Yhteystiedot

Löydät tältä sivulta partion jäsenpalvelun ja Helsingin Töölönkadun Partioaseman yhteystiedot sekä laskutustiedot.

Suomen Partiolaisten henkilöstön yhteystiedot on julkaistu yhteystietohaussa. Siirry yhteystietohakuun.

Partioon liittyminen

Haluatko liittyä partioon tai haluaako lapsesi mukaan partioon? Ota suoraan yhteyttä lähialueesi partiolippukuntaan, jonka löydät lippukuntahaun avulla. Jokaisessa lippukunnassa on muun muassa lippukunnanjohtaja, johon voit olla yhteydessä.

Partion jäsenpalvelun yhteystiedot

 • Tavoitat meidät sähköpostilla, puhelimitse ja chat-palvelussa.
 • Lähetä viestisi sähköpostitse palvelu@partio.fi tai jätä yhteydenottopyyntö sivulla www.partio.fi/jasenpalvelu
 • Partion puhelinpalvelu on avoinna arkisin maanantaista torstaihin klo 10-16, sekä perjantaisin klo 10-15.

  Puh. 09-8865 1100 (ma-to klo 10-16, pe klo 10-15)
  palvelu@partio.fi

Poikkeavat puhelinpalveluajat kesällä 2024:

 • 20.6–21.7  Partion valtakunnallinen jäsenpalvelunumero on kiinni
 • 22.7–4.8 puhelinpalvelu on auki lyhennetyin aukioloin ma-pe klo 12–15
 • 5.8. alkaen normaali aukiolo, eli ma-to klo 10–16 ja pe 10–15.

Voit puhelinpalvelumme ollessa suljettuna laittaa Partion valtakunnalliseen jäsenpalveluun sähköpostia osoitteeseen: palvelu@partio.fi  ja palaamme asiaasi mahdollisimman pian.

Pääkaupunki seudun partiolaisten Kimara 2024 – leiriin liittyvät kysymykset kimara@partio.fi tai leirin aikana osallistujatoimiston puhelinnumerosta. Lisätietoja https://kimara2024.fi/.

Roverway 2024 Norjan leirimatkaan liittyvät kysymykset roverway2024@partio.fi.

Partioaseman yhteystiedot

Partioasema

Töölönkatu 55
00250 Helsinki

Aukioloajat

Partioasema

Partioasema on Helsingin Töölössä sijaitseva toimistorakennus, jossa työskentelee valtakunnallisen toiminnan partiotoimihenkilöitä sekä Etelä-Suomen piirien partiotoimihenkilöitä. Partion vapaaehtoiset voivat pitää kokouksia Partioaseman kokoustiloissa. Partioasemalla on tavoitettavissa henkilökuntaa maanantaista torstaihin klo 9–16.00. Olemme mielellämme avuksi, jos tulee kysymyksiä sähköpostitse palvelu@partio.fi.

Huomioi, että toimiston työntekijät työskentelevät osan viikosta etänä. Jos haluat tavata jonkun tietyn työntekijän, sovithan siitä hänen kanssaan etukäteen. Katso yhteystiedot tältä sivulta.

Partioasema on suljettu kesällä 20.6.–4.8.2024 välisen ajan. Jos sinulla on erityinen tarve päästä Partioasemalle, ole yhteydessä 25.6. mennessä palvelu@partio.fi. 

Pääkaupunkiseudun Partiolaiset (2. kerros)

Katso tiedot asiakaspalvelusta ja aukioloajoista partiopiirin nettisivuilta.

Uudenmaan Partiopiiri (2. kerros)

Katso tiedot asiakaspalvelusta ja aukioloajoista partiopiirin nettisivuilta.

Partioaseman löytötavarat

Partioaseman löytötavaroita säilytetään yhden kuukauden ajan. Löytötavaroita voi tiedustella sähköpostitse palvelu@partio.fi ja Partioaseman aulasta.

Partio kuuluu kaikille. Partioasema on turvallinen ympäristö harrastaa. Kun saavut Partioasemalle, ota huomioon oheiset esteettömyys- ja saavutettavuusohjeet.

Partioaseman esteettömyys

Partiotyöntekijöitä tavoitat numerosta 09 8865 1100 tai sähköpostitse palvelu@partio.fi. Voit kertoa halutessasi esteettömyyteen tai saavutettavuuteen liittyvistä tarpeistasi jo etukäteen ennen kuin tulet Partioasemalle. 

Partioaseman takasisäänkäynti on esteetön. Takaoven edessä on esteettömän autopaikan mitat täyttävät pysäköintiruutu. Hissille on esteetön kulkuyhteys. Partioaseman takasisäänkäynnillä ei tällä hetkellä ole ovipuhelinta, joten soita henkilölle, jota olet tulossa tapaamaan.

Partioaseman ensimmäisessä kerroksessa on esteetön WC-tila. WC-istuin on käytettävissä molemmin puolin. Ennen WC-tilaa on 85 cm levyinen kulkutila.

Partioaseman esteettömät kokous- ja koulutustilat sijaitsevat ensimmäisessä kerroksessa. Kokoushuoneisiin vievä ramppi on leveimmillään noin metrin ja kapeimmillaan noin 90 cm leveä. Kaide on oikealla puolella alaspäin mentäessä. Rampin kaltevuus ja kantokyky eivät ole tiedossa.

Ota huomioon, että monet ihmiset ovat allergisia tai eri tavoin herkistyneitä. Vältä voimakkaita hajusteita ollessasi Partioasemalla. Kiitos, kun et ota lemmikkejä mukaan Partioasemalle. Avustaja- ja opaskoirat ovat tervetulleita Partioasemalle.

Turvallisemman tilan periaatteet

Jokainen saa olla Partioasemalla oma itsensä ja tulla kuulluksi omana itsenään. Siksi vieraillessamme Partioasemalla:

 • Olemme avoimia ja kuulemme ja kuuntelemme. Partio on vastavoima kiusaamiselle, syrjinnälle ja häirinnälle. Partioasema on näistä vapaa alue.
 • Emme oleta. Emme tee oletuksia identiteetistä, sukupuolesta, seksuaalisesta suuntautumisesta, partiotaustasta tai muusta taustasta, elämäntilanteesta tai perhesuhteista. Emme oleta, että kaikki ajattelevat samoin tai pystyvät samaan kuin minä.
 • Kunnioitamme toisten henkilökohtaista tilaa ja rajoja niin fyysisesti, psyykkisesti kuin esimerkiksi sosiaalisestikin.
 • Välitämme ja pidämme huolta sekä itsestämme että muista ja Partioaseman yhteisistä tiloista, välineistä ja ympäristöstä.
 • Myötävaikutamme positiiviseen ja kannustavaan ilmapiiriin.
 • Olemme luottamuksen arvoisia.

Esteettömyys- ja saavutettavuusohjeiden päivittäminen

Suomen Partiolaiset päivittää Partioaseman esteettömyys- ja saavutettavuusohjeita, Partioaseman opasteita ja mahdollisuuksien mukaan myös tilaratkaisuja. Voit antaa palautetta osoitteessa partio.fi/jasenpalvelu tai Partioaseman aulassa.

Päivitetty: 16.5.2024

Laskutustiedot

Verkkolaskut:

 • Verkkolaskuna 003702022529
 • Verkkolaskujen välittäjä 003708599126 (OpenText)

Sähköpostitse:

 • Sähköpostitse fennoa.507109@erin.posti.com

Sähköpostitse lähetettävissä laskuissa toimittakaa yhdessä sähköpostissa yksi lasku ja sen liitteet yhtenä PDF-liitetiedostona.

Postitse:

 • Suomen Partiolaiset – Finlands Scouter ry
 • PL 64349
 • 01051 LASKUT

Postilokero-osoitteeseen voi lähettää vain laskuja. Sitä ei voi käyttää esimerkiksi tavarantoimitukseen tai mainosten lähettämiseen.

Suomen Partiolaisten henkilöstö

Löydät Suomen Partiolaisten henkilöstön yhteystietoineen yhteystietohausta. Siirry yhteystietohakuun.

Suomen Partiolaisten hallitus

Tutustu hallitukseen Hallitus-sivulla.

Kuva: Mari Lehtisalo