Yleinen

Uutuuksia liittyen ansiomerkkeihin

Seuraava ansiomerkkiehdotusten jättämisen määräaika on 15.9.

Syyskuun 15. Päivään mennessä jätetyt ehdotukset käsitellään lokakuun aikana, joten myönnetyt merkit ehtivät luovutettavaksi vielä loppuvuoden tapahtumiin. Tämän jälkeen seuraava ehdotusten määräaika on 15.11., josta myönnetyt merkit ehtivät vasta tammikuun jälkeen luovutettaviksi. Marraskuun määräaikaan mennessä pitää myös ehdottaa Mannerheim-soljet.

Suomen Partiolaisten ansiomerkkien myöntöperusteet löytyvät partion sivuilta täältä.  Piirien ja FiSSc:n ansiomerkkien ohjeet löydät kyseisen organisaation sivuilta.

Helena Siivola partiopiirinsä paraatissa
Kuva: Kris Loimaala.

Uusi ansiomerkki ja muuttuneet myöntöperusteet käyttöön 1.1. alkaen

Suomen Partiolaisten hallitus on päättänyt kesän aikana Louhisuden soljen ja Collanin soljen myöntöperusteiden muuttamisesta sekä uuden Pohjantähti-soljen perustamisesta.

Jatkossa Louhisuden solki tulee olemaan kaikkien ryhmää johtavien samoajien ansiomerkki riippumatta johdettavan ryhmän ikäkaudesta. Collanin solki taas ulotetaan kattamaan myös luotsit, sisujohtajat ja perhepartio-ohjaajat, ja sen ikävaatimuksena on vähintään 19 vuoden ikä.

Aatemerkkien valikoimaan tulee ehdotettavaksi Pohjantähti-solki, joka voidaan myöntää vähintään 26-vuotiaalle partiojohtajalle partion arvopohjan sisäistämisestä ja sen mukaan elämisestä sekä toisissa ihmisissä aikaan saadusta kasvusta ja partiotoimintaan sitoutumisesta.

Uuden Pohjantähti-soljen tarkemmat myöntöperusteet sekä Louhisuden soljen ja Collanin soljen muuttuneet myöntöperusteet julkaistaan marraskuussa, ja ne ovat käytössä ensimmäisen kerran 15.1. mennessä tehtyjen ehdotusten käsittelyssä.