UKK Explorer Belt 2025

Oletko kiinnostunut EB:stä? Pohditko hakemista, mutta jokin askarruttaa? Tälle sivulle on koottu yleisimmät kysymykset, joita EB:hen liittyen on esitetty – ehkä pohdit samoja asioita kuin muutkin!

 

Missä ja milloin seuraava EB järjestetään?

Seuraava EB järjestetään 2.7.-1.8.2025 Itävallassa.

Milloin voin hakea mukaan matkalle?

Tiedot hakuajasta ja hakemisesta yleisesti julkaistaan lähiaikoina. Seuraa EB:n nettisivuja ja Instagram-tiliä!

Voiko mukaan hakea esimerkiksi kolmen hengen vartiossa?

Vaellus suoritetaan pareittain, ja mukaan voi hakea joko valmiin parin kanssa tai yksin, jolloin yksin hakeneista luodaan parit vaellusta varten. Esimerkiksi kolme henkilöä voi hyvin hakea mukaan erikseen tai esimerkiksi yhtenä parina ja yhtenä yksin hakevana, mutta kaikkien valituksi tulemista ei voida taata. EB-vaellus on loistava tilaisuus tutustua myös uusiin ihmisiin avoimin mielin!

Millaisia projekteja matkalla tehdään?

EB-vaelluksella tehtävät projektit ovat salaisuus, jotka selviävät osallistujille aikanaan. Projektit auttavat vaeltajia tutustumaan paremmin kohdemaan kulttuuriin, ihmisiin ja tapoihin.

Kuinka EB-vyön voi saada?

EB-vyön suorittamisen kriteerit ovat salaisuuksia, jotka aukeavat osallistujille aikanaan. Vaelluksen pääasiallisena tarkoituksena on kävellä 200 km ja oppia tuntemaan kohdemaan kulttuuria, ihmisiä ja tapoja.

Missä kaikkialla EB on joskus aikaisemmin ollut?

Lista edellisten vuosien EB-matkoista löytyvät täältä. Viimeiset matkat ovat suuntautuneet Tsekkiin (2023), Sveitsiin (2019), Unkariin (2017), Italiaan (2015), Benelux-maihin (2013) ja Saksaan (2011).

Kuinka kokenut ja hyväkuntoinen eräilijä kannattaa olla hakeakseen?

Eräilijä ei tarvitse olla, eikä huippu-urheilija. Normaali peruskunto ja hyvä asenne riittävät!

Paljonko EB maksaa ja mitä matkan hintaan sisältyy?

Vuoden 2023 EB maksoi 1600 euroa, ja se sisälsi matkat, majoitukset, ruoat ja sisäänpääsymaksut, eli käytännössä kaiken omia postikortteja ja muuta vastaavaa lukuun ottamatta. Matkakustannuksiin voi hakea avustusta esimerkiksi omasta lippukunnasta, piiristä tai erilaisista rahastoista.

Kan svenskspråkiga också söka till Explorer Belt?

Alla scouter i Finland är välkomma på Explorer Belt! Vi värdesätter en mångfald bland deltagarna och är glada om personer från så många olika kårer som möjligt ansöker om en plats. Under resan får man kommunicera på det språk som känns mest bekvämt. De som vill delta i EB brukar ha en stark vilja att främja vänskap över gränserna, så du ska inte låta bli att ansöka om en plats bara för att du inte kan finska! På de tre senaste resorna har det deltagit åtminstone en svenskspråkig, och det har absolut varit en rikedom.

Summa summarum får svenskspråkiga väldigt gärnaansöka om en plats på EB! Och om det känns bättre så kommer alla att måsta klara svårare språkmurar än mellan svenska och finska 😉

Millä perusteella yksin ilmoittautuneet muodostetaan pareiksi?

Hakemusten perusteella samanhenkiset hakijat yhdistetään pareiksi, ja aikaisempien matkojen “paritukset” ovat onnistuneet hyvin. Yksin hakemista ei kannata pelätä, sillä tulet varmasti tutustumaan vaelluspariisi matkan aikana!

Millaisille ihmisille EB soveltuu?

Lähtökohtaisesti EB sopii kaikille! Avoin asenne ja ennakkoluulottomuus kantavat pitkälle niin vaelluksella kuin koko matkan aikana. Kannattaa ottaa myös huomioon, että EB:n loppureissu eletään hyvin tiiviisti isossa porukassa, ja ohjelmaan kuuluu paljon yllätyksellisyyttä – et siis aina voi vaikuttaa tai edes tietää, mitä tapahtuu. EB on myös lähtökohtaisesti partiomatka, jolla koetaan kohdemaata tavallisesta turistimatkasta poikkeavalla tavalla.

Tarvitseeko olla partiolainen hakeakseen/päästäkseen mukaan?

Täytyy olla, mutta pitkää partiokokemusta ei edellytetä. Jokaisen EB:lle osallistuvan on maksettava partiolaisten jäsenmaksu, jotta vakuutus on voimassa matkan ajan.

Voinko hakea EBlle, jos minulla on jokin sairaus tai vaikea allergia?

EBlle voi hyvin hakea myös, vaikka sairastaisi esimerkiksi diabetesta, astmaa tai epilepsiaa, jos lääkitys ja hoito ovat kunnossa ja uskoo pystyvänsä suoriutumaan vaelluksesta. Allergiat eivät ole este, mutta siihen voi joutua varsinkin haastavan ruokavalion kanssa kiinnittämään matkalla erityisen paljon huomiota. Valitettavasti liikuntarajoitteet estävät hyvin todennäköisesti vaellukselle osallistumisen. Kerrothan näistä avoimesti hakemuksessasi, niin osaamme varautua niihin!

Kuinka monta vaeltajaa EB:lle valitaan? Onko ryhmä kokonaisuudessaan kansainvälinen vai suomalainen?

Mukaan valitaan yhteensä noin 34 vaeltajaa.  Jokainen maa tekee omat EB-matkansa, eli suomalaisten EB:llä on ainoastaan suomalaisia.

Sitoudunko hakemuksen lähettämällä johonkin?

Hakemus ei ole vielä sitova ilmoittautuminen vaan matkalle valittuja pyydetään vielä erikseen ottamaan paikka vastaan nimenomaisella ilmoittautumisella. Toki toivomme, että kaikki hakemuksen lähettävät olisivat valmiita ottamaan paikan vastaan mikäli tulevat valituiksi.

Ennen sitovaa ilmoittautumista lähtijät saavat tutustua matkan peruutusehtoihin. Matkalla noudatetaan SP:n yleistä peruutuskäytäntöä.

Olen matkan aikana joko alle tai yli yläikärajan – voinko silti hakea mukaan EB:lle?

Ikärajat eivät ole täysin ehdottomia, eli voit hakea mukaan! EB on suunnattu erityisesti 18 – noin 26 -vuotiaille partiolaisille, mutta on mahdollista hakea mukaan matkalle myös, vaikka olisit yli 26.  Alaikärajasta joudumme valitettavasti matkan luonteen vuoksi pitämään kiinni.  Kerro hakemuksessasi hyvät perustelut sille, miksi juuri sinut pitäisi valita matkalle!

Voiko hakemuksen saada takaisin?

Valitettavasti emme voi luvata, että hakemukset saa takaisin. Kannattaa siis kuvata tai muuten ikuistaa oma tuotoksesi!

Pitääkö EB:llä olla uusin sininen tai ruskea partiopaita? Mitä varusteita tarvitsen matkalle?

Ei tarvitse olla. Tarkemmat ohjeet mukaan otettavista varusteista kerrotaan valituille myöhemmin!

Mitkä ovat olleet mieleenpainuvimpia ja erikoisimpia paikkoja/tapahtumia, minne olette EB:n kautta päätyneet?

Loistava kysymys – tarinoita on lukuisia, sillä jokaisen EB-matka ja -vaellus on erilainen kuin toisten! EB-matkat eivät myöskään ole identtisiä keskenään, ja ensisijaisesti vaeltajat itse tekevät matkasta ja vaelluksesta omannäköisensä. Muutamia EB-kokemuksia on koottu esimerkiksi tänne.

Pitääkö osata kohdemaan kieltä?

Kohdemaan kieltä ei ole pakko osata. Heittäytymisellä, elekielellä ja esimerkiksi englannilla pääsee usein pitkälle keskusteluissa paikallisten kanssa. Perusfraasien kuten tervehdysten opettelusta ei kuitenkaan ole myöskään haittaa.

Selviääkö kaikki oikeasti aikanaan?

Sekin selviää aikanaan.

Jäikö vielä jokin askarruttamaan, etkö löytänyt vastausta kysymyksiisi? Laita viestiä, niin vastaamme (ehkä)! Matkanjohtajien yhteystiedot löydät täältä.