Olet täällä

Partiolle rakennetaan uusi verkkosivukokonaisuus

Suomen Partiolaisten verkkosivut uudistuvat ensi vuoden syksyyn mennessä. Myös piireillä on mahdollisuus tehdä omat sivunsa samaan paikkaan. Lisäksi osaksi kokonaisuutta rakennetaan julkaisualusta partiomedioiden tuottamalle sisällölle. 

Suomen Partiolaiset tekee ensi vuoden aikana uuden verkkosivukokokonaisuuden, jossa kaikki partiosisällöt löytyvät samasta paikasta. Sivusto rakennetaan niin, että erilaiset käyttäjät löytävät helposti ja selkeästi heille suunnatun sisällön. Tavoitteena on helpottaa jäsenhankintaa, varainhankintaa sekä sisäisten kohderyhmiemme toimintaa.

- Viimekertainen Suomen Partiolaisten sivustouudistus tehtiin vuonna 2013, joten nyt on hyvä aika miettiä kokonaisuus uudelleen yhdessä eri toiminnanalojen ja piirien kanssa, projektista vastaava Suomen Partiolaisten markkinointisuunnittelija Jenni Lahtinen kertoo.

Uudistus tarjoaa siis myös piireillemahdollisuuden uudistaa omat verkkosivunsa. Piirejä varten rakennetaan oma monistettava sivustomalli, jonka avulla piiri voi ottaa käyttöön samat toiminnallisuudet kuin partio.fi -sivullakin on.

- On todella hienoa saada koko partio saman sivustokokonaisuuden alle. Piirit saavat siirtyä uudelle sivustolle oman aikataulunsa mukaisesti, Jenni toteaa.

Partiomediat osaksi verkkosivua

Sivuston yhteyteen rakennetaan myös verkkoalusta partiomedioille. Verkkoalustalta voi jatkossa lukea Partio-lehden toimituskunnan tuottamaa sisältöä. Myös piirilehdet toivotetaan tervetulleeksi tuottamaan juttuja.  

- Toiveena on, että verkkoalustalta löytyisi hyvin kattavasti ja valtakunnallisesti materiaalia, Jenni kertoo.  

Osana partiolehtien uutta verkkoalustahanketta nykyinen Partiojohtaja.fi-verkkolehti lakkautetaan tämän vuoden lopussa.

Verkkomedia-alustan lisäksi uusille sivuille rakennetaan muun muassa aineettomien lahjojen kauppa tukemaan varainhankintaa, parannetaan partiohaun toimivuutta ja pyritään löytämään nykyistä parempi tapa etsiä ja löytää avoimia pestejä.

Projektia suunnitellaan jo hyvää vauhtia. Tällä hetkellä etsitään yhteistyökumppania toteuttamaan sivut.Valmista on tarkoitus olla syksyllä 2018.

Teksti: Elina Kamppari, kuva: Eeva Helle