Olet täällä

Suomen Partiolaiset kannustaa jäseniään vaikuttamaan ja äänestämään

Suomen Partiolaiset – Finlands Scouter ry on lähestynyt kaikkia yli 18-vuotiaita jäseniään ja kannustanut eritoten nuoria käyttämään ääntään syksyn kunnallisvaaleissa.

”Monet nuoret haluavat kantaa vastuuta heti globaalisti, vaikka meidän vastuunkantoamme tarvittaisiin erityisesti omaan elämäämme kiinteästi vaikuttavassa päätöksenteossa – kunnallispolitiikassa”, Suomen Partiolaisten kuntavaaliprojektia vetävä Daniel Sazonov, 19, toteaa.

Suomen Nuorisoyhteistyö Allianssin 17.10.2012 julkaisemassa kyselytutkimuksessa vain 61 prosenttia nuorista on aikeissa äänestää kuntavaaleissa. Luku on huolestuttava, sillä edustuksellinen demokratia toteutuu vain, jos ihmiset kokevat vaaleissa vaikuttamisen tärkeäksi asiaksi.

”Kunnallispolitiikassa tehdään konkreettisia päätöksiä esimerkiksi nuorten harrastustoiminnan resursoimisesta ja siitä, miten toisen asteen koulutuksen käy”, Sazonov muistuttaa.

Partiossa nuori kasvaa aktiiviseksi kansalaiseksi, joka toimii lähiympäristönsä hyväksi ja rohkaisee ottamaan kantaa nuorten elinoloihin. Partiossa nuori saa mahdollisuuden vaikuttaa kotilippukuntansa toiminnassa ja luoda luottamusta oman aktiivisuutensa voimaan.

”Partiossa kasvatetaan vastuunkantoon ja siihen, että asiat muuttuvat tekemällä”, Huipunvaltaajat-lippukunnan kasvatti sanoo.

Kansalaisjärjestötoiminta ja kunnassa vaikuttaminen kulkevat käsi kädessä. Elävässä kunnassa sekä yhdistykset että kunnan elimet vaikuttavat toiminnallaan yksilön arkipäivään.

”Nuorten aktiivisuus antaa myös ehdokkaille eväitä nuorten huolenaiheiden ja kysymyksien huomioimiseen ja nuorten oikeuksien edistämiseen”, Suomen Partiolaisten puheenjohtaja Heidi Jokinen muistuttaa.

Lisätietoja:
Daniel Sazonov, daniel.sazonov(at)partio.fi
Suomen Partiolaisten puheenjohtaja Heidi Jokinen, heidi.jokinen(at)partio.fi