Retki-Riikkana sosiaalisessa mediassa tunnettu Riikka Hakala on luonut partiolaisille reseptin herkullisesta kasvis-italianpadasta. Retkeilijän italianpata valmistuu helposti retkiolosuhteissa ja reseptiä pääsikin testaamaan sudenpenturyhmä retkiruokakerhossa Riikan opastuksella. Sudenpennut totesivat ruoan olevan herkullista ja helppoa valmistaa. Testaa reseptiä omalla retkelläsi!

Retkeilijän italianpata

Raaka-aineet

  • 1 dl soijarouhetta
  • 1 rkl öljyä
  • 1 pieni sipuli
  • ½ punainen paprika
  • ½ purkkia paseerattua tomaattia
  • 4 dl vettä
  • 1 tl oreganoa
  • ½ kasvisliemikuutio
  • 2 dl rakettispagettia
  • 50 g maissia
  • 50 g herneitä

Valmistus

Kuori ja hienonna sipuli sekä kuutioi paprika. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota sipuleita ja paprikaa muutaman minuutin ajan. Lisää soijarouhe ja oregano. Kaada joukkoon 4 dl vettä ja murenna mukaan kasvisliemikuutio. Lisää paseerattu tomaatti ja rakettispagetti kattilaan ja keitä noin 5 minuuttia, kunnes spagetti on kypsää. Sekoita joukkoon maissi ja herneet, jonka jälkeen anna kiehua vielä pari minuuttia.

Nauti retkiruoka ulkoilmassa hyvässä seurassa!

Katso myös Retki-Riikan aiemmat reseptit kasvisbologneeseen ja omena-kaurapaistokseen.

Sosiaalisessa mediassa Retki-Riikkana vaikuttava Riikka Hakala ja Suomen Partiolaiset tekevät yhteistyötä vuoden 2024 ajan. Artikkelin resepti ja kuvat Riikka Hakala.