Jemma ja sähköposti

Edellytykset

 1. Viimeisin jäsenmaksusi on maksettu.
 2. Sinulla on lisenssiehtojen mukainen pesti on voimassa.

Rekisteröidy

Kirjaudu PartioID:llä tunnuksen rekisteröintiin. Vuorokauden kuluttua rekisteröitymisestäsi voit kirjautua Jemmaan ja sähköpostiin. Katso ohjeet partioID:n luomiseen.

Jos näet rekisteröitymissivun asemesta Henkilökohtaiset yhteystietosi -sivun, ota yhteyttä palvelu@partio.fi

Office 365 -työkalut partion luottamushenkilöille

Office 365 on pilvipalvelu, joka helpottaa partion vapaaehtoisten työskentelyä, viestintää ja dokumentinhallintaa. Siihen kuuluu erilaisia sovelluksia ja työvälineitä, kuten Outlook-sähköposti, Jemma-intranet, Yammer ja Teams.

Office 365 -palvelua käytetään sovelluksineen samalla käyttäjätunnuksella kuin Kuksaa tai PartioMoodlea. Palveluun kirjaudutaan @partio.fi tai @scout.fi -sähköpostiosoitteella ja PartioID-kirjautumispalvelulla.

Käyttäjätunnus on voimassa määräajan. Käyttäjätunnus sulkeutuu, kun tunnukseen oikeuttava  pesti päättyy, jäsenyys partioon päättyy tai jäsenmaksu on maksamatta.

Usein kysytyt kysymykset

Rekisteröityminen | Kirjautuminen | Tekniset ominaisuudet | SähköpostiMuut asiat

Rekisteröityminen

Office 365 -käyttäjätunnus (etu.sukunimi@partio.fi) myönnetään sekä Suomen Partiolaisten että partiopiirien taloudellisesti ja toiminnallisesti sekä työmäärällisesti merkittävissä luottamustehtävissä toimiville partiolaisille ja työntekijöille.

Ennen kuin rekisteröidyt ja alat käyttää Office 365 -palveluita, tarkista, että

 1. olet kirjattuna jäseneksi partiorekisteri Kuksaan (kuksa.partio.fi),
 2. olet maksanut viimeisimmän jäsenmaksusi ja
 3. sinulla on lisenssiehtojen mukainen pesti on voimassa. 

Luo itsellesi etu.sukunimi@partio.fi-muotoinen tunnus kirjautumalla PartioID:llä tunnuksen rekisteröintiin.  Mikäli sinulla ei ole PartioID-tunnusta, voit rekisteröidä sen samasta osoitteesta.

Jos näet rekisteröitymissivun asemesta Henkilökohtaiset yhteystietosi -sivun, ota yhteyttä toiminnanalastasi vastaavaan työntekijään, joka tarkistaa pestisi voimassaolon. Office 365 -käyttäjätunnus (etu.sukunimi@partio.fi) myönnetään sekä Suomen Partiolaisten että partiopiirien taloudellisesti ja toiminnallisesti sekä työmäärällisesti merkittävissä luottamustehtävissä toimiville partiolaisille ja työntekijöille.

Jos pesti on lisätty sinulle äskettäin, odota vuorokausi, jonka aikana tiedot päivittyvät järjestelmässä.

Jos pestisi on merkitty oikein partiorekisteri Kuksaan ja olet jo odotellut vuorokauden, mutta näet silti em. sivun, ota yhteyttä palvelu@partio.fi.

Käyttäjätunnuksen luonti ja käyttöoikeuksien rekisteröinti vie noin vuorokauden. Rekisteröinnin onnistuttua näet, koska voit kirjautua Office 365 -palveluun käyttäjätunnuksellasi.

Jokainen partiolainen voi rekisteröidä itselleen PartioID:n osoitteessa täällä 
Rekisteröitymistä varten tarvittavat tiedot saat tarvittaessa lippukuntasi jäsenrekisterinhoitajalta.

Jos et ole partiolainen, et voi myöskään käyttää partion sähköpoistiosoitetta. Jemman ja Teamsin yhteiskäyttöön partiolaisten kanssa tarvitset live-tunnuksen (Microsoft-tili).

 

Kirjautuminen

jotain meni vikaan

Ylläoleva viesti ilmestyy, kun antamaasi tunnusta ei ole vielä olemassa.   
-> Oletko rekisteröinyt @partio.fi-sähköpostiosoitteen?
-> Rekisteröitymisen jälkeen tulee odottaa vuorokausi. 


kirjaudu ikkuna tulee uudestaan

Ylläolevan kirjatumisikkunan toistuminen uudestaan ja uudestaan on oire siitä, että tunnusta ei ole vielä olemassa.   
-> Oletko rekisteröinyt @partio.fi-sähköpostiosoitteen?
-> Rekisteröitymisen jälkeen tulee odottaa vuorokausi. 

Rekisteröinnin jälkeen tulee odottaa vuorokausi. Tänä aikana suoritetaan tausta-ajoja, joissa tunnus luodaan, sille myönnetään lisenssit ja käyttöoikeudet. Tunnus toimii kokonaisuudessaan vasta vuorokauden jälkeen rekisteröitymisestä.


Käytätkö Office 365 -palvelua myös esimerkiksi töissä tai koulussa?

Jos käytät Office 365 -palvelua esimerkiksi töissä tai koulussa, täytyy ennen Jemmaan kirjautumista kirjautua pois toiselta tililtä.


Tiedätkö käyttäjätunnuksesi?

Varmista, että käyttäjätunnuksesi on etunimi.sukunimi@partio.fi tai etunimi.sukunimi@scout.fi. Salli myös selaimesi evästeet (cookies).

PartioID:n Google tai Facebook-kirjautumiskuvakkeen napauttamisen jälkeen voi tulla Googlen/facen virheilmoitus. 

Mikäli Google- tai Facebook-kirjatuminen ei toimi, voi ongelman kiertää luomalla PartioID-palveluun käyttäjänimi/salasana -yhdistelmän. Käyttäjänimi/salasana -kirjautumisen luonti ei poista Google/Facebook-kirjautumista käytöstä, vaan toimii Google/Facebook -kirjautumisen rinnalla.

Vaiheet käyttäjänimi/salasana -yhdistelmän luontiin, jos käytössä on Google/Facebook -kirjautuminen.

 1. Siirry PartioID:hen tästä.
 2. Klikkaa "Unohditko salasanasi tai käyttäjätunnuksesi?" ja anna jäsennumerosi ja Kuksassa oleva sähköpostiosoitteesi (Voit tarkistaa ne kirjautumalla sisään tästä)
 3. Avaa PartioID-palvelun lähettämästä sähköpostista "Aseta uusi PartioID-salasana ja käyttäjätunnus" linkki ja luo itsellesi käyttäjänimi/salasana-yhdistelmä. Google/Facebook -kirjautuminen säilyy luonnin yhteydessä.
 4. Käytä luomaasi käyttäjänimi/salasana -yhdistelmää kirjautuessasi Googlella/Facebookilla toimimattomaan sovellukseen.

Google ja Facebook-kirjautumisten ongelmat on kuvattu seikkaperäisesti PartioID:n sivulla.

Jos sinulla on jo etunimi.sukunimi@partio.fi tai etunimi.sukunimi@scout.fi -sähköpostiosoite, mutta et pysty kirjautumaan portal.office.com kautta, ota yhteyttä Jemman ylläpitoon sähköpostitse palvelu@partio.fi.

Kaksi eri tapaa:

Jäsenrekisterinhoitajan auttaa

 1. Pyydä lippukuntasi jäsenrekisterinhoitaja klikkaamaan Kuksassa nappia "Resetoi henkilön PartioId-tiedot".
 2. Klikata nappia "Rekisteröidy" tästä

Tee itse

Klikkaa kirjatumussivulla "Unohditko salasanasi tai käyttäjätunnuksesi?"
PartioID-palvelu käyttää salasanan palauttamiseen sähköpostiosoitetta. Jos ko. sähköpostin lukeminen edellyttää PartioID-kirjautumista, palauttaminen ei toimi. Ota yhtettä palvelu@partio.fi tai soita Suomen Partiolaisten infonumeroon 09 8865 1100.

 

Tekniset ominaisuudet

Office 365 on pilvipalvelu, joka tarjoaa työvälineet partion luottamushenkilöille ja työntekijöille. Sähköpostin lisäksi käytössä ovat esimerkiksi Word, Excel ja PowerPoint sekä Skype for Business ja OneDrive.
Jemma-intranet (SharePoint) keskusjärjestön ja piirien yhteinen itranet.
Yammer on Facebookin kaltainen sosiaalisen median sovellus, joka yhdistää Office 365:n käyttäjät. 
Teams on Slackin tapainen tiimityöskentelyyn sopiva sovellus.

PartioID on kertakirjautumispalvelu, jossa käyttäjä tunnistetaan Microsoftin Modern Authentication-tekniikalla. Tekniikka käyttää ADAL-pohjaista todennusta.

Kirjauduttaessa sähköpostiin sähköpostiohjelma kysyy sähköpostiosoitetta. Tämän jälkeen ohjelma ohjaa PartioID-kirjautumispalveluun, joka toimii samalla tavalla kuin esimerkiksi Kuksaan kirjauduttaessa.

Kaikille käyttäjille tarjotaan seuraavat palvelut (Nonprofit E2

 • Sähköposti (Saapuneet-kansio 50 gigatavua), kalenteri
 • Office online-versiot: Word, Excel, PowerPoint, OneNote
 • Skype for Business -videoneuvottelut, Skype Meeting Broadcast livestream
 • OneDrive-pilvitallennustila omille partiotiedostoille
 • Teams tiimityöstkenely

Kaikki käyttäjät työskentelevät myös Jemma-intranetissa (SharePoint) ja Yammer-yhteisöpalvelussa eli partion sosiaalisessa mediassa. Teams-sovellus on tarkoitettu ryhmätyöskentelyyn.

Luottamushenkilöiden E2-lisenssiin kuuluvat sovellukset

Huomio rajoitteet PartioID-kirjautumisessa.

Sovellusten päivittyminen ja rajoitukset

Ylläpito sallii toistaiseksi käyttäjälle aina uusimmat versiot Office 365 -sovelluksista ilman rajoitteita. Esimerkiksi tiedostojen externaalinen jakaminen ulkopuolisiin sähköpostiosoitteisiin tai linkkien kautta sharepointin työtiloissa on sallittu. Samoin käyttäjät voivat luoda Teamseja ja Groupseja vapaasti, mutta nämä toimivat toistaiseksi vain partiokäyttäjinen kesken. 

Käytä sovelluksia vastuullisesti, jottei käyttöä hidastavia rajoitteita tarvitse asettaa. Ylläpito seuraa aktiivisesti sovellusten käyttöä ja puuttuu tarvittaessa epäkohtiin.

Käyttöoikeusryhmät

On tärkeää, että luottamushenkilöiden pestit on merkitty oikein, koska Office 365:n ja erityisesti Jemma-intranetin käyttöoikeudet perustuvat partiorekisteri Kuksassa olemassa oleviin pesti- ja ryhmätietoihin.

Sähköposti

Webmail (OWA)

Sähköposti puhelimeen

Tutustu puhelinkohtaisiin ohjeisiin!

Sähköpostiohjelmat tietokoneelle

Partio.fi -sähköpostia toimii vain Outlook-ohjelmalla, jonka PC-versio on 2016 tai uudempi. 
Tarkista käytössäsi olevan Outlookin versio.

Partio.fi -sähköpostia ei pysty yhdistämään Gmailiin, Mozilla Thunderbirdiin tai muuhun ohjelmaan. Voit sen sijaan lähettää partion sähköpostilaatikkoon tulevat mailit toiseen osoitteeseesi.

Tarkemmat ohjeet tietokoneohjelmiin

Tekniset ominaisuudet

Sähköposti toimii ohjelmilla, jotka tukevat Modern authentication (Oauth2 / ADAL-pohjainen kirjatuminen) -tekniikkaa.
POP,  IMAP ja autentikoitu SMTP eivät toimi. Perinteiset ActiveSync-sovellukset eivät toimi. PartioID-palvelu ei tue WS-Fed-autentikointia.

Käyttäjätunnus: etu.sukunimi@partio.fi
Salasana: 
Ei tarvita. Käyttäjä tunnistetaan PartioID-kertakirjatumisella 
Tili:
 Microsoft Exchange 
Palvelin: outlook.office365.com Huomatus: automaattinen hakutoiminto löytää Exchange-palvelimen. Se käyttää sähköpostiosoitteen toimialuenimeä (@partio.fi) palvelimen etsimiseen.  Exchange-palvelimen nimi kysytään vain, jos automaattinen haku epäonnistuu. Jos näin tapahtuu, kaikki ei yleensä toimi oikein.
Saapuva posti (POP, IMAP) ja lähtevä posti (SMTP): Ei tueta. 

 

Sähköpostiosoitteesi on etunimi.sukunimi@partio.fi -muotoinen. 
Etunimi.sukunimi@scout.fi -osoitte luodaan pyynnöstä ja se toimii etunimi.sukunimi@partio.fi -osoitteen rinnalla.

Mikäli haluat käyttää partionimeäsi osoitteessa, sähköpostiosoitteen muoto on partionimi.sukunimi@partio.fi. Pelkällä partionimellä toimivia sähköpostiosoitteita ei tehdä.

Ota yhtettä ylläpitoon palvelu@partio.fi

Sähköpostilaatikon koko on 50 gigatavua.

Laatikon saa avattua menemällä osoitteeseen outlook.office.com/owa/sähköpostiosoite/, missä merkkijono sähköpostiosoite korvataan ko. laatikon sähköpostiosoitteella, esimerkiksi outlook.office.com/owa/tuki@partio.fi/

Vaihtoehtoisesti voit seurata näitä ohjeita

Tietokoneen Outlook-työpöytäsovelluksessa laatikko tulee näkyviin sulkemalla ja käynnistämällä Outlook uudestaan.

Suomen Partiolaisten toimisto luo pyynnöstä @partio.fi-osoitteita merkittäviin tapahtumiin.
Office 365 Groupsin voi kaikki Jemman käyttäjät luoda itse.

 Kuksan ryhmän listaNettipartiolaiset ry:n listapalveluOffice 365 TeamsOffice 365 Groups@partio.fi postilaatikko tai jakelulista
osoitteen muoto@kuksa.partio.fi@lista.partio.fi.partiolainen.fi@emea.teams.ms@partiolainen.fi@partio.fi
soveltuvuuslauman sudenpentujen huoltajille viestimiseenperinteinen postituslista isoihin postituksiin, joissa tarvitaan moderointiaPiirin / SP:n tiimin sisäiseen keskusteluunpiirileiriä pienempien tapahtumien infosähköpostilaatikkomerkittävät tapahtumat, joille halutaan @partio.fi-osoite
tekniikkaKuksa / MailgunNettipartiolaiset ry / SympaMicorsoft Teams kanavaOffice 365 Groups, jaettu sähköpostilaatikkoMicrosoft Outlook jaettu sähköpostilaatikko tai sähköpostin edelleenohjaus haluttuihin osoitteisiin
ominaisuudetLähettäjäksi voi rajata halutessaan vain listan jäsenet.totutut postituslistan laajat ominaisuudetTiimin jäsenten keskustelujakelulista laajoilla ominaisuuksilla 
Kuka voi luodaKuksassa riittävät oikeudet omaavaKuka tahansaJemman käyttäjätJemman käyttäjättuki@partio.fi
jäsenetKuksassa näkyvien henkilöiden sähköpostiosoitteet. Partiolaiset ja huoltajatkaikki sähköpostipoistiosoitteet@partio.fi tai @scout.fi -päätteiset osoitteet, jotka Tiimin jäseninäkaikki sähköpostipoistiosoitteetkaikki sähköpostipoistiosoitteet
moderointiKuksan käyttöoikeuksien mukaanlistan luojaTiimin moderaattoritRyhmän omistajattuki@partio.fi / Ryhmän omistajat
ylläpitoKuksan käyttöoikeuksien mukaanlistan luoja / Nettipartiolaiset ryTiimin luoja / Tiimin moderaattoritRyhmän luoja / Ryhmän omistajatSuomen Partiolaisten toimisto tuki@partio.fi
ohjeKuksan ohjeet, ryhmän ohje tulossaListan luominen

Microsoft Teams
Kanavan sähköposti

Office 365 ryhmätOta yhteyttä tuki@partio.fi!

 

Sähköpostiosoite on etunimi.sukunimi@partio.fi -muotoinen. 
Etunimi.sukunimi@scout.fi -osoitte luodaan pyynnöstä ja se toimii etunimi.sukunimi@partio.fi -osoitteen rinnalla. 

Mikäli haluat käyttää partionimeäsi osoitteessa, sähköpostiosoitteen muoto on partionimi.sukunimi@partio.fi. Pelkällä partionimellä toimivia sähköpostiosoitteita ei tehdä.

Jos nimesi on muuttunut, ylläpito vaihtaa osoitteesi pyynnöstä. Onnea uudesta nimestä! Vanha osoite jää toimimaan uuden rinnalla. 

Ota yhtettä ylläpitoon palvelu@partio.fi

Muut asiat

 

Jemma ja muut sovellukset toimivat parhaiten Internet Explorer -selaimella.

Luottamushenkilöiden E2-lisenssiin kuuluvat sovellukset:

Huomio rajoitteet PartioID-kirjautumisessa.

Käyttäjätunnus on voimassa määräajan. Käyttehtojen mukaan käyttäjätunnus sulkeutuu, kun tunnukseen oikeuttava  pesti päättyy, jäsenyys partioon päättyy tai jäsenmaksu on maksamatta. Henkilökohtaiset tiedot poistetaan karenssiajan jälkeen. 

Tunnuksen poistosta ilmoitetaan usealla sähköpostiviestillä etukäteen.

Tunnus voidaan poistaa myös pyynnöstä. Tutustu henkilötietojen käsittelyyn partiossa.

Kirjaudu