Olet täällä

Satahanka XIII avoimet pestit

Hae pestiä ottamalla yhteyttä ilmoituksessa mainittuun henkilöön.

Satahanka XIII - viestinnän pestit

Satahanka XIII - ohjelman pestit

Satahanka XIII - yhteistyön pestit

Satahanka XIII - palveluiden pesti

Tekniikan pestit

Satahanka XIII - talouden pestit 

 • HR-päällikkö
 • Hankintamestari (avautuu pian)
 • Kahvilamestari (avautuu pian)
 • Myymäläpäällikkö (avautuu pian)
 • Controlleri (avautuu pian)

Oletko aina halunnut olla osana Suomen siisteimmän meripartioleirin järjestämisessä? Nyt on sinun tilaisuutesi! Satahanka XIII:n pestit ovat tulleet hakuun. Hae paikkaasi mahdollisimman pian ja ole osa merten sinistä lankaa! Mikä Satahanka? Lue lisää.

 


 

Graafikko

Pestin sijainti organisaatiossa: Satahanka XIII

Pestin pituus: noin 2 vuotta

Vapaaehtoisen rooli pestissä: Osaaja (Tarjoaa partion käyttöön aikaansa ja osaamistaan. Jokaisella on osaamista)

Johdettavien määrä0

Pestin vaatima ajankäyttö: Pesti ei vie vielä alkuun kovin paljoa aikaa, mutta ajan käyttömäärä tulee kasvamaan jossain määrin aina leiriin asti, joka järjestetään kesällä 2018. Etenkin alkuun pestiin käytettävää ajan määrä voi sovittaa omien intressien mukaan. Toivomme kuitenkin, että sinulla on jo tässä vaiheessa jonkin verran aikaa tälle pestille. 

Työtehtävät ja vastuut pestissä: Tarjolla on aivan loistava mahdollisuus päästä vaikuttamaan siihen, miltä Satahanka ja sen materiaalit sekä visuaalinen ilme näyttävät niin verkossa kuin printissäkin! Pääset osallistumaan niin verkkosivujen, somen kuin printinkin graafisten töiden tekoon. Välillä tehtävänäsi on taittaa rutiininomaisemmin esitteitä, leirikirjeitä, mutta välillä pääsee irrottelemaan myös mainosten kanssa. Itse leirillä päätehtävänäsi on taittaa leirilehteä. Pestiä voidaan muokata omien kiinnostuksen kohteidesi ja osaamisesi mukaan.

Pestissä tarvittavat taidot tai kokemus: Tämän pestin menestyksekäs hoitaminen vaatii taittamisen osaamista ja visuaalista silmää. Mikään konkari sinun ei kuitenkaan tarvitse olla, vaan riittää, että perustaidot ovat hallussa ja olet halukas oppimaan uutta. Toivomme myös, että sinulla on ainakin alkuun käytössäsi jokin taitto-ohjelma, kuvankäsittelyohjelma sekä tarpeen mukaan myös muut tarvitsemasi ohjelmat.

Pestissä pääsee oppimaan:

 • Saat lisää kokemusta graafisesta suunnittelusta ja taittamisesta
 • Oman kiinnostuksesi mukaan myös muista viestinnän osa-alueista esimerkiksi sosiaalisesta mediasta tai verkkosivuista
 • Projektin hallinnasta

Pestissä pääsee harjoittelemaan seuraavia johtamistaitoja: Päämäärän johtamisesta

Pestaajan yhteystiedot: Kaisa Huttunen, Satahangan viestintäjohtaja, 050-3596603, kaisa.huttunen@partio.fi.

Hakuaika pestiin päättyy: Jos kiinnostuit, ota yhteyttä mahdollisimman pian, sillä pesti täytetään heti sopivan henkilön löydyttyä!

 


 

Vaeltajaohjelmien mestari

Pestin sijainti organisaatiossa: Satahanka XIII, meriohjelmien päällikön alaisuudessa, vastaa vaeltajaohjelmasta leirillä.

Pestin pituus: Kesä2017-Syksy 2018

Vapaaehtoisen rooli pestissä: Johtaja (Johtaa ryhmää saavuttamaan tietyn tehtävän tavoitteet)

Johdettavien määrä: 5-10

Pestin vaatima ajankäyttö: Pesti vaatii viikoittaista yhteydenpitoa meriohjelmien päällikön ja vaeltajaohjelman tekijöiden kanssa. Myös ohjelmatiimin yhteisiä kokouksia ja tapaamisia järjestetään muutamia. Näistä ilmoitetaan erikseen.

Työtehtävät ja vastuut pestissä: Vaeltajamestari johtaa ja vastaa vaeltajaohjelmasta leirillä.  Vaeltajamestari rekryää tarvittavan henkilöstön tiimiinsä. Vaeltajamestari ideoi ja toteuttaa yhdessä ohjelmatiiminsä sekä staabin ohjelmajohtajien kanssa leirin vaeltajaohjelman. Vaeltajamestarin tukena on meriohjelmien päällikön lisäksi ohjelmajohtajat sekä kasvatuskoordinaattori.

Pestissä tarvittavat taidot tai kokemus: Hakijalta toivotaan motivoitunutta ja innostunutta asennetta.

Pestissä pääsee oppimaan: Pestissä pääsee kehittämään omaa johtamistaitoa ja toteuttamaan unohtumatonta ohjelmaa leirin vaeltajaikäisille. Pestissä pääsee myös kehittämään taitoja luoda kumppanuuksia ja yhteistyötä myös partion ulkopuolisten tahojen kanssa.

Pestissä pääsee harjoittelemaan seuraavia johtamistaitoja: Pestissä pääsee harjoittelemaan ryhmän johtamista, toiminnan suunnittelua ja itsensä johtamista. Lisäksi pestissä pääsee toteuttamaan omia ideoitaan ja visioitaan vaeltajaohjelmasta.

Pestaajan yhteystiedot: Matti Hautero, 050 572 4470, matti.hautero@nasijarvenkipinat.fi

 


 

Globaalikasvatuslaakson mestari

Pestin sijainti organisaatiossa: Satahanka XIII, rantaohjelmien päällikön alaisuudessa, vastaa globaalikasvatuslaakson toiminnasta

Pestin pituus: Kesä2017-Syksy 2018

Vapaaehtoisen rooli pestissä: Johtaja (Johtaa ryhmää saavuttamaan tietyn tehtävän tavoitteet)

Johdettavien määrä: 5-10

Pestin vaatima ajankäyttö: Pesti vaatii viikoittaista yhteydenpitoa rantaohjelmien päällikön ja globaalikasvatuslaakson tekijöiden kanssa. Myös ohjelmatiimin yhteisiä kokouksia ja tapaamisia järjestetään muutamia. Näistä ilmoitetaan erikseen.

Työtehtävät ja vastuut pestissä: Globaalikasvatusmestari johtaa ja vastaa laakson ohjelmasta leirillä. Laakso on osa SP:n projektia, jossa keskitytään eri kulttuureihin, siirtolaisuuteen ja kansainvälisyyteen. Tarvittavaa ohjeistusta ja tukea saa SP:n globaalikasvatushankkeen vastuuhenkilöiltä ja dokumenteista. Globaalikasvatusmestari rekryää tarvittavan henkilöstön tiimiinsä. Hän ideoi ja toteuttaa yhdessä ohjelmatiiminsä sekä staabin ohjelmajohtajien kanssa globaalikasvatuslaakson ohjelman. Globaalikasvatuslaakson mestarin tukena on rantaohjelmien päällikön lisäksi ohjelmajohtajat sekä kasvatuskoordinaattori.

Pestissä tarvittavat taidot tai kokemus: Hakijalta toivotaan nykyisen partio-ohjelman suurpiirteistä tuntemusta (ikäkaudet, jne.) sekä motivoitunutta, innostunutta asennetta.

Pestissä pääsee oppimaan: Pestissä pääsee kehittämään omaa johtamistaitoa ja toteuttamaan unohtumatonta meriohjelmaa leiriläisille. Pestissä pääsee myös kehittämään taitoja luoda kumppanuuksia ja yhteistyötä myös partion ulkopuolisten tahojen kanssa.

Pestissä pääsee harjoittelemaan seuraavia johtamistaitoja: Pestissä pääsee harjoittelemaan ryhmän johtamista, toiminnan suunnittelua ja itsensä johtamista. Lisäksi pestissä pääsee toteuttamaan omia ideoitaan ja visioitaan globaalikasvatuslaakson toimintaan liittyen.

Pestaajan yhteystiedot: Matti Hautero, 050 572 4470, matti.hautero@nasijarvenkipinat.fi


 

Vierailupäivän ohjelmamestari

Pestin sijainti organisaatiossa: Satahanka XIII, isojen ohjelmien päällikön alaisuudessa, vastaa vierailupäivän ohjelmasta

Pestin pituus: Kesä2017-Syksy 2018

Vapaaehtoisen rooli pestissä: Johtaja (Johtaa ryhmää saavuttamaan tietyn tehtävän tavoitteet)

Johdettavien määrä: 5-10

Pestin vaatima ajankäyttö: Pesti vaatii viikoittaista yhteydenpitoa isojen ohjelmien päällikön ja vierailupäivän tekijöiden kanssa. Myös ohjelmatiimin yhteisiä kokouksia ja tapaamisia järjestetään muutamia. Näistä ilmoitetaan erikseen.

Työtehtävät ja vastuut pestissä: Vierailupäivämestari johtaa ja vastaa vierailupäivän ohjelmasta leirillä. Vierailupäivämestari rekryää tarvittavan henkilöstön tiimiinsä. Vierailupäivämestari ideoi ja toteuttaa yhdessä ohjelmatiiminsä sekä staabin ohjelmajohtajien kanssa vierailupäivän ohjelman. Vierailupäivämestarin tukena on isojen ohjelmien päällikön lisäksi ohjelmajohtajat sekä kasvatuskoordinaattori.

Pestissä tarvittavat taidot tai kokemus: Hakijalta toivotaan motivoitunutta ja innostunutta asennetta.

Pestissä pääsee oppimaan: Pestissä pääsee kehittämään omaa johtamistaitoa ja toteuttamaan unohtumatonta meriohjelmaa leiriläisille. Pestissä pääsee myös kehittämään taitoja luoda kumppanuuksia ja yhteistyötä myös partion ulkopuolisten tahojen kanssa.

Pestissä pääsee harjoittelemaan seuraavia johtamistaitoja: Pestissä pääsee harjoittelemaan ryhmän johtamista, toiminnan suunnittelua ja itsensä johtamista. Lisäksi pestissä pääsee toteuttamaan omia ideoitaan ja visioitaan vierailupäivän ohjelmasta.

 Pestaajan yhteystiedot: Matti Hautero, 050 572 4470, matti.hautero@nasijarvenkipinat.fi


 

Itämeren historia -kymppi

Myös paripestiksi oivasti sopiva!

Pestin sijainti organisaatiossa: Ohjelman osa-alue, Saaristolahti

Johdettavien määrä: 1-2

Rastin kuvaus: Miten jääkausi vaikutti itämereen? Mitä jääkaudesta on vielä nähtävissä? Mitä itämeren asukkaille tapahtui? Miten saaristossa elettiin ennen? Miten heillä tänä päivänä menee? Kesto arviolta 30minuuttia.

Tehtävän kuvaus: Saat vapaat kädet suunnitella Itämeren ja Saariston historiaan pohjautuvan mielenkiintoisen rastin. Voit järjestää paneelin, keskustelua sisältävän tai konkreettisesti havaittavan rastin. Materiaali hankinnoissa autetaan. Saat mahdollisuuden kasata toimivan tiimin itsellesi ja toimia rastin vastuuhenkilönä. Rastille etsitään mahdollista yhteistyökumppania.

Pestissä tarvittavat taidot tai kokemus: Kykyä toimia vastuuhenkilönä. Toivomme sinulta kiinnostusta aiheeseen ja luovaa mielikuvitusta. Pystyt toimimaan vaihtelevissa tilanteissa ja hallitset puhumisen taidon. Mikäli sinulla on tietoa itämerestä ja saaristosta sekä niiden historiasta; on niistä apua tässä rastissa.

Pestissä pääsee oppimaan: Pienryhmän johtamista. Tilannehallintaa. Pääset opettamaan tärkeästä aiheesta ja samalla saat itse lisätietoa itämeren ja saariston elinkaaresta.

Pestaajan yhteystiedot: Riikka Putkonen, ra.putkonen@gmail.com 0442841035

Hakuaika pestiin päättyy: Maaliskuussa 2018 tai heti sopivan henkilön löydyttyä!


 

Merieliöiden ja tietopankin kymppi

Pestin sijainti organisaatiossa: Ohjelman osa-alue, Saaristolahti

Johdettavien määrä: 1-2

Rastin kuvaus: Merieliöt - Mitä ne on? Mikä on merieliöiden merkitys ekosysteemissä? Miten ympäristö vaikuttaa niihin? Rastilla päästään tutkimaan meren salaista maailmaa ja sen pienasukkaita lähemmin mikroskoopin avulla. Rastilla käy 12 - 17vuotiaita n. 20 henkilön ryhmissä. Arvio aika 20-30 minuuttia.

Tehtävän kuvaus: Merieliöiden tunnistus yhdessä nuorten kanssa. Tietopankki merieliöistä. Tietopankin tekemisessä ja toteutuksessa saa olla vapaat kädet. Rastille voi hankkia myös yhteistyökumppanin. Sinulla on mahdollisuus hankkia itsellesi tekijöitä tai kymppipari. Yhteistyö toisen rastin kanssa.

Pestissä tarvittavat taidot tai kokemus: Kykyä toimia vastuuhenkilönä. Joustava ja hyvä tilanteenhallinta. Mikäli sinulla on mielenkiintoa vedenalaiseen maailmaan, olet juuri oikea ihminen!

Pestissä pääsee oppimaan: Pienryhmän johtamista. Opetustyötä. Tiimityöskentelyä. Vedenalaista maailmaa ja sen salaisuuksia.

Pestaajan yhteystiedot: Riikka Putkonen, ra.putkonen@gmail.com 0442841035

Hakuaika pestiin päättyy: Maaliskuussa 2018 tai heti sopivan henkilön löydyttyä!

 


 

Planktonin etsintää -kymppi

Pestin sijainti organisaatiossa: Ohjelman osa-alue, Saaristolahti

Johdettavien määrä: 1-2

Rastin kuvaus: Etsitään nuorten kanssa merestä planktonia ja muita meren pieneliöitä. Tarkastellaan saalista pipetein ja tutkitaan mikroskoopilla. Toimitaan yhdessä toisen rastin kassa. Nuoria osallistuu kerrallaan noin 20 henkilöä. Aikaa n. 20minuuttia.

Tehtävän kuvaus: Etsitään nuorten kanssa merestä mereneliöitä ja planktonia haaveilla sekä muilla pyydyksillä. Ollaan mukana tutkimassa saaliita ja toimitaan yhteistyössä toisen rastin kanssa. Sinulla on mahdollisuus hankkia itsellesi tekijöitä tai kymppipari.

Pestissä tarvittavat taidot tai kokemus: Ei vaadi ennalta tarvittavia taitoja.

Muuta huomioitavaa: Nuoret etsivät planktonia vedestä, rannan läheisyydestä, joka vaatii erityistä huomiota onnettomuuksien välttymiseltä. Ryhmien koko tulee huomioida.

Pestissä pääsee oppimaan: Pienryhmän johtamista. Erilaisten tilanteiden hallintaa. Pääset näkemään veden elämää ja sen salaisuuksia.

Pestaajan yhteystiedot: Riikka Putkonen, ra.putkonen@gmail.com 0442841035

Hakuaika pestiin päättyy: Maaliskuussa 2018 tai heti sopivan henkilön löydyttyä!

 


 

Puuveneen remppaus -kymppi

Pestin sijainti organisaatiossa: Ohjelman osa-alue, Merihuoltolahti

Johdettavien määrä: 10 - 15

Pisteen kuvaus: Koko leirin kestävä puuveneiden kunnostusprojekti. Ensin leiriläisiä opastetaan puuveneen kunnostukseen ja tämän jälkeen he kunnostavat venettä. Veneiden on tarkoitus valmistua leirin lopuksi.

Tehtävän kuvaus: Merihuoltolahden Puuveneen remppaus- toimintapisteen johtaminen ja koordinointi. Osallistut jo toimintapisteen suunnitteluun sekä materiaalien hankintaan ja vedät pistettä leirillä.

Pestissä tarvittavat taidot tai kokemus: Kiinnostus pisteen aihepiiriin.

Muuta huomioitavaa: Kunnostettavia veneitä ja pisteen henkilökuntaa pitää olla riittävästi.

Pestissä pääsee oppimaan: Pienryhmän johtamista ja ohjelmapisteen koordinointia. Pääset näkemään miten veneenraadosta kuoriutuu kelpo menopeli.

Pestaajan yhteystiedot: Juha Lehtonen, juha.lehtonen@sinikotkat.fi, 050 407 1075

Hakuaika pestiin päättyy: Heti sopivan henkilön löydyttyä!

 


 

Kone- ja sähköhommat -kymppi

Pestin sijainti organisaatiossa: Ohjelman osa-alue, Merihuoltolahti

Johdettavien määrä: 10-20

Pisteen kuvaus: Tässä pisteessä leiriläiset tutustuvat venemoottorien huoltotoimenpiteisiin sekä 12 V sähköjärjestelmiin. Leiriläiset tutustuvat venemoottorien huoltoon sekä venesähköjärjestelmiin, huoltavat venemoottoreita ja pyrkivät saamaan koneen käyntiin. Lisäksi he suunnittelevat ja rakentavat yksinkertaisen veneen 12 voltin virtapiirin.

Tehtävän kuvaus: Merihuoltolahden Kone- ja sähköhommat- toimintapisteen johtaminen ja koordinointi. Osallistut jo toimintapisteen suunnitteluun sekä materiaalien hankintaan ja vedät pistettä leirillä.

Pestissä tarvittavat taidot tai kokemus: Kiinnostus ja tuntemus pisteen aihepiiristä.

Muuta huomioitavaa: Moottoreita ja henkilökuntaa pitää olla riittävästi. Turvallinen työskentely moottorihuollossa ja sähkötöissä.

Pestissä pääsee oppimaan: Pienryhmän johtamista ja ohjelmapisteen koordinointia. Kone- ja sähkötöitä.

Pestaajan yhteystiedot: Juha Lehtonen, juha.lehtonen@sinikotkat.fi, 050 407 1075

Hakuaika pestiin päättyy: Heti sopivan henkilön löydyttyä!

 


 

Purjeneulonnan kymppi

Pestin sijainti organisaatiossa: Ohjelman osa-alue, Merihuoltolahti

Johdettavien määrä: 10-20 kerrallaan

Pisteen kuvaus: Purjeneulonnan ammattilainen purjeneulomo Niinirannalta opastaa yleisimpiin purjeenhuoltotöihin. Lisäksi leiriläisen pääsevät tutustumaan purjekorjauksessa käytettävään välineistöön ja purjemateriaaleihin. Lopuksi kaikki askartelevat opastetusti itselleen värikkäästä spinnukankaasta merimiessäkin.

Tehtävän kuvaus: Merihuoltolahden Purjeneulonnan toimintapisteen johtaminen ja koordinointi. Osallistut jo toimintapisteen suunnitteluun sekä materiaalien hankintaan ja vedät pistettä leirillä yhteistoiminnassa purjeneulomo Niinirannan kanssa.

Pestissä tarvittavat taidot tai kokemus: Kiinnostus merellisistä käsitöistä/purjeiden huoltamisesta.

Muuta huomioitavaa: Henkilökuntaa pitää olla riittävästi, jotta kaikkia opetettavia pystytään ohjaamaan askartelussa.

Pestissä pääsee oppimaan: Pienryhmän johtamista ja ohjelmapisteen koordinointia. Purjeen huoltoa ja purjekäsitöitä.

Pestaajan yhteystiedot: Juha Lehtonen juha.lehtonen@sinikotkat.fi, 050 407 1075

Hakuaika pestiin päättyy: Heti sopivan henkilön löydyttyä!


 

Lasikuitutyöt -kymppi

Pestin sijainti organisaatiossa: Ohjelman osa-alue, Merihuoltolahti

Johdettavien määrä: 10 - 15

Pisteen kuvaus: Pisteessä tutustutaan lasikuituun veneenrakennusmateriaalina, sen käyttöä, kestävyyttä ja kunnostusta. Pisteessä osallistutaan lasikuituveneen pintakorjaus- ja kunnostustoimenpiteisiin alan ammattilaisen ohjauksessa. Tavoitteena on suorittaa pienveneen runkotyöt leirin aikana loppuun niin, että leirin lopuksi vene on rungon osalta käyttökuntoinen.

Tehtävän kuvaus: Merihuoltolahden Lasikuitutyöt -toimintapisteen johtaminen ja koordinointi. Osallistut jo toimintapisteen suunnitteluun sekä materiaalien hankintaan ja vedät pistettä leirillä.

Pestissä tarvittavat taidot tai kokemus: Kiinnostus pisteen aihepiiriin, kokemusta lasikuidun käsittelystä.

Muuta huomioitavaa: Kunnostettavia veneitä ja pisteen henkilökuntaa pitää olla riittävästi. Lasikuitutöiden osalta riittävä suojautuminen ja turvallisuusmääräysten noudattaminen.

Pestissä pääsee oppimaan: Pienryhmän johtamista ja ohjelmapisteen koordinointia. Veneen runkotöiden aikatauluttamista ja opetustyötä.

Pestaajan yhteystiedot: Juha Lehtonen, juha.lehtonen@sinikotkat.fi, 050 407 1075

Hakuaika pestiin päättyy: Heti sopivan henkilön löydyttyä!


 

Haikin rastihenkilö

Pestin sijainti organisaatiossa: Satahanka XIII, ohjelman osa-alue

Pestin pituus: max 0,5 vuotta

Vapaaehtoisen rooli pestissä: Tekijä 

Työtehtävät ja vastuut pestissä: Oletko aina pitänyt hetkistä metsän siimeksessä? Haluatko kokea tekemisen riemua ja onnistumisen iloa?

Haikkitiimi etsii reippaita rastihenkilöitä. Voit tulla vaikuttamaan Haikin tehtäviin tai ilmoittautua vain rastimieheksi leirin ajaksi, myös muutaman päivän pestiläiset ovat tervetulleita. Tämä työ sopii myös perheellisille, lapset voi ottaa mukaan tai tehtävän voi jakaa toisen vanhemman kanssa mikäli olet perheleirin väkeä.

Pestissä tarvittavat taidot tai kokemus: Suunnistamistaito on eduksi, mutta ei välttämätön. Kannustava suhtautuminen haikkilaisiin riittää.

Pestaajan yhteystiedot: Nina Harjulehto 040-7314887

Hakuaika pestiin päättyy: Pestiaika on auki kunnes riittävä määrä tekijöitä on saatu.


 

Isojen ohjelmien tiimi hakee seuraavia tekijöitä mukaan tekemään parasta Satahangan isoa ohjelmaa:

Esiintyjä

Juontaja

Sisällöntuottaja

Tekninen tuottaja

 

Mikäli nämä hommat kuulostavat omilta, ole yhteydessä isojen ohjelmien päällikköön: sanna.sinervo@partio.fi!


 

Alaleiripäällikkö

Pestin sijainti organisaatiossa: Satahanka XIII, Yhteistyö, osallistujatiimi

Pestin pituus: syksyyn 2018 asti

Vapaaehtoisen rooli pestissä: Johtaa noin 200-300 leiriläisen alaleiriä Satahangalla huolehtien erityisesti tiedonkulusta leirilippukunnanjohtajille. Oman tiimin pestaaminen ja alaleirien toteuttamisen suunnitteluun osallistuminen.

Johdettavien määrä: noin 5 hlö

Pestin vaatima ajankäyttö: noin 6h/kk syksyn ja kevään aikana, Satahanka-leirillä alaleiristä riippuen noin 1-2 viikkoa.

Työtehtävät ja vastuut pestissä: johtaa alaieiriä huolehtien riittävästä tiedonkulusta ja turvallisen leiriarjen toteutumisesta alaleirissä. Suunnitella toimiva alaleirikokonaisuus osana osallistujatiimiä.

Pestissä tarvittavat taidot tai kokemus: Aiempi osallistuminen suurleireille, vähintään 18-vuoden ikä.

Pestissä pääsee oppimaan esimerkiksi: sujuvaa tiedotusta, erilaisia vuorovaikutustaitoja, yhteisten pelisääntöjen kehittämistä ja toteuttamista

Pestissä pääsee harjoittelemaan seuraavia johtamistaitoja: leirilippukunnanjohtajien johtaminen

Pestaajan yhteystiedot: Anni Silvola, anni.silvola@partio.fi, 0405070344


 

Aluskoordinaattori

Pestin sijainti organisaatiossa: Satahanka XIII, Yhteistyö

Pestin pituus: syksy 2017 - syksy 2018

Vapaaehtoisen rooli pestissä: Aluskoordinaattori tukee ohjelman alusmestareita alusten hankinnassa ja hankinnan organisoinnissa ennen leiriä. Tarkoituksena on räätälöidä alueellisesti ja lippukuntakohtaisesti sopivia ratkaisuja alusten saamiseksi leirille eri puolilta Suomea. Leirin aikana aluskoordinaattorin vastuulla on ohjelmapisteellä veneilykäytössä olevien pienveneiden huollon koordinointi, sekä leirillä olevan jollien varaosareservin suunnittelu ja ylläpito. Aluskoordinaattori miettii yhdessä ohjelman alusvastaavien kanssa huoltoa varten tarvittavan tekijöiden määrän.

Johdettavien määrä: Aluskoordinaattori toimii kumppanuustiimissä yhteistyön osa-alueessa kuljetusten ja alushankinnan helpottamiseksi, mutta tekee tiiviisti yhteistyötä suunnittelussa ja toteutuksessa ohjelman alusvastaavien sekä leirin huollon kanssa heitä tukien.

Pestin vaatima ajankäyttö: tammikuusta alkaen noin 4h/viikko.

Pestissä tarvittavat taidot tai kokemus: aluskoordinaattorilla on hyvä olla jo valmiiksi verkostoja lippukuntiin eri puolilla Suomea, sekä ymmärrystä jollapurjehduksesta ja niiden huollosta. Lisäksi tarvitaan organisointitaitoja ja uskallusta soittaa puhelimella vieraille ihmisille.

Pestissä pääsee oppimaan: millainen pienvenekanta suomalaisissa lippukunnissa on ja miten Satahanka voi tukea niiden käyttöä lippukunnissa.

Pestissä pääsee harjoittelemaan seuraavia johtamistaitoja: yhteistyön tekeminen leiriorganisaation eri osa-alueiden välillä, oikeiden ihmisten oikea-aikainen kontaktointi

Pestaajan yhteystiedot: Ville-Aleksi Vuorinen, ville-aleksi.vuorinen@partio.fi


 

Kansainvälisyyden sisäisten palvelujen mestari

Pestin sijainti organisaatiossa: Satahanka XIII – yhteistyö – kansainvälisyys

Pestin pituus: kevät 2018 – syksy 2018

Vapaaehtoisen rooli pestissä: Kansainvälisyyden sisäisten palveluiden mestari tulee olemaan osana KV-tiimiä. Sisäisten palveluiden mestari vastaa leirin sisäisten kansainvälisyyden palvelujen toiminnasta eli käytännössä ohjelman tuesta, kv-luotseista ja yhteistyöstä leiritoimiston kanssa.

Johdettavien määrä: 3-7, riippuu kv-osallistujien lopullisesta määrästä sekä majoittumisen, ohjelman ja leiritoimiston toiminnoista

Pestin vaatima ajankäyttö: Pestien vaatima aika kasvaa leirinä lähestyessä ja etenkin kesällä 2018, ennen sitä pesti on lähinnä viikoittaista panosta vaativaa. Läsnäolo leirillä on pakollinen.

Työtehtävät ja vastuut pestissä: KV:n sisäisten palveluiden mestari vastaa toiminnallaan siitä, miten hyvin Satahangan kansainväliset osallistujat viihtyvät leirillä ja miten hyvin heitä tuetaan leiriarjessa ja ohjelmissa. Mestarin vastuulla on myös tiimiläistensä pestaaminen, pestattujensa toiminnan ohjaus ja oman tekijätiiminsä johtaminen.

Pestissä tarvittavat taidot tai kokemus: Pestatulla tulee olla hyvät englanninkielen taidot ja kyky johtaa muutaman ihmisen tiimiä, etuna pestin sisältöön liittyvät ideat ja innostunut asenne!

Pestissä pääsee oppimaan: Vuorovaikutus- ja yhteistyötaitoja, tiedonhakua, palvelujen toteuttamista ulkomaiselle kohderyhmälle sekä toimimista osana leiriorganisaatiota

Pestaajan yhteystiedot: saara.johansson@partio.fi, 044 217 4375

Kysy pestistä lisää lähettämällä viestiä yllä olevaan osoitteeseen!


 

Kansainvälisyyden ulkoisten palvelujen mestari

Pestin sijainti organisaatiossa: Satahanka XIII – yhteistyö – kansainvälisyys

Pestin pituus: kevät 2018 – syksy 2018

Vapaaehtoisen rooli pestissä: Kansainvälisyyden ulkoisten palveluiden mestari tulee olemaan osana KV-tiimiä. Ulkoisten palveluiden mestari vastaa leirin ulkopuolisten kansainvälisyyden palvelujen toiminnasta eli käytännössä Home Hospitality -toiminnasta sekä kansainvälisten osallistujien yhteiskuljetuksista leirille ja leiriltä.

Johdettavien määrä: muutama johdettava, riippuu kv-osallistujien lopullisesta määrästä HH-majoittajista ja HH-majoitusta kaipaavista sekä yhteiskuljetusten käytännön toteutuksesta

Pestin vaatima ajankäyttö: Pestien vaatima aika kasvaa leirinä lähestyessä ja etenkin kesällä 2018, ennen sitä pesti on lähinnä viikoittaista panosta vaativaa. Läsnäolo leirillä on erittäin suositeltavaa.

Työtehtävät ja vastuut pestissä: KV:n ulkoisten palveluiden mestari pitää huolen Home Hospitalityn sujuvuudesta ja yhteiskuljetusten onnistumisesta. Mestarin on tiiviisti yhteydessä sekä kansainvälisiin osallistujiin että heitä majoittaviin perheisiin. Ulkoisten palveluiden mestari johtaa omaa tekijätiimiään, jonka avulla saavuttaa pestilleen asetetut tavoitteet.

Pestissä tarvittavat taidot tai kokemus: Pestatulla tulee olla hyvät englanninkielen taidot ja kyky johtaa muutaman ihmisen tiimiä, etuna aiempi kokemus HH:sta, pestin sisältöön liittyvät ideat ja innostunut asenne!

Pestissä pääsee oppimaan: Vuorovaikutus- ja yhteistyötaitoja, tiedonhakua, palvelujen toteuttamista ulkomaiselle kohderyhmälle sekä toimimista osana leiriorganisaatiota

Pestaajan yhteystiedot: saara.johansson@partio.fi, 044 217 4375

Kysy pestistä lisää lähettämällä viestiä yllä olevaan osoitteeseen! 


  

Kuljettajia (ja ei ihan vielä kuljettajia)

Pestin sijanti organisaatiossa: Satahanka XIII - palveluiden osa-alue

Pestin pituus: noin 1 kk, erityisesti 24.7.-9.8.

Vapaaehtoisen rooli pestissä: Tekijä

Pestin vaatima ajankäyttö: Pesti ei vie vielä alkuun kovin paljoa aikaa. Ennen leiriä pyritään tapaamaan tekijä porukalla. Pesti tehdää pääosin leirillä.

Työtehtävät ja vastuut pestissä: Kun tavarat ovat eri paikassa kuin niiden tarvitsijat on logistiikan astuttava "areenalle". Logistiikka etsii hyvän tekijäasenteen omaavia henkilöitä tiimiinsä.

Etsittävillä henkilöillä toivottavasti on jo ajokortti (B tai C), mutta myös ilmankin voi paikka logistiikassa aueta. Saatat olla joko täysin rookie tai jo kokenut "Rekka-Pena". Partioleirin logistiikka on paljon muutakin kuin pelkkää ratin pyörittämistä. Tässä sinulle ykköspaikka nähdä mitä kaikkea se on.

Pestissä tarvittavat taidot tai kokemus: Ajokortti (B tai C) suotavia, ei kuitenkaan pakollisia. Oikeanlaisella asenteella suuri merkitys (turvallisuusajattelu, yhteistyökyky yms.).

Pestaajan yhteystiedot: Ilkka Korppi, ilkka@korppi.fi, 0405273056

Hakuaika pestiin päättyy: Pestiaika on auki kunnes riittävä määrä tekijöitä on saatu.


 

Sähkötiimiläinen

Pestin sijainti organisaatiossa: Satahanka XIII 

Pestin pituus: noin 1 vuotta 

Vapaaehtoisen rooli pestissä: Tekijä 

Työtehtävät ja vastuut pestissä: Oletko kiinnostunut johtotehtävistä? Kuinka puhelin saadaan ladattua, kun virtaa ei tulekaan seinästä? Oletko aina halunnut tietää kuinka kenttäsähköverkko rakentuu? Satahangan sähkötiimi etsii riveihinsä sekä alan ammattilaisia että muuten vain sähäköitä tyyppejä mahdollistamaan leirin sähköä vaativat toiminnot. Sähkötiimi vastaa leirin kenttäsähköverkon rakentamisesta ja ylläpitämisestä turvallisesti ja käyttäjäystävällisesti.

Pestissä tarvittavat taidot tai kokemus: Sähkötiimiläisiltä toivotaan kiinnostusta osa-aluetta kohtaan, alan koulutus tai kokemus ovat eduksi, mutta eivät pakollisia. Pestin sisältö voidaan muokata sopivaksi osaamisen ja kiinnostuksen mukaan.

Pestaajan yhteystiedot: Viljami Hätönen, viljami.hatonen@partio.fi

Hakuaika pestiin päättyy: Pestiaika on auki kunnes riittävä määrä tekijöitä on saatu.


 

Vesitiimiläinen

Pestin sijainti organisaatiossa: Satahanka XIII 

Pestin pituus: noin 1 vuotta 

Vapaaehtoisen rooli pestissä: Tekijä 

Työtehtävät ja vastuut pestissä: 

Alukset seilaavat merellä, mutta mistä saadaan leirin juomavesi? Kiinnostavatko vesileikit erillään leirin ohjelmasta? Satahangan vesitiimi etsii riveihinsä tekijöitä, jolla pysyvät käsissä putkityökalut. Vesitiimi vastaa leirin puhtaan veden verkon rakentamisesta ja ylläpitämisestä. Varmistamme, että leiriläisillä riittää puhdasta juomavettä, astiat saadaan tiskattua ja leiriläiset suihkutettua.

Pestissä tarvittavat taidot tai kokemus: Vesitiimiläisiltä toivotaan kiinnostusta vesihuollon järjestämistä kohtaan, alan koulutus tai kokemus ovat eduksi, mutta eivät pakollisia. Pestin sisältö voidaan muokata sopivaksi osaamisen ja kiinnostuksen mukaan.

Pestaajan yhteystiedot: Viljami Hätönen, viljami.hatonen@partio.fi

Hakuaika pestiin päättyy: Pestiaika on auki kunnes riittävä määrä tekijöitä on saatu.


 

Rakennusmestari

Pestin sijainti organisaatiossa: Satahanka XIII 

Pestin pituus: noin 1 vuotta 

Vapaaehtoisen rooli pestissä: Mestari

Työtehtävät ja vastuut pestissä: 

Vastaat leirin rakentamisesta ja rakennuttamisesta ja niihin liittyvistä palvelutilauksista ja -pyynnöistä, sekä hankintojen koordinaatiosta yhdessä tekniikkapäällikön kanssa. Pesti tarjoaa ainutlaatuisen tilaisuuden rakentaa Satahangasta itsensä näköinen partioleiri sekä kehittää, että haastaa itseään johtajana.

Pestissä tarvittavat taidot tai kokemus: Pestissä suoriutuminen edellyttää tuntemusta partioleiristä infrastruktuurina, ymmärrystä partioleirin rakennelmien rakenteista sekä kykyä delegoida tehtäviä työtiimeille. Toivomme kokemusta soveltuvalta rakennusalalta.

Pestaajan yhteystiedot: Viljami Hätönen, viljami.hatonen@partio.fi

Hakuaika pestiin päättyy: Pestiaika on auki kunnes riittävä määrä tekijöitä on saatu.


 

HR-päällikkö

Pestin sijainti organisaatiossa: Satahanka XIII

Pestin pituus: 1 vuosi

Vapaaehtoisen rooli pestissä: Osaaja 

Johdettavien määrä: 0

Työtehtävät ja vastuut pestissä: HR-johtamisesta ja siinä kehittymisessä kiinnostunut henkilö saa mahdollisuuden näyttää taitojaan vuoden 2018 mielenkiintoisimman meripartioleirin parissa! Satahankaa on tekemässä jo kymmenittäin vapaaehtoisia ja määrä kasvaa satoihin kevään 2018 aikana. Oletko sinä puosumme, joka pitää huolen kaikista käsistä kannella? Tehtävään Suomen Partiolaisten vapaaehtoisten tukemisen prosessin soveltaminen meripartioleiri Satahangalle. 

Pestissä tarvittavat taidot tai kokemus: Odotamme sinulta perusteiden hallitsemista HR-toiminnasta sekä halua kerryttää henkilökohtaista osaamistasi HR-alalla. Partion tuntemus on eduksi, mutta ei välttämätöntä. Tehtävän vaatima ajankäyttö on n. 4 viikonloppua vuodessa ja 2-4 iltakokousta (etäosallistuminen onnistuu) kuukaudessa. Lisäksi tehtävä edellyttää jonkin verran työskentelyä valintasi mukaan joko etänä, livenä, yksin tai ryhmän kanssa. 

Tarjoamme: 

 • Mahdollisuutta päästä kehittämään HR:n rakenteita ja järjestelmiä Suomen suurimmalle meripartioleirille, kesällä 2018! 
 • Valmiin toimintamallin 
 • Henkilökohtaista tukea ja verkostoja HR:n ammattilaisilta 
 • Mahdollisuutta osoittaa kerryttämäsi osaaminen työelämälle ja/tai opinnoille relevantiksi osaamiseksi tai opintopisteiksi 

Pestaajan yhteystiedot: Talousjohtaja Jari Hintsa, jari.hintsa@partio.fi, 050 304 3227 ja leirin varajohtaja Viljalmi Hätönen, viljami.hatonen@partio.fi, 040 762 1741


  

Suomen Partiolaiset – Finlands Scouter ry on Suomen suurin nuorten vapaaehtoisjärjestö, jolla on 65.000 jäsentä. Partiossa lapset ja nuoret kasvavat aktiivisiksi, itseensä ja tulevaisuuteen luottaviksi maailmankansalaisiksi. Tämän mahdollistavat noin 25 000 aktiivista vapaaehtoista. Suomen Partiolaisten keskusjärjestöpestissä pääset antamaan panoksesi muiden vapaaehtoisten työn tukemiseen, kehittämään itseäsi, hankkimaan osaamista ja ennen kaikkea nauttimaan yhdessä tekemisestä partiohengessä.