastuksen aloittanutta perehtymään partioon ja omaan lippukuntaan. Yksi postilähetyksen saaneista oli Taina Sarajärvi, joka aloitti partioharrastuksen uutena aikuisena Lohjanjärven Loiske -lippukunnassa ja ryhtyi sammon pestiin eli seikkailijaryhmän johtajaksi.

− Oli mukavaa saada postia partiosta ja tutustua vihkoseen. Kurkkasin vihkosen läpi ja mietin, mitkä askeleet olen jo itse partiopolulla ottanut. Merkitsin vihkoseen omat ”askelmerkit”. Lähdin esimerkiksi tutustumaan Tervetuloa partioon -verkkokurssiin.

Merkitsin vihkoseen omat ”askelmerkit”. Lähdin esimerkiksi tutustumaan Tervetuloa partioon -verkkokurssiin.

Taina on saanut muutenkin hyvin perehdytystä uuteen harrastukseen.

−  Olin aluksi seikkailijaryhmässä ”apukäsinä” opettelemassa toimintaa. Lippukunnanjohtaja on tukenut perehdytyksessä, kertomalla käytännön asioita ja antamalla vinkkejä toimintaan ja sen suunnitteluun.

Kolme naista partiopaidoissa
Lohjanjärven Loiskeen tehotiimi Eevi Viirnurm (vas.), lippukunnanjohtaja Eira Suomi ja seikkailijajoukkueen johtaja Taina Sarajärvi. Uudessa lippukunnassa aikuisten perehdyttämisestä täytyy luoda rutiinia. Kuva: Eira Suomi

Lippukunnanjohtaja Eira Suomen näkökulmasta Opas partioseikkailuun on hyvä apu perehdyttämiseen.

− Oppaasta saa myös lyhyessä kaavassa näkemystä, miten monipuolista partiotoiminta on ja voi olla, Eira kertoo.

Tuore lippukunta Lohjanjärven Loiske aloitti toimintansa syksyllä 2018. Lippukunta järjestää vesipartiotoimintaa Lohjanjärvellä, Uudenmaan Partiopiirin alueella.

− Vasta vuoden ajan toimineena lippukuntana moni asia on meille uutta. Koen, että tuossa oppaassa on tiivistettynä helppoja aloittamisen ideoita partiotoiminnalle.

Opas partioseikkaluun on saatavilla materiaalipankissa. Oppaan voi tulostaa ja käyttää sitä uuden aikuisen perehdyttämisen muistilistana. Jokaista kohtaa ei ole pakko käydä läpi, vaan oppaasta voi valita perehdyttäväksi hyödylliseltä tuntuvat asiat. Myös omia lisäyksiä saa ja kannattaa tehdä.

Uuden harrastuksen aloittaminen on jännittävää aikuisenakin ja sen takia aloittamiseen kannattaa lippukunnassa panostaa. Kun toimintatavat ja partiosanasto on hallussa, pääsee uusi jäsen paremmin mukaan partiomeininkiin. Hyväksi toimintatavaksi on monessa lippukunnassa todettu kummiaikuisen nimittäminen. Kummiaikuinen pitää huolta, että uusi partiolainen otetaan mukaan toimintaan ja on valmiina vastailemaan kysymyksiin.

Katso vinkit uuden aikuisen perehdyttämiseen