Olet täällä

Partiolaiset kuljettavat Betlehemin Rauhantulta

Rauhan ja valon viesti, Betlehemin Rauhantuli saapui joulukuun alussa Tukholmasta Turkuun Lounais-Suomen Partiopiirin partiolaisten toimesta. Turusta Rauhantuli jatkoi matkaa partiolaisten kuljettamana ympäri Suomen.

Betlehemin Rauhantuli tuo valoa vuoden pimeimpään aikaan ja muistuttaa meitä kaikkia rauhaa edistävän yhteistyön tärkeydestä. Kaikki ovat tervetulleita näkemään, kun Rauhantuli tuodaan partiolaisten ja partiokiltalaisten toimesta erilaisiin joulunajan tilaisuuksiin.

Liekki matkaa Betlehemistä 30. kertaa eri puolille maailmaa

Jo yli tuhat vuotta on ikuinen tuli palanut Betlehemissä. Halki Euroopan kulkeva Betlehemin Rauhantuli on perinne, joka sai alkunsa vuonna 1986. Siitä lähtien itävaltalainen lapsi on noutanut liekin Jeesuksen syntymäpaikalta ja lähettänyt sen matkaan.

Eri maiden partiolaiset ovat ottaneet perinteekseen liekin kuljetuksen jouluaikana kirkkoihin, vanhustentaloihin, päiväkoteihin, kouluihin, sairaaloihin, vankiloihin ja erilaisiin tapahtumiin muistuttamaan rauhan tärkeydestä. Tänäkin vuonna liekki matkaa partiolaisten saattamana ainakin yli 30 Euroopan maahan sekä lentoyhtiöiden avustuksella Yhdysvaltoihin ja Kanadaan.

Betlehemin Rauhantuli on lahja, jossa on sisältöä

Betlehemin Rauhantuli lahjoitetaan perinteisesti maailman johtajille ja merkkihenkilöille, kuten kuninkaille ja paaveille. Tukholmassa liekin vastaanottaa kuningas Kaarle XVI Kustaa, joka itsekin on partiolainen. Rauhan viesti on saatettu myös Kosovon rauhanturvaajille ja New Yorkissa 9/11 Ground Zero -paikalle. Turussa Lounais-Suomen Partiopiirin kansainvälinen ja partioaatteellinen jaosto on perinteisesti lahjoittanut liekin arkkipiispa Kari Mäkiselle. 

Partiolaiset saattavat Betlehemin Rauhantulen joulukuun aikana myös mm. useisiin seurakuntiin, jotka ovat toivoneet saavansa jakaa lahjan jouluajan tilaisuuksissaan. Jo itsenäisyyspäivänä liekki syttyy erilaisissa partiomessuissa. Liekki kulkee partiolaisten mukana moniin tilaisuuksiin esimerkiksi pääkaupunkiseudulla, Hämeessä sekä Järvi-Suomen alueella.

Ole mukana jatkamassa rauhan viestiä!

Betlehemin Rauhantulen liekistä voi ihan jokainen käydä sytyttämässä oman lyhtynsä ja jakaa tulta edelleen paikkoihin, joissa se ilahduttaa muitakin. Lyhdyksi sopii esimerkiksi myrskylyhty tai tulen tuulelta suojaava kynttilälyhty. Tilaisuuksia päivitetään jatkuvasti osoitteeseen http://betleheminrauhantuli.blogspot.fi