Olet täällä

Viestinnän ja markkinoinnin avoimet pestit

Hae pestiä ottamalla yhteyttä ilmoituksessa mainittuun henkilöön.

Suomen Partiolaiset – Finlands Scouter ry on Suomen suurin nuorten vapaaehtoisjärjestö, jolla on 65.000 jäsentä. Partiossa lapset ja nuoret kasvavat aktiivisiksi, itseensä ja tulevaisuuteen luottaviksi maailmankansalaisiksi. Tämän mahdollistavat noin 25 000 aktiivista vapaaehtoista. Suomen Partiolaisten keskusjärjestöpestissä pääset antamaan panoksesi muiden vapaaehtoisten työn tukemiseen, kehittämään itseäsi, hankkimaan osaamista ja ennen kaikkea nauttimaan yhdessä tekemisestä partiohengessä.


 

Toimittajia ja kuvaajia Partio-lehteen

Pestin sijainti organisaatiossa: Viestintä- ja markkinointivaliokunta, Partio-lehden toimitus

Pestin kesto: Yksi vuosi

Pestin kuvaus:  Haluaisitko tutustua partiomaailman kiehtovimpiin ilmiöihin, haastatella tai kuvata kiinnostavia ihmisiä, arvioida uusimmat retkeilyvarusteet ja retkiruokareseptit sekä haastaa kolumneillasi vanhoja käsityksiä partiosta?

Partio-lehti hakee riveihinsä uusia toimittaja ja valo/videokuvaajia Lehti ilmestyy neljä kertaa vuodessa. Partion uuden, syksyllä julkaistavan verkkomedian myötä teemme yhä enemmän sisältöä myös nettiin.

Partio-lehden pääkohderyhmää ovat samoaja- ja vaeltajaikäiset partiolaiset. Tulevassa verkkomediassa kohderyhmä on laajempi. Lehdellä on yli satatuhatta lukijaa ympäri Suomen.

Toimituskunta osallistuu lehden sisällön suunnitteluun ja toteutukseen sekä tuottaa materiaalia Suomen Partiolaisten sosiaalisen median kanaviin ja verkkomediaan. Työ on vapaaehtoistyötä.

Pestissä tarvittavat taidot ja kokemus:

  • Kokemusta kirjoittamisesta ja/tai kuvaamisesta esimerkiksi piiri- tai lippukuntalehteen
  • Kiinnostusta lehdentekoon ja sosiaaliseen mediaan
  • Innostusta ja hyviä ideoita
  • Sitoutumista pestiin vähintään vuodeksi

Tarjoamme: 

  • Mahdollisuuden päästä tutustumaan mielenkiintoisiin ilmiöihin, ihmisiin ja tapahtumiin sekä vaikuttamaan siihen, minkälainen Partio-lehti on
  • Huippumukavan toimituskunnan, joka kokoustaa noin neljä kertaa vuodessa
  • Koulutusta ja tukea pestissä toimimiseen sekä palautetta omista töistä
  • Kokemusta järjestölehden teosta ja mahdollisuuden kehittyä kirjoittajana ja/tai kuvaajana

Kiinnostuitko?

Lähetä vapaamuotoinen hakemus, jossa kerrot itsestäsi ja kokemuksestasi Partio-lehden päätoimittajalle Salla Varpulalle osoitteeseen salla.varpula@partio.fi. Voit laittaa mukaan myös muutaman juttu- tai kuvanäytteen. Lisätietoja saat Sallalta sähköpostitse.


 

Somettaja

Pestin sijainti organisaatiossa: SP:n viestintä ja markkinointi / someryhmä

Pestin pituus: Lähtökohtaisesti 2 vuotta

Johdettavien määrä: 0

Pestaajan yhteystiedot: Anssi Nieminen, Anssi, anssi.nieminen@partio.fi, 045-1107395

Pestin kuvaus: Haluatko päästä vaikuttamaan siihen, millä tavoin Partio näkyy sosiaalisessa mediassa? Haluatko oppia uutta ja jakaa omia taitojasi muille? Nyt on tilaisuutesi tulla mukaan suunnittelemaan ja toteuttamaan näyttävää, mukaansa tempaavaa ja hyvän fiiliksen tuovaa materiaalia partion someen. Partion on pysyttävä mukana alati muuttuvassa maailmassa, ja digitaalisen viestinnän ja markkinoinnin kehitys on tässä olennainen osa.

SP:lle ollaan perustamassa uutta someryhmää vuoden 2018 alussa. Pääset alusta alkaen mukaan vaikuttamaan ryhmän toimintaan ja sen kehittämiseen. Saatat olla juuri se henkilö, jota vielä tarvitaan timanttisen sisällön tuottamiseen! Jos sinulla on joku erityinen suosikkikanava tai olet mestari esim. sosiaalisen median analytiikassa, ilmoitathan siitä hakiessa. Näin saamme jokaiselle mielekkään tehtävän ryhmässä.

Suomen Partiolaisten sosiaalisen median kanavat ovat suosittuja ja seurattuja. Pääset suunnittelemaan ja toteuttamaan sisältöä niihin ja kasvattamaan entisestään niiden näkyvyyttä. Innostavassa porukassa pääset ideoimaan uusia tapoja tavoittaa yhä laajemman kohderyhmän. Näin pääset olemaan some-viestinnän aallonharjalla ja oppimaan varmasti myös uutta.

Pestissä tarvittavat taidot tai kokemus: Aikaisempi kokemus sosiaalisen median käytöstä viestinnässä lippukunnassa/piirissä tai vaikkapa työelämässä edesauttaa pestin hoitamista. Erityisen tärkeää menestyksekkäässä pestin hoitamisessa on myös oma kiinnostus ja motivaatio, sekä halu kehittyä. Kaiken lähtökohtana on halu vaikuttaa Suomen vaikuttavimman nuorisoliikkeen näkyvyyteen ja arjen toimivuuteen.

Pestissä pääsee oppimaan: Strategista viestintää ja markkinointia sosiaalisen median kanavissa. Opit hyödyntämään sosiaalisen median kanavia tehokkaasti ja löydät uusia keinoja tavoittaa ihmiset. Opit toimimaan yhä paremmin ryhmän jäsenenä, jossa yhteistoiminnalla saadaan aikaan t Pääset vastaamaan sovitun osa-alueen strategisesta ja operatiivisesta toiminnasta

Lisätietoja: Someryhmän johtaja Anssi Nieminen, 0451107395, anssi.nieminen@partio.fi


 

SP:n viestinnän ja markkinoinnin kouluttaja tai sparraaja

Pestin sijainti organisaatiossa: SP:n viestintä ja markkinointi

Pestin pituus: Lähtökohtaisesti 2 vuotta, mutta elämän muut rajoitteet huomioidaan.

Vapaaehtoisen rooli pestissä: Johtaja (Johtaa ryhmää saavuttamaan tietyn tehtävän tavoitteet), Kouluttaja (Kehittää vapaaehtoisen tiettyä osaamista asetetun tavoitteen mukaisesti.), Ohjaaja (Vapaaehtoisen henkilökohtaisen kehityksen tukija), Kasvattaja (Mahdollistaa kohderyhmän kasvatustavoitteiden saavuttamisen partiomenetelmän keinoin)

Johdettavien määrä: 0

Pestin vaatima ajankäyttö: Pestit vaativat 0- 5h/kk

Työtehtävät ja vastuut pestissä: Haluaisitko pistää osaamisesi ja kokemuksesi jakoon kouluttamalla tai sparraamalla/mentoroimalla? Vahvistamme jo upeaa viestinnän ja markkinoinnin joukkoa ja kaipaamme tukevia aikuisia, jotta uudet ja kokeneemmatkin vapaaehtoiset kehittyvät Suomen parhaiksi vapaaehtoisviestinnän ja markkinoinnin tekijöiksi. Kenties sinulla on someosaamista, toimittajakokemusta tai videoeditointiosaamista? Vai voisitko jakaa strategista viestinnän ja markkinoinnin näkemyksiäsi? Vai haluaisitko mentoroida nuoria vapaaehtoisia ja samalla oppia itsestäsikin? Voit kantaa kortesi kekoon muutamalla yksittäisellä koulutuksella vuoden aikana tai osallistua aktiivisemmin kuukausittaiseen valiokuntatyöskentelyyn ja/tai mentorointiin.  

Pestissä tarvittavat taidot tai kokemus: Kokemusta viestinnästä ja/tai markkinoinnista piirin, SP:n, opiskelu- tai työprojektien puitteissa vaaditaan. Kouluttamiskokemus on etu, muttei välttämätön. Halu vaikuttaa Suomen vaikuttavimman nuorisoliikkeen näkyvyyteen ja arjen toimivuuteen sekä vapaaehtoisten kehittymiseen on kaiken lähtökohtana.

Pestissä pääsee oppimaan: Koet kuinka villeimmät visiot muutetaan yhteisvoimin uskomattomiksi onnistumisiksi ja kuinka haastavistakin tilanteista selvitään ja opitaan. Näet miten mahtava potentiaali nuorissa on viestinnän ja markkinoinnin tekijöinä ja saat samalla kouluttamiskokemusta sekä opit itsestäsi. Saat varmasti ideoita ja oppeja myös päivätyössä tai muissa pesteissäsi hyödynnettäväksi. Tule mukaan kehittämään Suomen parhaita vapaaehtoisviestijöitä ja -markkinoijia ja Suomen vaikuttavinta nuorisoliikettä!   

Pestissä pääsee harjoittelemaan seuraavia johtamistaitoja: Pääset innostamaan ja kouluttamaan porukkaa sekä halutettasi vaikuttamaan myös partion viestintään ja markkinointiin strategisemmalla tasolla. Näet suoraan kuinka panoksesi näkyy nuorten vapaaehtoisten innostuksena ja tekemisenä - tuloksista puhumattakaan. Tässä porukassa työskentely voimaannuttaa ja saa sinut ymmärtämään miten liekehtivällä tekijäjoukolla vain taivas on rajana!

Pestaajan yhteystiedot: Katriina "Kata" Valkeapää, 0405081404, katriina.valkeapaa@partio.fi

 

Kuva: Harri Halmejärvi