Olet täällä

30 000 koululaista ympäri Suomea osallistui Partioseikkailuun

Noin 30 000 1. ja 2. luokkalaista yli 350 koulussa ympäri Suomea osallistui elo-syyskuun aikana Koululaisten Partioseikkailuun.

Partioseikkailu johdatti oppilaat partion jännittävään maailmaan noin viikon ajaksi. Viikon aikana tutustuttiin yleisimpiin partiotapoihin, kuten partiotervehdykseen, päivän hyviin tekoihin, partiohuiviin ja huutoihin. Viikon edetessä koululaisille tulivat tutuksi niin ensiapu, kädentaidot, erilaisten ihmisten hyväksyminen kuin luonnossa liikkumisen taidotkin. Mukaan mahtui myös paljon yhdessä tekemistä, ryhmäytymisleikkejä ja muuta aktiivista puuhaa.

Kampanja on otettu kouluissa hyvin vastaan ja materiaaleja tilattiin aktiivisesti pitkin kevättä. Koululaisille yksi mieluisimmista aktiviteeteista ovat olleet ulkona tapahtuneet leikit ja viikon päättävä koko luokan tai ryhmän yhteinen retki lähimetsään.

Partioseikkailu järjestettiin tänä vuonna ensimmäistä kertaa valtakunnallisena kampanjana, jonka tarkoituksena on antaa yhä useammalle lapselle partioharrastuksen kokemus.

Seuraavan kerran Partioseikkailu järjestetään elokuussa 2018. Ilmoittautuminen ja materiaalien tilaus alkaa ensi vuoden alussa.