Hakuohjeet

Hei sinä vaikuttamisesta kiinnostunut 16-25-vuotias partiolainen!

Tule oppimaan, miten maailmaa muutetaan Suomen Partiolaisten järjestämään y-traineekoulutukseen 2020! Haku y-trainee koulutukseen on auki 15.5-12.6.2020

Yhteiskuntasuhde-trainee koulutuksen jälkeen tiedät, miten yhteiskuntamme päätöksiä tehdään sekä osaat itse vaikuttaa niihin! Opit kansallisesta päätöksenteosta eduskunnassa sekä erilaisista nuoria ja partiota koskevista poliittisista teemoista. Pääset myös toteuttamaan partion kuntavaalikampanjaa ja tapaamaan monta inspiroivaa nuorta vaikuttajaa.

Kyseessä ei ole pelkästään yhteiskuntaopin peruskurssi, vaan opit samalla olennaisia vaikuttamisen taitoja kuten esiintymistä, argumentointia ja päättäjien kohtaamista. Tärkeä vaikuttamisen taito on myös se, miten saamme muut mukaan muuttamaan maailmaa yhdessä kanssamme – siksi koulutuksessa saat eväät, miten järjestää oman piirin alueella kaikille nuorille avoimen kuntavaalitapahtuman keväällä 2021. Näissä tilaisuuksissa etsitään keinoja vahvistaa nuorten ääntä heidän omalla kotiseudullaan.

Koulutuksen suoritettuasi saat mahdollisuuden osallistua erilaisiin partion vaikuttamistapaamisiin ja tapahtumiin. Saat myös uusia ystäviä ja verkoston yhteiskunnallisesta vaikuttamisesta kiinnostuneista nuorista eri puolilta Suomea.

Koulutukseen kuuluu kaksi koko ryhmän viikonlopputapaamista* Helsingissä 18.-20.9.2020 sekä 9.-11.10.2020.

Sinulta odotamme reipasta ja uteliasta asennetta sekä aitoa halua rakentaa yhteiskuntaa, jossa nuoria kuullaan ja kuunnellaan. Vaikuttamisen tavat ovat monet, joten kuka tahansa voi olla vaikuttaja.

Mukaan valitaan hakemusten perusteella 30 osallistujaa. Hakijalla tulee olla partion jäsenmaksu maksettuna vuodelle 2020. Hakemalla mukaan sitoudut osallistumaan koulutuksen lähijaksoihin ja osallistumaan kuntavaalitapahtuman toteuttamiseen piirisi alueella keväällä 2021. Nuoret ovat moninainen joukko, joten myös me painotamme valinnoissa moninaisuutta. Tästä syystä toivomme hakijoiksi eritaustaisia partiolaisia ympäri Suomen. Osallistujille ei aiheudu kustannuksia koulutukseen osallistumisesta, sillä matkat, majoitus ja ruokailut korvataan.

Hae mukaan y-traineeksi 12.6. mennessä. Ilmoitamme valinnoista 18.6.2020 mennessä.

Hae mukaan

Lisätietoja:

Kurssinjohtaja Eetu Piilola, eetu.piilola@partio.fi
Edunvalvontakoordinaattori Helka Otsolampi, helka.otsolampi@partio.fi

Kuvassa Erasmus+ logo

Koulutus on osin rahoitettu Euroopan unionin Erasmus+ -ohjelmasta ja toteutetaan yhteistyössä eduskunnan partioparlamentaarikkojen kanssa. Suomessa Erasmus+ -ohjelman hallinnoinnista ja toimeenpanosta vastaa Erasmus+ -ohjelman kansallinen toimisto Opetushallituksessa.

*edellyttäen, että kokoontuminen on tällöin sallittua. Informoimme valittuja kurssilaisia jos kurssin toteuttamiseen tulee muutoksia koronatilanteesta johtuen.

Kurssin järjestämisestä vastaava Y-trainee projektiryhmä säilyttää hakemuksia hakuprosessin loppuun asti. Hakemuksia käsittelee vain Suomen Partiolaisten y-trainee kurssin johtaja, y-valiokunnan puheenjohtaja ja vastaava työntekijä Hakuprosessin loputtua kaikki hakemukset yhteystietoineen poistetaan. Lue lisää partion henkilötietojen käsittelystä ja tietosuojasta: www.partio.fi/tietosuoja.

lue kokemuksia 2019 kurssilta