Olet täällä

Porvoon Partiopoukama myyty - Partiosäätiö keskittää resurssinsa valtakunnallisen partion tukemiseen

Partiosäätiö – Scoutstiftelsen sr on myynyt omistuksessaan olleen Porvoon saaristossa sijaitsevan Partiopoukaman kurssikeskuksen. Ostaja on paikallinen yksityishenkilö.

Partiopoukama on viime vuodet ollut vähäisellä käytöllä, ja alueen kiinteistöt olisivat tulevina vuosina vaatineet suuria korjauksia ja kustannuksia. Partiopoukama ei myöskään sijaintinsa vuoksi kyennyt palvelemaan partiota valtakunnallisesti, joten Suomen Partiolaisten hallitus irtisanoi alueen vuokrasopimuksen kesällä 2015.

”Partiosäätiön tehtävänä on tukea partiotoimintaa Suomessa, ja siihen tarkoitukseen Partiopoukaman alue ei enää parhaimmalla mahdollisella tavalla soveltunut. Etsimme pitkään partiotahoa tai muuta vapaa-ajan yhdistystoimijaa, joka olisi ollut alueesta ja sen kehittämisestä kiinnostunut. Valitettavasti tällaisia tahoja ei etsinnöistämme huolimatta löytynyt."

Partiosäätiö käyttää alueesta saadun kauppahinnan säätiön säädekirjan mukaisen toiminnan tukemiseen eli Suomen Partiolaiset – Finlands Scouter ry:n tukemiseen. Ostajan kanssa on sovittu, että Partiosäätiöllä on oikeus ottaa alueelta siellä olevia partiotoiminnan historiaan kuuluvia muistoesineitä.

Lisätietoja asiassa antaa:

Kalle Virtanen, Hallituksen puheenjohtaja - Partiosäätiö – Scoutstiftelsen sr, 050 – 355 9419

Panu Räsänen, Säätiön asiamies - Partiosäätiö – Scoutstiftelsen sr, 050 – 305 5343