Olet täällä

Partiolaiset edustavat Linnan juhlissa itsenäisyyspäivänä

Tasavallan presidentin itsenäisyyspäivän vastaanotolla nähdään partiolaisista ainakin puheenjohtaja Anna Munsterhjelm sekä Katariina Mikkonen ja Siiri Niinivirta.

Suomen Partiolaisten virallisena edustajaksi Linnan juhliin on kutsuttu puheenjohtaja Anna Munsterhjelm. Annan puku on valmistettu kierrätysmateriaalista. Puvun on suunnitellut Paula Malleus.
- Puvun teemana on metsä. Minulle on tärkeää, että partion arvot näkyvät myös asussani, Anna kertoo.

Tasavallan presidentti on kutsunut vastaanotolle tänä vuonna myös paljon nuoria.
- On todella hienoa, että presidentti kutsuu satavuotisjuhliin paljon nuoria, sillä juhlavuonnakin painotuksen pitää olla tulevaisuudessa, Anna toteaa.

Kutsu pääsi yllättämään

Kutsuttujen nuorten joukossa ovat muun muassa partiolaiset Katariina Mikkonen, 21, Paltamosta ja Siiri Niinivirta, 21, Mikkelistä. He saivat kutsun juhliin Me-säätiön kautta. Säätiö etsi aiemmin syksyllä sataa nuorta, jotka ovat edistäneet omassa toimintaympäristössään toimintakulttuuria ja tehneet rakentavaa yhteistyötä kaikkia kunnioittaen.
- Kaverini olivat nähneet ilmoituksen ja ilmiantaneet minut eteenpäin. Hakuilmoituksessa ei siis puhuttu vielä mitään siitä, mitä valituille nuorille on luvassa, Siiri muistelee.
Hän arvelee, että valinta "maakunnan nuoreksi" napsahti kohdalle aktiivisesta toiminnasta partiossa ja opiskelijajärjestöjutuissa.
- Erityisen hienoa ja mieltä lämmittävää on se, että joku oli ajatellut minun sopivan ilmoituksen kuvaukseen, Siiri kertoo.

Katariina ei meinannut uskoa kutsua todeksi.
- Minulle soitettiin ja varmistettiin, että olenhan saanut kutsun, niin täytyi varmistaa, ettei kyseessä ole pilapuhelu. En osannut kuvitella saavani tämmöistä kunnianosoitusta. Rakkauteni partioharrastusta kohtaan on ilmeisesti näkynyt ulospäin, lippukunnanjohtajanakin toimiva Katariina pohtii.

Pukuihin on panostettu

Molemmat ovat panostaneet asujensa symboliikkaan. Katariinan puku on sinivalkoinen ja Siirin mekko loistaa Etelä-Savon väreissä eli keltamustana.

Sekä Katariina ja Siiri odottavat juhlapäivää innolla.

- Odotan ihmisten tapaamista ja koska olen ammatiltani kokki, myös juhlatarjoilut kiinnostavat kovasti, Katariina kertoo.

- Toivottavasti onnistun tapaamaan juhlissa muiden maakuntien nuoria, Siiri pohtii.                                                                                  

Katariinan sinisessä mekossa on kaunis yksityiskohta.                                                                                                                                               

Kuvat: Tasavallan presidentin kanslia ja Katariina Mikkonen