Kevätpäivät 2021

Partion kevätpäivät pidetään 12.-14.3.2021 etänä

Partion kevätpäivät tulevat taas, tällä kertaa etänä! Kevätpäivien lauantai 13.3. kerää yhteen kaikki kiinnostuneet partiojohtajat ympäri maan. Kevätpäivien teemana on uusi, upea strategiamme, ja pohdimmekin erityisesti sitä, miten käytännössä voimme kukin pestissämme vaikuttaa siihen, että partio tarjoaa jokaiselle nuorelle taidot muuttaa maailmaa.

Lisätietoa perjantain ohjelmasta tulossa lähiaikoina!

Lauantaina 13.3. on avoin päivä kaikille partiolaisille, eli yhteinen pääpäivämme

10-12 Yhteinen aloitus

12-13 Lounastauko

(12.30-13 joitain toiminnanalakohtaisia tapaamisia, joista tiedotetaan asiano

saisia erikseen)

13-16.30 Työpajatyöskentely:

Pajat ovat 45 tai 90 minuutin pituisia. Voit siis säädellä päiväsi rytmiä ja kestoa valitsemalla itsellesi sopivan setin pajoja. Pajoihin ilmoittaudutaan ilmoittautumisen yhteydessä. Katso työpajatiedot hieman alempaa.

17- eteenpäin iltaohjelmat:

17.30-18 Mindfullness – siivoa mielesi päivän infoähkystä!

18-19.30 Pubivisa – tervetuloa pähkimään, tutustumaan ja nauramaan

Lisätiedot ja myös linkit työpajoihin löydät (myöhemmin) alta:

VBL-minimatka

Koe VBL minimatkana! Value Based Leadership (VBL) on arvopohjaisen johtajuuden koulutusohjelma nuorille johtajille - ja monelle ainutkertainen, ravisuttava matka paitsi parempaan johtajuuten, myös itseen, toisiin ja elämään. Työpajassa VBL-toimijat kulkevat kanssasi minimatkan arvopohjaiseen johtajuuteen. Pääset pohtimaan omia arvojasi ja kurkistamaan VBL-koulutuksen keskeisiin teemoihin. Työpajan ydintä ovat keskustelut ja harjoitukset pienryhmissä. Varoitus: saattaa lisätä ymmärrystä itseä ja avoimuutta maailmaa kohtaan! 

Kasvun motivaatiotekijät

 • Mikä yhdistää kasvavia lippukuntia, mikä motivoi kasvuun ja mitä lippukunnat tarvitsevat jäsenmäärän kasvun tueksi? Näitä asioita selvitettiin kasvun motivaatiotekijät -tutkimuksessa syksyllä 2020. Miten voimme hyödyntää tutkimuksen tuloksia tukeaksemme lippukuntia entistä paremmin? Mikä meitä motivoi partion jäsenmäärän kasvussa ja lippukuntien kasvun tukemisessa? Työpajasta saat tietoa ja ideoita kasvun tukemisen ja valmentamisen tueksi.

Kohderyhmäikäisten vapaaehtoisten hyvinvointi

Luonno virkistyskäyttöstrategia ja Evon kansallispuistohanke

Partion oppimiskäsitys, eli mistä tunnistat "partiomaisen koulutuksen"

 • Oletko koskaan miettinyt vastauksia näihin kysymyksiin:
  • Mikä on se partion oppimiskäsitys, josta puhutaan PKKn moduuleissa?
  • Mikä hyöty oppimiskäsityksen miettimisestä on?
  • Miten teen koulutuksestani 'partiomaisemman'?
Tässä pajassa tarjoamme näihin kysymyksiin sekä valmiita vastauksia, että työkaluja omien vastausten kehittämiseen. Paja on suunnattu kaikille kouluttamisesta ja oppimisesta kiinnostuille, erityisesti Partiokouluttaja-koulutuksia vetäville luottiksille.

 

Erätaukokeskustelu*: MIstä syntyy merkityksellisyyden tunne vapaaehtoistyössä?

Uusien kokeilujen työpaja. Minkälaisia muotoja tai tapoja partioon osallistumiseen voisi olla tulevaisuudessa?

Kuntavaikuttaminen ja kuntavaalipaneeli

Partion tulevaisuustaidot

Koulupäivän yhteydessä järjestettävä partiotoiminta

 • Koulupäivän yhteydessä järjestettävä partiokerho on uusi toimintamalli, josta saamme koko ajan enemmän ja enemmän kokemuksia. Tule työpajaan kuulemaan harrastamisen Suomen mallista, partiokerhosta ja kaikista siihen liittyvistä yksityiskohdista, ajatuksista ja tulevaisuuden suunnitelmista. Miksi partiokerhoa kannattaa järjestää ja miten se tukee myös lippukunnan toimintaa? Muun muassa näihin kysymyksiin lupaamme vastauksen. Lämpimästi tervetuloa mukaan!
 

Digitaalisen partiotoiminnan mahdollisuudet

 • Digitaalisuus on läsnä nuorten elämän kaikilla osa-alueilla. Partion onkin tärkeää hyödyntää digitaalisuutta toiminnassaan ja pohdittava miten digitaalisuus voi auttaa kasvatustavoitteiden toteutumista tulevaisuudessa. Pajassa käymme läpi miten partiossa olemme kohdanneet, ja miten voisimme kohdata nuoria digitaalisesti.
 • Henkilötietojen käsittely partiossa
 • Agenda 2030 partio-ohjelmassa
 • Esittelyssä partiossa tehtyjä opinnäytetöitä

Yhä avoimempi ja tavoittavampi viestintä

Etäkoulutusmenetelmien sopivuus erilaisiin oppimistavoitteisiin

 • Etäkouluttaminen vaatii uutta ajattelua kokeneeltakin kouluttajalta, mutta mahdollistaa myös uusia ratkaisuja. Tule kanssamme pohtimaan, miten tuemme kurssilaisia saavuttamaan koulutusjärjestelmän oppimistavoitteet. Osallistujat saavat käyttöönsä kattavan vinkkilistan erilaisia menetelmiä lajiteltuna käyttötarkoituksen mukaan.

 

Erätaukokeskustelu*: Kestävästi partiossa

 • Mitä uuden strategian tavoite 'hiilineutraali partio' tarkoittaa lippukunnan arjessa ja tekemisissä? Tule kuulemaan ja jakamaan kokemuksia, ajatuksia ja pohdintoja tästä hyvin ajankohtaisesta aiheesta.

Erätaukokeskustelu*: Miltä tulevaisuus näyttää? Keskustelua metsistä, ilmastonmuutoksesta ja kestävästä tulevaisuudesta

 • Nyt on aivan poikkeuksellinen mahdollisuus tulla juttelemaan metsistä ja kestävästä tulevaisuudesta UPM:n kanssa käytävässä Erätauko-keskustelussa! Jutellaan yhdessä, mitä metsät merkitsevät meille ja yhteiskunnalle, millaiset tulevaisuusnäkymät meillä on ja mitä kaikesta pitäisi ajatella. Tämä keskustelu on osa partion ja UPM:n välistä yhteistyötä ja laajempaa keskustelusarjaa, jossa UPM:n, nuorten ja eri toimijoiden kanssa jutellaan kestävästä tulevaisuudesta. Tavoitteena on luoda yhteiskuntaan rauhallinen keskustelufoorumi erilaisille metsänäkemyksille. Tule jakamaan ajatuksiasi! Keskustelun moderoi Erätauko-säätiö.
Etävalmentaminen

* Erätaukokeskustelu -merkitys työpajat pidetään Erätaukomenetelmän mukaisesti. Näihin työpajoihin otetaan enintään 25 osallistujaa. Yritämme tuplata työpajoja, jos kysyntää on kovasti.

Emme korvaa ruokakuluja lauantain osalta.

 

 

Laajennettujen valiokuntien jäsenet saavat kutsun sekä materiaalit oman toiminnanalan kautta. 

Ilmoittautuminen:

Ilmoittaudu viimeistään 7.3.2021 TÄSTÄ LINKISTÄ