Retki-Riikkana sosiaalisessa mediassa tunnettu Riikka Hakala on luonut partiolaisille reseptin herkullisesta kasvis-italianpadasta. Retkeilijän italianpata valmistuu helposti retkiolosuhteissa ja reseptiä pääsikin testaamaan sudenpenturyhmä retkiruokakerhossa Riikan opastuksella. Sudenpennut totesivat ruoan olevan herkullista ja helppoa valmistaa. Testaa reseptiä omalla retkelläsi!
Retkeilijän italianpata
Raaka-aineet
- 1 dl soijarouhetta
- 1 rkl öljyä
- 1 pieni sipuli
- ½ punainen paprika
- ½ purkkia paseerattua tomaattia
- 4 dl vettä
- 1 tl oreganoa
- ½ kasvisliemikuutio
- 2 dl rakettispagettia
- 50 g maissia
- 50 g herneitä
Valmistus
Kuori ja hienonna sipuli sekä kuutioi paprika. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota sipuleita ja paprikaa muutaman minuutin ajan. Lisää soijarouhe ja oregano. Kaada joukkoon 4 dl vettä ja murenna mukaan kasvisliemikuutio. Lisää paseerattu tomaatti ja rakettispagetti kattilaan ja keitä noin 5 minuuttia, kunnes spagetti on kypsää. Sekoita joukkoon maissi ja herneet, jonka jälkeen anna kiehua vielä pari minuuttia.
Nauti retkiruoka ulkoilmassa hyvässä seurassa!
Katso myös Retki-Riikan aiemmat reseptit kasvisbologneeseen ja omena-kaurapaistokseen.
Sosiaalisessa mediassa Retki-Riikkana vaikuttava Riikka Hakala ja Suomen Partiolaiset tekevät yhteistyötä vuoden 2024 ajan. Artikkelin resepti ja kuvat Riikka Hakala.