Henkilöstöuudistuksesta usein kysyttyä

Usein kysytyt kysymykset

Seuraavassa ovat henkilöstöuudistuksen usein kysytyt kysymykset vastauksineen. Jos jokin mietityttää, anna palautetta tai pyydä lisätietoja. Sivua päivitetään palautteen perusteella ja kehitysprojektin edetessä.

Henkilöstöuudistuksen tavoitteena on partion kasvu ja paikallisten partiolippukuntien tuki eri puolilla Suomea. Tavoitteena on myös vähentää Suomen Partiolaisten ja partiopiirien päällekkäistä työtä. Suomen Partiolaisista on tarkoitus luoda kehitysprojektissa valtakunnallinen työnantaja, joka aloittaa toiminnassaan vuonna 2022. Henkilöstöuudistuksen tavoitteena eivät ole henkilöstövähennykset.

Lue lisää henkilöstöuudistuksen taustasta ja tavoitteista.

Uudistuksessa tarkastellaan koko partio-organisaatiota. Uudistuksessa tavoitteena on yksi työnantaja ja valtakunnallinen henkilöstöorganisaatio, joten prosessi koskee kaikkia partion toimihenkilöitä.

Partiopiirien työntekijät on tarkoitus siirtää kehitysprojektissa Suomen Partiolaisten työntekijöiksi, jotta keskusjärjestö tuottaa jatkossa partiopiirien henkilöstöpalvelut. Muutos koskee yhtä lailla myös Suomen Partiolaisten henkilöstöä.

Työryhmät tarkastelevat valtakunnallisia palveluja ja toimintoja, sillä uudessa henkilöstöorganisaatiossa on viestinnän ja markkinoinnin kaltaisia poikkileikkaavia toimintoja. Tiimejä ja työtä muotoillaan kehitysprojektissa uudelleen, ja johtamiseen kiinnitetään erityistä huomiota. Henkilöstön työehdot ja tehtävänimikkeet tarkistetaan.

Tutustu työryhmätyöskentelyyn.

Henkilöstöuudistuksessa hyödynnetään ulkopuolisten asiantuntijoiden osaamista ja kokemusta. Uudistusta käsitellään myös henkilöstön koulutuspäivissä ja valmennuksissa ulkopuolisten asiantuntijoiden kanssa. Henkilöstön osaamisen ja tulevaisuuden koulutustarpeiden kartoitus on käynnissä yhdessä ulkopuolisen kumppanin kanssa. 

Kehitysprojekti toteutetaan yhdessä henkilöstön ja henkilöstön edustajien kanssa. Vuoden 2020 aikana uudistusta suunniteltiin laajasti osallistaen useassa työryhmässä. Kehitystyö jatkuu edelleen, kun hallinnolliset päätökset on tehty.

Suomen Partiolaiset ja partiopiirit solmivat palvelusopimuksen, jolla partiopiirit hankkivat henkilöstöpalvelua Suomen Partiolaisilta. Näiden sopimusten hyväksynnästä päättävät Suomen Partiolaisten hallitus ja partiopiirien hallitukset sekä PäPan piirineuvosto syksyllä 2021.