Verkkokoulutukset

Parempi lippukunta -verkkokoulutukset ovat noin tunnin mittaisia infon ilotulituksia, joista saa lisävirtaa lippukuntatoiminnan johtamiseen. Partion live-kanavalla koulutuksen live-lähetys alkaaklo 18ja se tallennetaan lähetyksen jälkeen samaan osoitteeseen, parin päivän kuluessa. Live-lähetyksen aikana voi kommentoida aihetta tai esittää kysymyksiä chat-ruudun kautta. Tällä sivulla löytyvät jo pidettyjen verkkokoulutusten tallenteet. Ei muuta kuin oppimaan, ole hyvä!

Vuonna 2018 verkkokoulutuksia järjestetään:

Erityisesti lippukunnille suunnatut

Häirintä ja siihen puuttuminen

Videossa esitellyt harjoitukset löytyvät tämän linkin takaa.

Luotsaus

 

Partio-ohjelma 1.0

Kasvatustavoitteet käytännössä mukaan lippukunnan arkeen – kesäleirin suunnittelu

Tulossa:

  • 10.9. Toiminnan suunnittelu ja sen johtaminen
  • 16.10. Avustushakemusten ABC
  • 14.11. Mentorointi ja sen hyödyt lippukunnalle

Ruotsinkieliset verkkokoulutukset löytyvät täältä.

Verkkokoulutukset

Kuinka kertoa partiosta ymmärrettävästi?

Selkokieli on suomen kielen muoto, jota on pelkistetty sanastoltaan, sisällöltään ja rakenteeltaan yleiskieltä ymmärrettävämmäksi. Selkokeskuksen kouluttaja Leealaura Leskelä opastaa koulutuksessa siihen miten kertoa partiosta selkeästi ja antaa vinkkejä mm. selkeän retkikirjeen laatimiseen.

Miten otan ryhmään mukaan sisupartiolaisen tai muuten tukea tarvitsevan lapsen?

Miten toimia kun ryhmään tulee erityistä tukea tarvitseva lapsi? Miten pitkälle partio-ohjelmaa saa soveltaa? Mitä osaamista johtajalta vaaditaan? Katri Vappula ja Nina Harjulehto kertovat käytännön esimerkkien avulla miten toimia kun ryhmään olisi tulossa erityistä tukea tarvitsevia lapsia tai nuoria.

Miten teemme lippukunnasta paikan, jossa jokainen saa olla oma itsensä?

”Kaikkihan ovat käyneet huussissa. Kyllähän sitä nyt yhteen rinkkaan on aina varaa. No pojat nyt on poikia.” Normit ovat ajan myötä muodostuneita oletuksia siitä, minkälaisia ihmiset ovat tai minkälaisia heidän tulisi olla. Emme usein näe tai tunnista ympärillemme muodostuneita normeja, mutta ne vaikuttavat meihin päivittäin ohjaten ajatteluamme, sanomisiamme ja tekemiämme valintoja. SP:n moninaisuusryhmässä toimiva Robert Sundman syventyy verkkokoulutuksessa normeihin ja siihen, miten lippukunnasta voi tehdä paikan, jossa jokainen saa olla oma itsensä.

Erityisesti valmentajille suunnatut

12.2. Partion johtamismalli valmentajan työkaluna (tallenne koulutuksesta on katsottavissa täällä)
13.3. Näin tuet kolmikon johtamista
3.5. Minimikriteerit ja niiden johdannaiset
4.9. Valmena kasvuun
3.10. Päivittyneet kasvatustavoitteet – avain ohjelman soveltamisen tukemiseen
7.11. Mentorointi