Olet täällä

Suomen Partiolaiset: Partion poliittisesta sitoutumattomuudesta on pidettävä huolta myös Yhdysvalloissa

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump piti Boy Scouts of American kansallisella leirillä kohua herättäneen puheen, jossa hän muun muassa solvasi edeltäjäänsä Barack Obamaa ja vastaehdokastaan Hillary Clintonia

Suomen Partiolaiset pitää Trumpin puhetta asiattomana ja partion arvojen vastaisena. 

"Partiolaisten ihanteena on toisten ihmisten kunnioittaminen ja ystävyyden rakentaminen yli rajojen. On todella erikoista, että presidentti puhuu näin räikeästi arvojamme vastaan maansa partiolaisten suurtapahtumassa. Olen pettynyt, ettei Yhdysvaltain partiojärjestö ole selkeämmin sanoutunut irti presidentin puheesta", Suomen Partiolaisten puheenjohtaja Anna Munsterhjelm sanoo.

Myös Suomessa poliitikot osallistuvat usein partiotapahtumiin ja monella poliittisella päättäjällä on partiotausta. 

"Partion päämääränä on aktiivinen kansalaisuus. Suomessa kannustamme partiolaisia monenlaiseen yhteiskunnalliseen vaikuttamiseen, myös puolueiden kautta, esimerkiksi asettumalla ehdolle eri vaaleissa. Puoluepolitiikan sisältöä ja tavoitteita ei kuitenkaan tule missään nimessä sekoittaa partion sisältöön ja tavoitteisiin", muistuttaa Munsterhjelm. 

Yhdysvalloissa järjestetään kesällä 2019 partiolaisten maailmanjamboree, johon myös Suomi on aikeissa osallistua satojen leiriläisten voimin. Suomen Partiolaiset on huolissaan Yhdysvaltain nykyisen poliittisen johdon linjauksista liittyen erityisesti eri kansallisuuksien yhdenvertaisuuteen ja odottaa, että partion arvojen täysimittaisesta toteutumisesta pidetään leirillä kiinni.