Olet täällä

Tue Suomen Partiolaisten globaalikasvatushanketta "Globaalit muuttoliikkeet – menetetty ennakkoluulo 2017-2018"

Tue Suomen Partiolaisten globaalikasvatushanketta "Globaalit muuttoliikkeet – menetetty ennakkoluulo 2017-2018"

Hankkeen tarkoituksena on madaltaa kynnystä sisällyttää partio-ohjelmaan globaalikasvatusta ja siten tukea partiolaisten kasvua aktiivisiksi kansalaisiksi omissa yhteiskunnissaan ja koko maailmassa. Globaalikasvatus on olennainen osa partio-ohjelmaa ja partiolaisten "kotikansainvälisyyttä", jonka toteutuminen ei jäädä kiinni siitä, että se koettaisiin vieraaksi tai vaikeaksi aiheeksi. Sen vuoksi hankkeessa tuotetaan sekä valmista materiaalia, koulutusta että viedään aihetta tapahtumiin eri puolille Suomea.

Hankkeella lisäämme nuorten ymmärrystä globaaleista muuttoliikkeistä sekä annamme työkaluja osallistua kriittisesti ja moninäkökulmaisesti maahanmuutosta ja monikulttuurisuudesta käytävään yhteiskunnalliseen keskusteluun ja toimintaan. Toteutamme hanketta partion kansallisen ja piiritason isoissa tapahtumissa, kuten Kliffalla, Framilla, Satahangalla, Johtajatulilla, Samoaja-Explossa ja 
Väre-vaeltajatapahtumassa - tavoitteenamme on tavoittaa kaikki ikäkaudet ja kaikki partiopiirit.

Lisäksi järjestämme vuosittaisen koulutustilaisuuden, jolle voivat tapahtumien aktiviteettien järjestäjien lisäksi osallistua kaikki teemasta kiinnostuneet.

Toteutamme hankkeen aktiviteetteja yhteistyössä Suomen Punaisen Ristin, Suomen Pakolaisavun ja Kansainvälisen Siirtolaisuusjärjestön (IOM) kanssa. SPR:n kanssa yhteistyössä on toteutettu Konfliktin keskellä -roolipeli Säihke-leirillä kesällä 2017, useat tapahtumat ovat hyödyntäneet IOM:in Mitä ihminen maksaa -kampanjan materiaaleja, ja Pakolaisavun asiantuntemusta on hyödynnetty mm. hankkeen tuottamaa Yli rajojen -menetelmäopasta työstettäessä.

Lisätietoa: Annina Kainu annina.kainu@partio.fi