Aloittaisiko lapsesi partiokerhon?

Haluaisiko lapsesi kokeilla partiotoimintaa kätevästi koulupäivän yhteydessä? Harrastamisen Suomen malli on tuonut harrastukset osaksi koulupäivää, ja yhtenä vaihtoehtona on tarjolla myös partiokerho.

Partiokerho on osallistujille ilmaista, eikä se edellytä partion jäsenmaksun maksamista. Kerhossa pääsee tutustumaan partioon ja innostus voi kantaa aina harrastukseen asti!

Mitä partiokerhossa tehdään?

Partiokerholla on vahva yhteys partioon, joten toimintakin on partiomaista. Kerhossa voidaan esimerkiksi tutustua jokaisenoikeuksiin, vahvistaa lapsen itsetuntoa harjoituksilla tai tehdä päivän hyvä työ. Erona varsinaiseen toimintaan on se, että partiokerhoon ei kuulu partion symboliikkaa, retkiä tai leirejä, eikä siinä toteuteta varsinaista kasvattavaa partio-ohjelmaa.

Kerhokokemusten perusteella kannustamme miettimään, haluaisiko lapsi liittyä partioon myöhemmin. Lue lisää lapsen partioharrastuksesta.

Kenelle partiokerho on suunnattu?

Partiokerhoa järjestetään kaikenikäisille peruskoululaisille. Tyypillisesti toimintaa on alakoululaisilla. Kysy lapsen koulusta, minkä ikäisille toimintaa on tarjolla.

Miten partiokerhoon pääsee mukaan?

Partiokerhoa järjestetään peruskouluissa eri puolilla Suomea. Kysy lisää koululta tai kunnalta!

Jos paikkakunnallasi ei ole partiokerhoa, mutta haluaisit sen mukaan tarjontaan, ota yhteyttä Petra Valkoseen, petra.valkonen@partio.fi.

Partiokerho on osa Harrastamisen Suomen mallia

Harrastamisen Suomen malli on tuonut maksuttomat harrastukset osaksi koulupäivää. Mallin tavoitteena on tukea lasten ja nuorten hyvinvointia mahdollistamalla jokaiselle mieluinen harrastus koulupäivän yhteyteen. Lue lisää Harrastamisen Suomen mallista.


Kuva: Filip Eller