Value Based Leadership

Value Based Leadership (VBL) on kokemusperäinen johtajuuskoulutus 20–29-vuotiaille nuorille. Koulutukseen voivat hakea kaikki ikäryhmään kuuluvat nuoret, jotka toimivat vapaaehtoisuuteen perustuvassa johtamistehtävässä omassa elämänpiirissään. VBL-koulutuksen arvopohjaisessa johtajuudessa lähtökohtana on itsensä tunteminen. Hyvä johtaja osaa myös ottaa huomioon ja hyödyntää ryhmien moninaisuutta.

Scouterna, Ruotsin Partiolaiset, on järjestänyt koulutusta menestyksekkäästi noin kymmenen vuoden ajan. Suomen Partiolaiset on ollut mukana järjestämässä useita yhteiskoulutuksia, ja hyvien kokemusten myötä koulutusohjelma päätettiin tuoda Suomeen vuonna 2017. Suomessa on tällä hetkellä noin 130 innokasta ja pätevää VBL-alumnia, joista noin 80 on osallistunut yhteiskoulutuksiin Ruotsissa ja loput valmistuneet ensimmäisistä Suomen koulutuksista huhtikuussa 2018 pidetyssä diplomiseremoniassa.

Hakijalle

Voit hakea koulutukseen jos…

  • Olet hakuhetkellä 20–29-vuotias.
  • Sinulla on johtamistehtävä, jossa voit soveltaa kurssilla oppimiasi asioita. Johtamistehtävä voi olla esimerkiksi projektin vetovastuu, kampanjan koordinointi, ryhmän vetäminen tai hallituspaikka, ja sen tulee olla vapaaehtoistoimintaa.
  • Olet motivoitunut kehittämään itseäsi johtajana ja johtajuutta omassa organisaatiossasi.

Lisäksi eduksesi luetaan jos…

  • Olet käynyt jonkin perustason johtajuuskoulutuksen.
  • Olet toiminut johtamistehtävissä (nykyisessä tai muussa tehtävässä) kaksi vuotta tai pidempään.

Nyt meneillään on jo neljäs Suomen VBL-koulutus. Seuraava osallistujahaku koulutukseen järjestetään lokakuussa 2018. Seuraa VBL:n omia nettisivuja ja somekanavia!

Tukijalle

Haluatko olla mukana kasvattamassa suomalaisia nuoria johtajuuteen, tulla tunnetuksi hyvän johtajuuden edistäjänä tai mentoroida VBL-osallistujaa? Etsimme juuri nyt kumppaneita eri aloilta ja sektoreilta. Ota rohkeasti yhteyttä! Lue lisää koulutuksesta sivuilla www.parempaajohtajuutta.fi