Viestinnän ja markkinoinnin koulutuspäivä 15.9.2018

Partion viestinnän ja markkinoinnin koulutuspäivä järjestetään Helsingissä Partioasemalla 15.9.2018. Lisäksi sunnuntaina on SP:n omien viestinnän ja markkinoinnin ryhmien yhteistä ohjelmaa ja koulutuksia.

 Ilmoittaudu koulutukseen!


Ohjelma

LAUANTAI 15.9.

10 .00  Tervetuloa!

10.15  Digitalisaation murros viestintään ja markkinointiin, New business & Marketing liiketoiminnan johtaja Lassi Kurkijärvi, Solita

11.00 Ansaittu, sosiaalinen ja maksettu media: Tee ja mittaa oikein, Director of Social & PR Heli Ruotsalainen, Dentsu Aegis Network Finland

12   Lounas

12.45  Vaihtoehtoisia koulutuksia, valitse 1 seuraavista (siirry työpajojen tarkempiin kuvauksiin):

Kuvaus: Mobiilikuvaaminen, valokuvaaja Susanna ”Suski” Mikander

Partiomedia: Lehtiuudistus ja konseptointi, tuottaja Lotta Vaija, Zeeland Family

Some: Johdatus ammattimaiseen someen, Elina Lammintausta, some- ja digisisällön tuottaja, Neste

14.45 Vaihtoehtoisia koulutuksia, valitse 1 seuraavista (siirry työpajojen tarkempiin kuvauksiin):

 Kuvaus: Mobiilieditointi, videokuvaaja Aapo Rainio

Partiomedia: Verkkokirjoittamisen ABC, Partio-lehden päätoimittajat Salla Varpula ja Sonja Parkkinen

Some: Sosiaalisen median ja digitaalisen viestinnän strateginen kehittäminen, Mimmi Mäkinen ja Markus Lunqvist, Verke

16.45 Päivällinen

17.45 Vaihtoehtoisia koulutuksia, valitse 1 seuraavista (siirry työpajojen tarkempiin kuvauksiin):

Kuvaus: Q&A ja puhelin vs. järkkäri -demo, SP:n kuvastiimin kouluttajat. Kysymyksiä voi etukäteen jättää täällä.

Partiomedia: Verkkomediasta vauhtia partioviestintään, Partio-lehden päätoimittajat Sonja Parkkinen ja Salla Varpula, viestintäkoordinaattori Jaana Hopeakoski

Some: Konkreettiset vinkit piirin/lpk:n somea varten, SP:n sometiimin kouluttajat

19->  Iltaohjelma – tutustumista, verkostoitumista ja kivaa yhteisohjelmaa muiden kanssa  


SUNNUNTAI 16.9.  (SP:N OMILLE RYHMILLE)           

9.30  Miten voi hyötyä partioviestinnän kokemuksesta partion ulkopuolella? Projektipäällikkö Laura Kalervo, Partion Nuorisoalan Osaamiskeskus

10  Yhteinen Vima-mingle kaikille SP:n vima-tekijöille

12  Lounas

13 > Ryhmien omat tapaamiset

(Partio-lehti, someryhmä, kuvausryhmä, YSP-ryhmä)


Työpajavaihtoehdot la 15.9. klo 12.45-14.45

Mobiilikuvaaminen
Valokuvaaja Susanna ”Suski” Mikander 

Haluatko kehittyä mobiilikuvaajana? Miten saat kaiken irti kamerastasi?  Tule mukaan työpajaan ja opi lisää sommittelusta, visuaalisesta tarinankerronnasta, kuvasuhteista, asetuksista, välineistä, kuvausappeista ja välineistä! Työpajassa pääset myös tekemään käytännön harjoituksia. Työpaja sopii kaikille partiopestissään julkaistavia kuvia tai videoita ottaville, kuten kuvaajille ja somesisällöntuottajille.

 Lehtiuudistus ja konseptointi
Tuottaja Lotta Vaija, Zeeland Family 

Tule mukaan keskustelemaan lehdistä, lehtikonsepteista, niiden kehittämisestä ja uudistamisesta, kohderyhmistä, monikanavaisuudesta ja sisällöntuotannon hajauttamisesta. Työpajassa edetään sanoista tekoihin. Kukin osallistuja saa konkreettisia kehitysideoita ja työkaluja viemisiksi omaan lehteensä tai pestiinsä.  Työpaja sopii erityisesti piirilehtien päätoimittajille, viestinnästä vastaaville työntekijöille sekä Partio-lehden ja piirilehtien toimittajille.

Johdatus ammattimaiseen someen
Some- ja digisisällöntuottaja Elina Lammintausta, Neste 

Miten imago ja toiminta tuodaan esiin positiivisesti ennakkoluuloista huolimatta? Tässä koulutuksessa pääsemme kuulemaan, miten sosiaalinen media toimii yhdessä suomen suurimmista yrityksistä. Aiheeseen meidät johdattaa Nesteen some- ja digisisällön tuottaja Elina Lammintausta.  Tämän jälkeen pohditaan, mitä eroja ja yhtäläisyyksiä löydämme verrattuna partion sosiaaliseen mediaan ja voisimmeko tuoda jotain uutta toimintaamme. Käythän tutustumassa Nesteen somekanaviin jo ennakkoon!

Työpajavaihtoehdot la 15.9. klo 14.45-16.45

Mobiilieditointi
Videokuvaaja Aapo Rainio

 Haluatko oppia lisää kuvien ja videoiden editoinnista mobiilissa? Tule mukaan työpajaan, jossa saat vinkkejä kuvien ja videoiden organisoinnista, Lightroom mobilen ja muiden editointiappien käytöstä sekä julkaisuvaatimuksista. Luvassa myös harjoituksia! Työpaja sopii kaikille partiopestissään julkaistavia kuvia tai videoita ottaville, kuten kuvaajille ja somesisällöntuottajille.

Verkkokirjoittamisen ABC
Partio-lehden päätoimittajat Salla Varpula ja Sonja Parkkinen

Mitä eroa on printtiin ja verkkoon kirjoittamisella? Millainen on hyvä otsikko? Miten juttua voi rikastaa, entä miten lukijan voi pitää otteessaan? Mitä muita tapoja kirjoittaa juttu on kuin perinteinen leipäteksti? Näihin asioihin keskitymme verkkokirjoittamisen työpajassa! Ennakkotehtävä: Etsi kaksi onnistunutta ja yksi epäonnistunut verkko-otsikko. Epäonnistunut otsikko ei saa olla klikkiotsikko. Ota ne itsellesi talteen työpajaa varten. Työpaja on tarkoitettu erityisesti Partio-lehden ja piirilehtien toimittajille, päätoimittajille ja lehtien toimittamisen kanssa tekemisissä oleville työntekijöille. Työpajaa pitävät Partio-lehden päätoimittajat Sonja Parkkinen ja Salla Varpula.

Sosiaalisen median ja digitaalisen viestinnän strateginen kehittäminen Mimmi Mäkinen ja Markus Lunqvist, Verke

Nyt on aika kehittyä!  Me partiolaiset tiedämme hyvin, mitkä kanavat sopivat meille, mitkä ovat kohderyhmämme ja millaista sisältöä kanaviimme haluamme. Mutta mitä seuraavaksi, mitä voisi tehdä paremmin? Mitä päivitysten lisäksi tarvitaan? Mistä näemme, mikä toimii ja mikä ei? Muun muassa näihin kysymyksiin pureudumme yhdessä digitaalisen nuorisotyön osaamiskeskus Verken asiantuntijoiden, Mimmi Mäkisen ja Markus Lunqvistin, kanssa. Voit jo ennakkoon pohtia myös oman kysymyksen aiheesta!

Työpajavaihtoehdot la 15.9. klo 17.30-19.00

Demo: Q&A ja puhelin vs. järkkäri -demo
SP:n kuvaustiimi

Päivän viimeisenä koulutuksena järjestämme näytöksen siitä, millainen on ero lopputuloksessa kameran ja puhelimen välillä. Lisäksi vastaamme myös osallistujien esittämiin kysymyksiin. Jätäthän kysymyksesi ennakkoon tällä lomakkeella, jotta saat perusteellisemman vastauksen!

Verkkomediasta vauhtia partioviestintään
SP:n viestintäkoordinaattori Jaana Hopeakoski ja Partio-lehden päätoimittajat Salla Varpula ja Sonja Parkkinen

 Moni piiri on jo ilmoittanut kiinnostuksestaan ottaa käyttöön partion uusi nettisivualusta ja sitä myötä myös piirilehden oma verkkomedia. Tässä työpajassa tutustumme verkkomedian ominaisuuksiin, miten verkkomediaa voi piireissä hyödyntää, miten some tähän liittyy ja millä tavalla verkkomediasta saa myös visuaalisesti kiinnostavan. Työpaja on tarkoitettu erityisesti piirilehtien päätoimittajille sekä viestinnästä vastaaville työntekijöille ja hallitusten jäsenille. Työpajaa pitävät SP:n viestintäkoordinaattori Jaana Hopeakoski sekä Partio-lehden päätoimittajat Sonja Parkkinen ja Salla Varpula.

Konkreettiset vinkit piirin/lpk:n somea varten
SP:n sometiimi

Kuvaa, muokkaa, postaa, reagoi! Työpajan alkuun tutustumme kuvaajan johdolla puhelimella kuvaamiseen. Jaossa on vinkit parhaisiin somekuviin, kuvausohjelmiin sekä kuvan muokkaukseen puhelimella. Lopuksi on aika konkreettisille toimenpiteille. Alkuun tutustumme aiemmin toteutettuihin partion somekampanjoihin ja niiden näkyvyyteen. Tämän jälkeen suunnittelemme yhdessä someen postauksen/postaussarjan, jota voidaan hyödyntää niin piireissä kun lippukunnissakin. Voit jo etukäteen pohtia, mitä aiheita haluaisit näkyviin!

Ilmoittaudu koulutukseen!

Yläkuva: Susanna Mikander