Olet täällä

Tue Nepalin partiolaisia

Tue Nepalin partiolaisia

Auta Nepalin partiolaisten työtä seksuaalisen häirinnän vähentämiseksi

Suomen Partiolaiset kerää lahjoituksia Nepalin partiolaisten turvataitokoulutusten tukemiseen.

Nepalissa huhtikuussa 2015 tapahtuneen maanjäristyksen seurauksena tuhansia ihmisiä kuoli ja yhä useampia loukkaantui – puhumattakaan tuhoutuneista kodeista ja yhteiskunnan perusinfrastruktuurista kuten kouluista ja puhtaasta vedestä.

Maanjäristyksen jälkeisessä hätämajoituksessa ilmeni seksuaalista häirintää, myös raiskauksia. Tämä havahdutti Nepalin partiolaiset miettimään partion mahdollisuuksia vaikuttaa seksuaalisen häirinnän ehkäisyyn nuorten turvataitokoulutuksilla ja paikallistason asennekasvatuksella.

Suomen Partiolaiset on aloittanut yhdessä Nepalin partiolaisten kanssa seksuaalisen häirinnän ehkäisyyn keskittyvän Stop the Violence -hankkeen. Hankkeen pilottivaiheessa Nepalin partiolaiset luovat järjestölle lastensuojeluohjeistuksen ja järjestävät kolmen partiopiirin alueella kouluttajien koulutuksen seksuaalisen häirinnän ehkäisystä. Tämän jälkeen partiolaiset alueella osallistuvat turvataitokoulutukseen osana partio-ohjelmaa. Lisäksi partiolaiset järjestävät seksuaalisen häirinnän ehkäisystä paikallistasolla tiedotustempauksia.

Auta Nepalin partiolaisia lahjoittamalla haluamasi summa Suomen Partiolaisten pankkitilille.

Nepal Scouts

Nepalin partiolaiset on maan suurin nuorisojärjestö ja merkittävä toimija Nepalin alueen joka kolkassa. Nepalin partiolaisilla on jäseniä noin 38 000 (v. 2015), jäseniä ovat sekä tytöt että pojat. Järjestö kuuluu molempiin partioliikkeen maailmanjärjestöihin, sekä WOSMiin että WAGGGSiin. Nepalin partiolaiset on Suomen Partiolaisten pitkäaikainen kumppani. Suomen Partiolaisilla on ollut Nepalin partiolaisten kapasiteetin vahvistamiseen keskittyvä kehitysyhteistyöhanke vuosina 2010-2016. Tällä hetkellä teemme yhteistyötä Stop the Violence -hankkeen kanssa.

Nepal Scoutsin kotisivut
Nepal Scouts Facebookissa