Olet täällä

Suomen Partiolaisten ja Goforen yhteistyö nostaa arvot johtamisen keskiöön

Suomen Partiolaiset ja digitaalisten palveluiden asiantuntijayritys Gofore aloittavat yhteistyön arvopohjaisen johtamiskoulutuksen, Value Based Leadershipin (VBL:n), myötä. Koulutuksen tavoitteena on lisätä tulevien johtajien ymmärrystä omista arvoistaan ja rakentaa parempaa johtajuutta nuorista lähtien.

”Tavoitteemme on kasvattaa lisää parempia johtajia Suomeen, ja yhteistyö Goforen kanssa tukee tätä missiota erinomaisesti. Yrityksen arvot - erityisesti työhyvinvoinnin nostaminen keskiöön, reiluus ja läpinäkyvyys - ovat hyvin linjassa Value Based Leadership -koulutuksemme tavoitteiden kanssa. Kurssilaiset saavat parasta mahdollista mallia hyvästä johtamisesta työelämässä, kun pääsevät tutustumaan Great Place to Work -kilpailussa tänä vuonna Suomen parhaaksi ja Euroopan 2. parhaaksi rankatun työpaikan yrityskulttuuriin", kertoo puheenjohtaja Anna Munsterhjelm Suomen Partiolaisista.

”Goforen oma johtaminen on alusta lähtien perustunut pitkälti arvopohjaiseen lähtökohtaan, joten johtamiskoulutuksessa puhutaan juuri niistä asioista, joita mekin haluamme olla edistämässä suomalaisessa yhteiskunnassa ja sen kehittämisessä. Goforen oma esimerkki osoittaa myös sen, että arvopohjaisella johtamisella saadaan tulosta aikaan”, kuvaa Goforen toimitusjohtaja Timur Kärki puolestaan tuoretta yhteistyötä.

Ruotsissa alun perin kehitetty puolen vuoden mittainen arvopohjaisen johtajuuden koulutus (Värdebaserat ledarskap) koostuu neljästä kurssiviikonlopusta, joissa käsitellään erityisesti ryhmien johtamista, johtamista monimuotoisuuteen, itsensä johtamista sekä johtamista tuottoisasti arvoilla. Lisäksi koulutukseen sisältyy mentorointia ja etätehtäviä.

Yhteistyön myötä Gofore toimii kumppanina kahdessa kurssissa. Yritys on tuellaan mukana mahdollistamassa koulutuksen toteutuksen tarjoamalla tilojaan kurssien järjestämiseen ja työstämällä kurssilaisten kanssa arvopohjaisen johtajuuden kysymyksiä. Kakkoskurssi järjestetään marraskuussa ja kolmas ajoittuu ensi vuoden toukokuulle. Tulevan vuoden aikana Gofore osallistuu myös koulutusohjelman kumppanuusverkoston rakentamiseen.

Value Based Leadership -koulutusohjelman taustalla vaikuttaa johtamisfilosofia, joka painottaa erityisesti itsensä ja omien arvojen tuntemista osana parempaa johtajuutta. Koulutuksen avulla Suomeen saadaan tulevina vuosina 1 000 uutta arvopohjaiseen johtamiseen perehtynyttä, tulevaisuuden johtajaa. Koulutus tuotiin Suomeen vuoden alussa, ja meneillään on jo toinen Suomen VBL-kurssi. Ruotsin partiolaisten ja Suomen partiolaisten yhteistyössä järjestämiltä yhteistyökursseilta on vuosien saatossa valmistunut jo noin 80 alumnia.

Suomessa koulutuksen pääyhteistyökumppanina toimii Grano. Koulutuksella on lisäksi muita yritystukijoita ja uusia kumppaneita etsitään edelleen aktiivisesti.

Kuva: Janne Roslöf