Value Based Leadership

Value Based Leadership (VBL) on kokemusperäinen johtajuuskoulutus 20–27-vuotiaille nuorille. Koulutukseen voivat hakea kaikki ikäryhmään kuuluvat nuoret, jotka toimivat vapaaehtoisuuteen perustuvassa johtamistehtävässä omassa elämänpiirissään jossain järjestössä, seurassa tai esimerkiksi verkostossa. VBL-koulutuksen arvopohjaisessa johtajuudessa lähtökohtana on itsensä tunteminen. Hyvä johtaja osaa myös ottaa huomioon ja hyödyntää ryhmien moninaisuutta.

Scouterna, Ruotsin Partiolaiset, on järjestänyt koulutusta menestyksekkäästi noin kymmenen vuoden ajan. Suomen Partiolaiset on ollut mukana järjestämässä useita yhteiskoulutuksia, ja hyvien kokemusten myötä koulutusohjelma päätettiin tuoda Suomeen vuonna 2017.

Suomessa on tällä hetkellä lähes 200 innokasta ja pätevää VBL-alumnia, joista vajaa 80 on osallistunut yhteiskoulutuksiin Ruotsissa ja loput käyneet VBL:n Suomen omissa koulutuksissa. Toukokuussa 2020 alkaa jo seitsemäs Suomen VBL-koulutus.

Hakijalle

Vuonna 2020 järjestämme kaksi koulutusta (VBL7 ja VBL8). Haku alkaa 9.1. ja kestää 6.2.2020 asti. Päivämäärät, tarkemmat hakuohjeet ja hakulinkin löydät tästä.

Voit hakea koulutukseen jos…

  • Olet hakuhetkellä 20–27-vuotias.
  • Sinulla on johtamistehtävä, jossa voit soveltaa kurssilla oppimiasi asioita. Johtamistehtävä voi olla esimerkiksi projektin vetovastuu, kampanjan koordinointi, ryhmän vetäminen tai hallituspaikka, ja sen tulee olla vapaaehtoistoimintaa.
  • Olet motivoitunut kehittämään itseäsi johtajana ja johtajuutta omassa organisaatiossasi.

Lisäksi eduksesi luetaan jos…

  • Olet käynyt jonkin perustason johtajuuskoulutuksen.
  • Olet toiminut johtamistehtävissä (nykyisessä tai muussa tehtävässä) kaksi vuotta tai pidempään.

Kouluttajalle

VBL-kouluttajat ovat joko kurssinjohtajia tai fasilitaattoreita. Kurssin staabi (kouluttajaryhmä) koostuu 1-2 kurssinjohtajasta sekä kaikkiaan neljästä fasilitaattorista. Heidät pestataan Partion pestijärjestelmän kautta, mutta heidän ei välttämättä tarvitse olla partiolaisia.

Johtaja- ja fasilitaattorihaku vuoden 2020 osalta on päättynyt. Kiitos kaikille hakijoille! Lisätietoja VBL-kouluttajaksi hakeutumisesta löydät täältä.

Tukijalle

Haluatko olla mukana kasvattamassa suomalaisia nuoria johtajuuteen, tulla tunnetuksi hyvän johtajuuden edistäjänä tai mentoroida VBL-osallistujaa?

Etsimme juuri nyt kumppaneita eri aloilta ja sektoreilta ja tarjolla on erilaisia ratkaisuja kumppanuusmalleiksi. Ota rohkeasti yhteyttä!

Kumppanuuskoordinaattori Anna Iso-Ahola
anna.iso-ahola (a) partio.fi
puh. +358 400 269 294

Lue lisää koulutuksesta sivuilla www.parempaajohtajuutta.fi