Kevätpäivät 2021

Partion kevätpäivät pidetään 12.-14.3.2021 etänä

Partion kevätpäivät tulevat taas, tällä kertaa etänä! Kevätpäivien lauantai 13.3. kerää yhteen kaikki kiinnostuneet partiojohtajat ympäri maan. Kevätpäivien teemana on uusi, upea strategiamme, ja pohdimmekin erityisesti sitä, miten käytännössä voimme kukin pestissämme vaikuttaa siihen, että partio tarjoaa jokaiselle nuorelle taidot muuttaa maailmaa.

Perjantai 12.3.

 
Perjantai-iltana haastetaan tiimityötaidot ja aivonystyrät pakopeli-henkisessä virtuaalihaasteessa. Selvittääkö sinun tiimisi salaisen tehtävän ja pelastaa päivän?
 
Nähdään langoilla kello 18.

Lauantaina 13.3. on avoin päivä kaikille partiolaisille, eli yhteinen pääpäivämme

10-12 Yhteinen aloitus 

OSALLISTUMISLINKKI YHTEISEEN ALOITUKSEEN

Yhteisessä setissä aloitamme yhteisen päivämme ja sukellamme puheenjohtaja Siirin johdolla partion uuteen strategiaan.

12-13 Lounastauko, emme korvaa ruokakuluja lauantain osalta.

(12.30-13 joitain toiminnanalakohtaisia tapaamisia, joista tiedotetaan asianosaisia erikseen)

13-16.30 Työpajatyöskentely:

Pajat ovat 45 tai 90 minuutin pituisia. Voit siis säädellä päiväsi rytmiä ja kestoa valitsemalla itsellesi sopivan setin pajoja. Pajoihin ilmoittaudutaan ilmoittautumisen yhteydessä. Katso työpajatiedot hieman alempaa.

Lisätiedot ja linkit työpajoihin löydät alta:

VBL-minimatka

Koe VBL minimatkana! Value Based Leadership (VBL) on arvopohjaisen johtajuuden koulutusohjelma nuorille johtajille - ja monelle ainutkertainen, ravisuttava matka paitsi parempaan johtajuuten, myös itseen, toisiin ja elämään. Työpajassa VBL-toimijat kulkevat kanssasi minimatkan arvopohjaiseen johtajuuteen. Pääset pohtimaan omia arvojasi ja kurkistamaan VBL-koulutuksen keskeisiin teemoihin. Työpajan ydintä ovat keskustelut ja harjoitukset pienryhmissä. Varoitus: saattaa lisätä ymmärrystä itseä ja avoimuutta maailmaa kohtaan! 
 

Kasvun motivaatiotekijät

LINKKI TYÖPAJAAN

 • Mikä yhdistää kasvavia lippukuntia, mikä motivoi kasvuun ja mitä lippukunnat tarvitsevat jäsenmäärän kasvun tueksi? Näitä asioita selvitettiin kasvun motivaatiotekijät -tutkimuksessa syksyllä 2020. Miten voimme hyödyntää tutkimuksen tuloksia tukeaksemme lippukuntia entistä paremmin? Mikä meitä motivoi partion jäsenmäärän kasvussa ja lippukuntien kasvun tukemisessa? Työpajasta saat tietoa ja ideoita kasvun tukemisen ja valmentamisen tueksi.

Kohderyhmäikäisten vapaaehtoisten hyvinvointi

LINKKI TYÖPAJAAN

 • Partio välittää ja huolehtii vapaaehtoisista. Monissa lippukunnissa myös samoajat ja vaeltajat toimivat lippukunnan toiminnan mahdollistajina ja vapaaehtoisina. Miten voimme huolehtia siitä, että he saavat olla halutessaan vain kohderyhmää? Miten yhdistää ikäkausiohjelma ja partiopesti? Entä partio ja muu elämä? Mikä on luotsin rooli kaikessa tässä? Tule keskustelemaan ja jakamaan ajatuksiasi.

 

Luonnon virkistyskäyttöstrategia ja Evon kansallispuistohanke

LINKKI TYÖPAJAAN

Partion oppimiskäsitys, eli mistä tunnistat "partiomaisen koulutuksen"

LINKKI TYÖPAJAAN

 • Oletko koskaan miettinyt vastauksia näihin kysymyksiin:
  • Mikä on se partion oppimiskäsitys, josta puhutaan PKKn moduuleissa?
  • Mikä hyöty oppimiskäsityksen miettimisestä on?
  • Miten teen koulutuksestani 'partiomaisemman'?
 • Tässä pajassa tarjoamme näihin kysymyksiin sekä valmiita vastauksia, että työkaluja omien vastausten kehittämiseen. Paja on suunnattu kaikille kouluttamisesta ja oppimisesta kiinnostuille, erityisesti Partiokouluttaja-koulutuksia vetäville luottiksille.

Erätaukokeskustelu*: MIstä syntyy merkityksellisyyden tunne vapaaehtoistyössä?

LINKKI TYÖPAJAAN

Uusien kokeilujen työpaja. Minkälaisia muotoja tai tapoja partioon osallistumiseen voisi olla tulevaisuudessa?

LINKKI TYÖPAJAAN

 • Rohkaistu keksimään ja kokeilemaan uusia tapoja harrastaa partiota. Miten partiota harrastetaan lähitulevaisuudessa? Miten partio taipuu entistä monimuotoisemman joukon harrastukseksi?
 

Kuntavaikuttaminen ja kuntavaalipaneeli

LINKKI TYÖPAJAAN

 • Kuntavaalit TJ 36 päivää! 
 • Hyppää demokratian ja vaalikevään kunniaksi mukaan työpajaan, jonka alussa pureudumme siihen, miksi kuntavaikuttaminen on partiolle ja etenkin lippukunnille niin tärkeää ja jonka lopuksi lopuksi saamme mukaan valovoimaisia partioehdokkaita eri puolueista ja eri piirien alueilta vastaamaan kinkkisiin kuntavaalikysymyksiimme. Tässä oiva tilaisuus suorittaa myös Vaalipöllö-merkkiä!

Partion tulevaisuustaidot

LINKKI TYÖPAJAAN

 • Partion strategia ohjaa meitä vahvasti kohti tulevaisuutta. Partio antaa taidot elämään ja erityisesti sen alatavoite Partio-ohjelmasta saa taidot onnistua vielä 2040-luvullakin, vaatii meiltä yhteistä tulevaisuustyötä ja läpileikkaavaa tulevaisuusdialogia.
 • Partion tulevaisuus tehdään nyt. Työpajassa kuulet projektiryhmän alustavia suunnitelmia sekä pääset osallistumaan projektin ensimmäiseen dialogiiin, jossa pyrimme hahmottamaan partiokasvatuksen toivottua tulevaisuutta sekä tarvittavia toimenpiteitä toivottuun tulevaisuuteen pääsemiseksi.

 

Koulupäivän yhteydessä järjestettävä partiotoiminta

LINKKI TYÖPAJAAN

 • Koulupäivän yhteydessä järjestettävä partiokerho on uusi toimintamalli, josta saamme koko ajan enemmän ja enemmän kokemuksia. Tule työpajaan kuulemaan harrastamisen Suomen mallista, partiokerhosta ja kaikista siihen liittyvistä yksityiskohdista, ajatuksista ja tulevaisuuden suunnitelmista. Miksi partiokerhoa kannattaa järjestää ja miten se tukee myös lippukunnan toimintaa? Muun muassa näihin kysymyksiin lupaamme vastauksen. Lämpimästi tervetuloa mukaan!
 

Digitaalisen partiotoiminnan mahdollisuudet

LINKKI TYÖPAJAAN

 • Digitaalisuus on läsnä nuorten elämän kaikilla osa-alueilla. Partion onkin tärkeää hyödyntää digitaalisuutta toiminnassaan ja pohdittava miten digitaalisuus voi auttaa kasvatustavoitteiden toteutumista tulevaisuudessa. Pajassa käymme läpi miten partiossa olemme kohdanneet, ja miten voisimme kohdata nuoria digitaalisesti.

Henkilötietojen käsittely partiossa

LINKKI TYÖPAJAAN

Agenda 2030 partio-ohjelmassa

LINKKI TYÖPAJAAN

Esittelyssä partiossa tehtyjä opinnäytetöitä

LINKKI TYÖPAJAAN

Yhä avoimempi ja tavoittavampi viestintä

LINKKI TYÖPAJAAN

 • Kuinka tavoittaa maahanmuuttajataustaiset ja kutsua heidät mukaan partioon? Tervetuloa puolitoistatuntiseen työpajaan, jossa tutustutaan aiheeseen erityisesti viestinnän sisältöjen ja konkreettisen tavoittamisen kautta. Työpajan pitävät Rauhankasvatusinstituutin johtava nuorisotyön asiantuntija Hanna Mithiku ja viestintäsuunnittelija Heli Pekkonen.
 

Etäkoulutusmenetelmien sopivuus erilaisiin oppimistavoitteisiin

LINKKI TYÖPAJAAN

 • Etäkouluttaminen vaatii uutta ajattelua kokeneeltakin kouluttajalta, mutta mahdollistaa myös uusia ratkaisuja. Tule kanssamme pohtimaan, miten tuemme kurssilaisia saavuttamaan koulutusjärjestelmän oppimistavoitteet. Osallistujat saavat käyttöönsä kattavan vinkkilistan erilaisia menetelmiä lajiteltuna käyttötarkoituksen mukaan.

Erätaukokeskustelu*: Kestävästi partiossa

LINKKI TYÖPAJAAN

 • Mitä uuden strategian tavoite 'hiilineutraali partio' tarkoittaa lippukunnan arjessa ja tekemisissä? Tule kuulemaan ja jakamaan kokemuksia, ajatuksia ja pohdintoja tästä hyvin ajankohtaisesta aiheesta.

Erätaukokeskustelu*: Miltä tulevaisuus näyttää? Keskustelua metsistä, ilmastonmuutoksesta ja kestävästä tulevaisuudesta

LINKKI TYÖPAJAAN

 • Nyt on aivan poikkeuksellinen mahdollisuus tulla juttelemaan metsistä ja kestävästä tulevaisuudesta UPM:n kanssa käytävässä Erätauko-keskustelussa! Jutellaan yhdessä, mitä metsät merkitsevät meille ja yhteiskunnalle, miten itse koen, millaiset tulevaisuusnäkymät meillä on ja mitä kaikesta pitäisi oikein ajatella. Tämä keskustelu on osa partion ja UPM:n välistä yhteistyötä ja laajempaa keskustelusarjaa, jossa UPM:n, nuorten ja eri toimijoiden kanssa jutellaan kestävästä tulevaisuudesta. Tavoitteena on luoda yhteiskuntaan rauhallinen keskustelufoorumi erilaisille metsänäkemyksille.  Keskustelun fasilitoi Erätauko-säätiö.
Etävalmentaminen
 
 • Työpajassa kerrataan lyhyesti valmentamisen ja fasilitoinnin käsitteet ja kerrotaan, miten valmentamista voi käytännössä tehdä etäaikana.

* Erätaukokeskustelu -merkitys työpajat pidetään Erätaukomenetelmän mukaisesti. Näihin työpajoihin otetaan enintään 25 osallistujaa. Yritämme tuplata työpajoja, jos kysyntää on kovasti.

Iltaohjelmat

Klo 17.30-18 Mindfullness

OSALLISTUMISLINKKI

Tule siivoamaan mielesi päivän ajattelusta,

Klo 18-19.30 Pubivisa

OSALLISTUMISLINKKI

Lauantai päättyy letkeisiin tunnelmiin pubivisan parissa! Teroita lyijykynä ja rasvaa liipasinsormi, sienilajeja tai maakuntakiviä ei ole tarpeen opetella.

Visa starttaa lauantaina klo 18 ja palkinnot on jaettu viimeistään klo 19.30. Mukana ovat sekä kevätpäivien että Kajon laajennetun leiritoimikunnan seminaarien jermut.

Ennakkotehtäviä ei ole, paitsi: Haluatko varmistaa ainakin yhden pisteen plakkariin? Lähetä oma ehdotuksesi kysymyspatteristoon viimeistään perjantaina osoitteessa https://forms.office.com/r/UfhqNwbLas.

Linjoille voit liittyä vaikka verkkareissa tai iltapuvussa. Joukkueet järjestyvät paikan päällä. Oman joukkueen kanssa pääset juonimaan ennen kuhunkin kysymykseen vastaamista omassa pienryhmähuoneessa, jossa käydyt debatit eivät kantaudu viereisten vastustajien korviin. Hakukoneen, kotilääkärikirjan tai norjalaisen huulirasvan käyttäminen ei ole tämän illan aikana sallittu, muuten tyyli on vapaa.

Kysymyksiä? Laita viestiä visaisäntä Jori Visa-Koivulle (joonas.hirn@partio.fi). Tervetuloa mukaan!

Sunnuntai 14.3.

Laajennettujen valiokuntien jäsenet saavat kutsun sekä materiaalit oman toiminnanalan kautta. 

Ilmoittautuminen:

Ilmoittautuminen on päättynyt, mutta ei hätää. Jos missasit ilmoittautumisen, mutta sinua kiinnostelisi kuitenkin hypätä langoille, tervetuloa. Pajan pitäjä kertoo sinulle, jos paja on suunniteltu siten, ettei ylläriosallistujia voida ottaa.

Kevätpäivien kaikki osuudet tehdään Teams-tapaamisina, joihin voit osallistua, vaikkei sinulla olisi partion tunnareita. (Tästä poikkeuksena Pubivisa, joka pidetään Zoomissa, mutta siihenkin tarvitset vain linkin.)

Kevätpäivät tapahtuvat myös omassa Teams-ryhmässä, johon on lisätty automaattisesti ilmoittautuneet @partio.fi -osoitteen omaavat. Jos haluat hypätä mukaan partion 0365-ympäristöön, tsekkaa ohjeet partion tunnusten luomiseen alta. 

Käyttöohjeita teamsin käyttöön: 
 
Ohjeet partion 0365-tunnusten luomiseen (ei tarpeen, jos haluat vain osallistua työpajoihin)

Ole avoin. Kohtaa uudet aiheet ja henkilöt ennakkoluulottomasti, ota jokainen vastaantuleva asia ja tilanne mahdollisuutena oppia uutta ja kehittyä. 

Kunnioita. Anna toisille tilaa, kiinnitä huomiota sanavalintoihiisi ja muista tapahtumien osallistujien moninaisuus. 

Älä oleta. Kunnioita jokaisen itsemäärittelyoikeutta äläkä tee oletuksia esimerkiksi toisten sukupuolesta, taustasta tai perhesuhteista. 

Puutu. Mikäli todistat häirintää tai muuta epäasiallista kohtelua, älä jää sivustakatsojaksi. 

Kannusta. Ota vastuuta myös muiden osallistujien kokemuksesta. Kuuntele ja kannusta.

Rentoudu. Erehtyminen ja kysyminen on sallittua.

(Listan lähde: Allianssi)

Tapahtuman häirintäyhdyshenkilöinä toimivat Petra Valkonen ja Anna Bryk. Molemmat etu.suku@partio.fi