Partiolaiset valitsevat uuden puheenjohtajan syyspäivillä

Partiolaiset kokoontuvat syyspäiville Espoon Korpilammelle 28.–29.10.2017. Partion syyspäivillä rakennetaan partiota, johon yhä useamman on helppo tulla mukaan. Partiolaiset valitsevat viikonloppuna myös uuden puheenjohtajan lähes 65 000 jäsenen järjestölle. Ehdokkaina ovat Ilmi Salminen sekä Maria ”Hilla” Ruohola.

Ilmi Salminen on 26-vuotias partion hallituksen yhteiskuntasuhdevastaava. Lukuisten partion luottamustehtävien lisäksi hän on toiminut muun muassa Aalto-ylipiston ylioppilaskunnassa ja YK:n nuorisodelegaattina. Salminen on koulutukseltaan diplomi-insinööri, ja hänen lippukuntansa on Espoon Otavaeltajat.

”Yhä useampi suomalainen nuori kokee huolta tulevaisuudestaan, ja kasvava joukko pelkää sekä yhteiskunnallisen eriarvoisuuden että vastakkainasettelun lisääntymistä. Me partiolaiset olemme vastavoima välinpitämättömyydelle ja eristäytymiselle”, Salminen kuvaa.

Maria ”Hilla” Ruohola on 27-vuotias partioneuvoston ja kasvatustavoitteiden päivitystyöryhmän jäsen. Muun muassa partion Value Based Leadership -johtamiskurssin fasilitaattorina ja Säihke-piirileirin ohjausryhmässä toiminut Ruohola on ammatiltaan erikoissairaanhoidon psykologi. Hänen lippukuntansa on Turun Mikaelin Sinikellot.

”Partio pitää kokea houkuttelevana ja kilpailukykyisenä harrastuksena, jota voi harrastaa kaikkialla Suomessa. Partiossa saatu osaaminen tulee tunnustaa oppilaitoksissa ja partiolaisuuden kuuluu olla kovaa valuuttaa työmarkkinoilla, ” Ruohola linjaa.

Syyspäivillä luodaan avoimempaa partiota

Partion syyspäivällä rakennetaan yli 250 partiolaisen voimin liikettä, johon yhä useamman on helppo tulla mukaan. Viikonlopun työpajoissa käsitellään muun muassa esteetöntä retki- ja leiritoimintaa, vakaumusten välistä vuoropuhelua ja harrastamattomuuden kulttuuria.

”Partio on olemassa siksi, että yhä useampi voisi saada mahdollisuuden mielekkääseen tekemiseen ja ryhmän, johon kuulua. Jos nykyinen partio ei tunnu kaikille mahdolliselta tai tavoita harrastamattomia lapsia ja nuoria, partiota pitää muuttaa”, sanoo Suomen Partiolaisten puheenjohtaja Anna Munsterhjelm.

Yksi keskeinen tapa, jolla partio ehkäisee syrjäytymistä, on 100 uutta tapaa -projekti. Yhteisvastuukeräyksen varoilla toteutettavilla hankkeilla tehdään partiota mahdolliseksi yhä useammalle. Viikonlopun aikana järjestetään myös Sisujohtajapäivät, eli erityistä tukea tarvitsevien partiolaisten ohjaajien tapaaminen.

 

Lue lisää ehdokkaista.