Olet täällä

Lionsit ja lippukunnat yhteistyössä nuorten hyväksi

Partiolaiset ja Lionsit ovat tehneet monilla paikkakunnilla yhteistyötä jo vuosia. Nyt yhteistyö tiivistyy entisestään, kun partiolaiset ovat mukana Lions-liiton valtakunnallisessa Punainen Sulka -kampanjassa. Vuosina 2016-2017 toteutettava keräys tukee nuorisotyötä useiden eri järjestöjen kautta ja partio on yksi tuen saajista.

Uusi partiokämppä leijonien tuella

Paikallinen Lions-klubi voi olla lippukunnalle erittäin tärkeä paikallinen tuki ja turva. Helsinkiläinen Kaskipartio on tehnyt vuosia yhteistyötä oman alueensa leijonien kanssa. Partiolaiset ovat jo pitkään olleet mukana Lionsien äitienpäivätapahtumassa. Muutama vuosi sitten yhteistyö tiivistyi, kun lippukunta kaipasi apua kovalla käytöllä olevan, mutta huonoon kuntoon ajautuneen kämppänsä kunnostamiseen.

”Kämppä olisi vaatinut huomattavat korjaukset, joten lippukunnassa päätettiin tehdä uusi kämppä vanhan tilalle. Päätöstä helpotti se, että klubi järjesti lippukunnalle yhteensä noin 50 000 euroa kämpän rakentamiseen. Myös muut alueen leijonaklubit tukivat hanketta”, kertoo LC Pakinkylän aktiivi ja partiolainen Olli Aulio.

Varoja kämpän rakentamiseen on kerätty yhdessä useilla keinoilla. Lippukunta on järjestänyt esimerkiksi paperimyyntiä, jota leijonat ovat markkinoineet myös omille jäsenilleen. Klubilaiset ovat myös tarjonneet partiolaisille mahdollisuuden osallistua useana vuonna heidän joulukuusimyyntiinsä ja saada sitä kautta tuloja. Lisäksi leijonat ovat neuvoneet lippukuntaa mistä muualta he ovat voineet hakea rahoitusta projektilleen sekä auttaneet suhteillaan hankkimaan rakennustarvikelahjoituksia paikallisilta yrityksiltä.

Pakinkylän klubilaiset antoivat myös runsaan työpanoksen kämpän pystytykseen. Leijonat ovat tehneet lähes 2000 talkootuntia kämpällä.

”Projekti on tarjonnut Lions-klubillemme kertalahjoituksia pysyvämmän tavan tukea paikallista nuorisotoimintaa. Kämppä mahdollistaa partiolaisille retkitoimintaa vuosikymmeniksi eteenpäin. Erilaisten varainhankintatempausten kautta klubilaiset ja partiolaiset ovat myös tutustuneet toisiinsa, vaikkapa myydessään joulukuusia yhdessä”, Aulio iloitsee.

Vanha kämppä purettiin vuonna 2013. Nyt uusi kämppä on lähes valmis ja otetaan käyttöön tänä vuonna. 

"Kämppäprojektimme ei olisi onnistunut ilman leijonien tukea. He ovat tukeneet meitä niin taloudellisesti kuin auttamalla talkoissakin. Olemme tehneet jo pitkään yhteistyötä paikallisen klubin kanssa. Saimme tietää, että he etsivät pidempiaikaista projektia jota tukea, joten kävimme esittelemässä suunnitelmiamme klubille ja projektimme pääsi käynnistymään”, kertoo kämppäprojektista vastannut Niklas Lindström Kaskipartiosta.

Partiolaiset tempaisevat Punaisen Sulan hyväksi

Käynnissä olevan Punainen Sulka -keräyksen puitteissa lippukunnille tarjoutuu nyt loistava mahdollisuus tiivistää tai aloitella yhteistyötä oman alueen klubin kanssa. Lippukunnan kannattaa olla suoraan yhteydessä paikalliseen Lions-klubiin ja kysyä miten partiolaiset voivat olla avuksi. Partiolaiset voivat avustaa esimerkiksi keräystuotteiden myynnissä tai keräystempausten järjestämisessä, kuten buffetin pitämisessä, liikenteenohjaamisessa tai vaatesäilytyksen hoitamisessa. Ideoita yhteistyöhön löytyy täältä. Lippukunnalla on myös mahdollisuus saada oma osansa keräystuotoista, sillä klubit jakavat osan keräämästään rahasta paikalliselle nuorisotoiminnalle.

Tapoja on monia ja klubeille voi ehdottaa omiakin ideoita!

Mikä Punainen Sulka?

Lions-liiton valtakunnallisen Punainen Sulka -keräyksen teemana on ”Tue nuorta itsenäisyyteen”. Keräysvaroilla lionsklubit ovat sitoutuneet tekemään vähintään 2017 tekoa Suomen nuorten hyväksi yhteistyössä keräyskumppaneiden kanssa. Partiossa Punainen Sulka -keräyksen tuotoilla vahvistetaan lasten ja nuorten työelämä-, johtajuus- ja taloustaitoja sekä tuodaan esille sitä osaamista, jota partiossa jokaiselle nuorelle karttuu.

Lisätietoa keräyksestä www.punainensulka.fi.

Lisätietoa partiolaisille Punainen Sulka -yhteistyöstä www.partio.fi/punainensulka.