Hakuohjeet

Tämä on juuri Sinulle, sinä vaikuttamisesta kiinnostunut 16-25-vuotias partiolainen!

Tule oppimaan, miten maailmaa muutetaan Suomen Partiolaisten järjestämään Y-traineekoulutukseen 2021!

Yhteiskuntasuhde-trainee koulutuksen jälkeen tiedät, miten yhteiskuntamme päätöksiä tehdään sekä osaat itse vaikuttaa niihin! Opit kansallisesta päätöksenteosta eri tasoilla kunnallisesta kansainväliseen. Opit varmasti paljon uutta nuoria ja partiota kiinnostavista poliittisista teemoista. Pääset myös tutustumaan partion tekemään vaikuttamistyöhön ja tapaamaan monta inspiroivaa vaikuttajaa ja päätöksentekijää.

Kyseessä ei ole pelkästään yhteiskuntaopin peruskurssi, vaan opit samalla olennaisia vaikuttamisen taitoja kuten esiintymistä, argumentointia ja päättäjien kohtaamista. Tärkeä vaikuttamisen taito on myös se, miten saamme muut mukaan muuttamaan maailmaa yhdessä kanssamme – siksi koulutuksessa saat eväät, miten järjestää oman piirin alueella kaikille nuorille avoin vaikuttamistapahtuman keväällä 2022. Näissä tilaisuuksissa etsitään keinoja vahvistaa nuorten ääntä heidän omalla kotiseudullaan.

Koulutukseen kuuluu kaksi koko ryhmän viikonlopputapaamista Helsingissä 17.-19.9.2021 ja 5.-7.11.2021. Lisäksi osallistujat toteuttavat vaikuttamistapahtuman yhdessä oman piirinsä kanssa keväällä 2022.

Koulutuksen suoritettuasi saat mahdollisuuden osallistua erilaisiin partion vaikuttamistapaamisiin ja tapahtumiin. Saat myös uusia ystäviä ja verkoston yhteiskunnallisesta vaikuttamisesta kiinnostuneista nuorista eri puolilta Suomea.

Y-trainee koulutus on validoitu koulutus ja kurssin hyväksytysti suorittaneet saavat opintopisteytetyn todistuksen Opintokeskus Siviksen kautta. Koulutuksen EQF-taso on 4 ja se vastaa 3 opintopistettä.

Osallistujamaksu kurssille on 25 €/ henkilö, mutta se kattaa matkat, majoituksen ja ruokailut kurssiviikonloppujen aikana. Kyseessä on koulutus, joten voit kysyä lippukunnaltasi mahdollista[Vi1]  osallistujamaksun kattamista.

Odotamme sinulta reipasta ja uteliasta asennetta sekä aitoa halua rakentaa yhteiskuntaa, jossa nuoria kuullaan ja kuunnellaan. Vaikuttamisen tavat ovat monet, joten kuka tahansa voi olla vaikuttaja.

Mukaan valitaan hakemusten perusteella 30 osallistujaa. Hakemalla mukaan sitoudut osallistumaan koulutuksen lähijaksoihin ja osallistumaan oman piirikohtaisen tapahtuman suunniteluun ja toteutukseen keväällä 2022. Nuoret ovat moninainen joukko, joten myös me painotamme valinnoissa moninaisuutta. Tästä syystä toivomme hakijoiksi eritaustaisia partiolaisia ympäri Suomen.

Hae mukaan y-traineeksi tällä lomakkeella 15.8. mennessä. Ilmoitamme valinnoista sähköpostitse mahdollisimman pian 15.8. jälkeen.

Lisätietoja: Y-trainee koulutuksen johtaja Eetu Piilola, eetu.piilola@partio.fi