Olet täällä

Jäsenkokouksessa palkittiin ansioituneita partiolaisia

Oulussa viikonloppuna järjestetyssä Suomen Partiolaisten jäsenkokouksessa jaettiin merkittäviä ansiomerkkejä. Merkit on myönnetty pitkäaikaisesta ja ansiokkaasta toiminnasta partiotoiminnan hyväksi. 

Kultainen ansioristi 

Kultainen ansioristi voidaan myöntää partiojohtajalle tai partiotyön tukijalle tunnustuksena pitkäaikaisesta ja erittäin ansiokkaasta toiminnasta, joka on koitunut valtakunnallisen partiotoiminnan ja piirin sekä lippukunnanpartiotoiminnan hyväksi. 

Charlotte Malkakorpi, Kultainen ansioristi 

CharlotteLotte” Malkakorvelle Hiiden Hittavaiset -lippukunnasta luovutettiin kultainen ansioristi nro 28. Lotte on toiminut Suomen Partiolaisten varapuheenjohtajana ja on edelleen aktiivisesti mukana keskusjärjestön toiminnassakasvatusvaliokunnan puheenjohtajana.Sieltä käsin hän johtaa koko suomalaista partiokasvatusta. Lotte on vuosikymmeniä kestäneen partiouransa aikana tehnyt pitkäjänteistä työtä valtakunnallisen partiotoiminnan hyväksi. 

 Lotella on kyltymätön palo partion ydintehtävää, partiokasvatusta kohtaan. Hän on ollut mukana niin piiri- koulutusjärjestelmä- kuin ohjelmauudistuksessakin. Kultainen ansioristi on osoitus hänen pitkäaikaisesta ja erittäin ansiokkaasta työstään partiokasvatuksen kärjessä Suomessa. Lotte on myös edelleen aktiivisesti mukana oman lippukuntansa toiminnassa.  

 

Hopeajoutsen ja Hopeasusi 

Merkin saaja on omalla poikkeuksellisen suurella panoksella positiivisesti ja rakentavasti vienyt partiotoimintaa eteenpäin ja lisännyt partioliikkeen tunnettuutta.Merkin saaja on saavuttanut arvoaseman laajalti tunnettuna partiopersoonana.  

Karin Ahlbäck, Hopeajoutsen 

Karin AhlbäckilleKyrkslättScouter -lippukunnastaluovutettiin Hopeajoutsen nro 48.  

Karin on toiminut vastuullisissa rooleissa Suomen Partiolaisten kansainvälisten yhteyksien parissa vuodesta 2007. Vuonna 2011 Karin valittiin kautta aikojen nuorimpana jäsenenä WOSMin Maailmankomiteaan. Vuonna 2014 hänet äänestettiin uudelle kolmivuotiskaudelle suurella äänivyöryllä.Ennen maailmankomiteaa Karin oli WOSMinYouthAdwisor vuosina 2007-2011. 

Karinin työ on ollut erittäin merkittävää sekä globaalisti että Suomen Partiolaisten kansainvälisien yhteyksien hyväksi. Omalla poikkeuksellisen suurella ja aatteellisesti erittäin vahvalla panoksellaan hän on positiivisesti ja rakentavasti vienyt partiotoimintaa eteenpäin Suomessa ja koko maailmassa. Karin on onnistunut todistamaan, että myös nuoret ja naiset pystyvät johtamaan globaalia kasvatusjärjestöä.  

Veikko Pehkonen, Hopeasusi 

Veikko ”Veke” Pehkonen Toimarit-lippukunnasta palkittiin Hopeasudella nro 136. Veke on tunnettu partiopersoona varsinkin Oulun alueella. Valtakunnallisesti hänet tunnetaan erityisesti partion ja seurakuntien yhteistyön kehittäjänä. 1970-luvun lopulla käynnistyi hänen toimestaan ajatus seurakuntien partiotyön ammatillisesta kehittämisestä, jonka tuloksena luotiin nykyisenkaltainen seurakunnan partiotyöntekijän tehtävä eli seppo-toiminta.Veke toimi myös itse pitkään Oulussa seurakunnan partiotyöntekijänä. 

Veke on omalla esimerkillään, innostuksellaan ja asiantuntemuksellaan kehittänyt merkittävästi partion ja kirkon välistä yhteistyötä. Kaiken kaikkiaan Veke on partioaatteen ”läpikyllästämä” henkilö. Hänet tunnetaan muiden johtajien luotettavana tukijana, voimauttajana, tsemppaajana ja rohkaisijana. Kaikessa hänen toiminnassaan välittyy toisen ihmisen kunnioittaminen.  

 

Hopeinen ansioristi 

Hopeinen ansioristi voidaan myöntää partiojohtajalle tai partiotyön tukijalle pitkäaikaisesta, ansiokkaasta toiminnasta Suomen Partiolaisten tai piirin sekä erittäin ansiokkaasta toiminnasta lippukunnan hyväksi. Hopeisen ansioristin saajalla tulisi olla piiri- tai keskusjärjestötason tehtäviä. 

Hopeinen ansioristi myönnettiin: 

Heikki Otsolampi, Roihu 2016 leirinjohtaja (Mastonvartijat) 

Jaakko Piitulainen, Roihu 2016 leirinjohtaja (Kurikan Korvenkävijät) 

Viljami Hätönen, SP:n hallituksen jäsen (Turun Mikaelin Siniset) 

Karoliina Tikka, SP:n hallituksen jäsen (Ekin Partio) 

Valtteri Karhu, Partioneuvoston puheenjohtaja (Vaasan Metsäveikot) 

 

 Kuvat: Janne Seppänen