Henkilöstöuudistuksesta usein kysyttyä

Usein kysytyt kysymykset

Seuraavassa ovat henkilöstöuudistuksen usein kysytyt kysymykset vastauksineen. Jos jokin mietityttää, anna palautetta tai pyydä lisätietoja. Sivua päivitetään palautteen perusteella ja kehitysprojektin edetessä.

Henkilöstöuudistuksen tavoitteena on partion kasvu ja paikallisten partiolippukuntien tuki eri puolilla Suomea. Tavoitteena on myös vähentää Suomen Partiolaisten ja partiopiirien päällekkäistä työtä. Suomen Partiolaisista on tarkoitus luoda kehitysprojektissa valtakunnallinen työnantaja, joka aloittaa toiminnassaan vuonna 2022. Henkilöstöuudistuksen tavoitteena eivät ole henkilöstövähennykset.

Lue lisää henkilöstöuudistuksen taustasta ja tavoitteista.

Partiopiirien työntekijät on tarkoitus siirtää kehitysprojektissa Suomen Partiolaisten työntekijöiksi, jotta keskusjärjestö tuottaa jatkossa partiopiirien henkilöstöpalvelut. Muutos koskee yhtä lailla myös Suomen Partiolaisten henkilöstöä.

Työryhmät tarkastelevat valtakunnallisia palveluja ja toimintoja, sillä uudessa henkilöstöorganisaatiossa on viestinnän ja markkinoinnin kaltaisia poikkileikkaavia toimintoja. Tiimejä ja työtä muotoillaan kehitysprojektissa uudelleen, ja johtamiseen kiinnitetään erityistä huomiota. Henkilöstön työehdot ja tehtävänimikkeet tarkistetaan.

Tutustu työryhmätyöskentelyyn.

Henkilöstöuudistuksessa hyödynnetään ulkopuolisten asiantuntijoiden osaamista ja kokemusta. Työryhmien johtajia valmennetaan kehitysprojektin toteuttamiseksi. Uudistusta käsitellään myös henkilöstön koulutuspäivissä ja valmennuksissa ulkopuolisten asiantuntijoiden kanssa. Henkilöstön osaamisen kehittämisen tutkimus on suunniteltu toteutettavaksi ulkopuolisen kumppanin kanssa.

Kehitysprojekti toteutetaan yhdessä henkilöstön ja henkilöstön edustajien kanssa. Henkilöstö suunnittelee uutta henkilöstöorganisaatiota työryhmissä. Uuden henkilöstöorganisaation mallia ei vielä ole ja ratkaistavia kysymyksiä on paljon. Henkilöstöuudistus edellyttää myös yhteistoimintamenettelyä.

Suomen Partiolaisten ja partiopiirien esihenkilöt ja toiminnanjohtajat tekevät esityksen uudeksi henkilöstöorganisaatioksi kevättalvella 2021 työryhmätyöskentelyn ja muun analyysin perusteella. Suomen Partiolaisten hallitus ja partiopiirit päättävät uuteen henkilöstöorganisaatioon siirtymisestä syksyllä 2021.