KV-trainee koulutus

KV-trainee on koulutusohjelma kansainvälisestä partiotoiminnasta ja vaikuttamisesta kiinnostuneille. Ohjelmassa perehdytään Suomen Partiolaisten ja molempien maailmanjärjestöjen, WAGGGGS:n ja WOSM:n, toimintaan sekä kehitetään monipuolisesti valmiuksia toimia kansainvälisessä partioympäristössä. Ohjelmassa on kaksi linjaa: avoin linja kaikille kansainvälisestä partiosta kiinnostuneille sekä rajattu ikärajallinen nuorten linja. Nuoren osalta kv-trainee ohjelma sisältää myös konferenssiin valmistautumista ja koulutus huipentuu konferenssiin osallistumiseen osana Suomen delegaatiota.

"Kurssi antoi tiivistettynä hyvät pohjatiedot kv-toiminnasta. Erityisesti positiivinen ja kannustava ilmapiiri rohkaisi myös hakemaan uuteen pestin heti kurssin jälkeen. Muutenkin nuorena osallistujana on mahtavaa, miten pääsee heti mukaan kv-toimintaan. Esimerkiksi pesti kansainvälisten yhteyksien valiokunnassa ja paikka maailmankonffan delegaatiossa motivoivat, mutta myös varmistavat pysyvyyden kv-toiminnan parissa. Plussaa myös siitä, että koulutukset eivät ole ainoastaan viikonloppuisin vaan myös arki-iltoina" kv-traineen nuori osallistuja Suvi

KV-trainee on kehitetty entisestä WSYF-koulutusohjelmasta, joka pohjautui Partioliikkeen Maailmanjärjestön WOSM:n maailmankonferenssiin ja sen yhteydessä järjestettävään World Scout Youth Forumiin. WSYF-koulutukseen pääsi mukaan vain kolme osallistujaa, jonka lisäksi WSYF-koulutuksen fokus oli vahvasti WOSM:ssa. Syksyllä 2019 alkoi ensimmäinen uudistettu kv-trainee koulutusohjelma, joka keskittyi tasapainoisemmin molempiin maailmanjärjestöihin, jonka lisäksi myös osallistujamäärää kasvatettiin.

Ohjelma koostuu kahdesta koulutusviikonlopusta sekä iltakouluista. Nuorille osallistujille ohjelmaan kuuluu myös konferenssiin valmistautumista sekä konferenssiin osallistuminen osana Suomen delegaatiota.

 

 

KV-trainee ohjelmaa arvioidaan ja kehitetään eteenpäin ensimmäisen kierroksen jälkeen. Lisätietoa jatkosta tulossa myöhemmin.