Young Spokespeople -toiminta

Mitä YSP-toiminta on?

Kuva kaksiosainen. Ensimmäisessä osassa pari työskentelee post it-lappujen parissa. Toisessa osassa kurssilaiset poseeraavat kameralle selfie-tyyliin.
Kuva: Atte Kesti

Medialähettilääksi voi hakea kuka tahansa 15-22 -vuotias aktiivinen partiolainen, joka haluaa vaikuttaa Suomen Partiolaisten ja partiopiirien viestintään. Vuosittain pestataan noin 25 uutta YSPiä (medialähettilästä) toimimaan sekä valtakunnallisesti että oman piirinsä alueella erilaisissa viestintään liittyvissä tehtävissä. Medialähettilään tehtävät vaihtelevat oman kiinnostuksen ja maantieteellisen sijainnin mukaan.

Hakuohjeet ja hakulomake päivittyvät hakuohjeet sivulle!

Partiolaiset istuvat ringissä ja keskustelevat annetusta aiheesta.
Kuva: Atte Kesti

YSP-kurssin käyneet ovat toimineet niin Suomen Partiolaisten valtakunnallisissa projekteissa ja piirien tapahtumissa kuin heidän itse järjestämissään tempauksissa. YSPit ovat kiertäneet kertomassa partiosta sekä paikallisille että valtakunnallisille medioille ja osallistuneet erilaisiin viestinnän tehtäviin, joiden kautta partio on saanut positiivista näkyvyyttä.

YSP eli Young Spokespeople -konsepti on alun perin Iso-Britanniasta, jossa ensimmäinen kurssi järjestettiin vuonna 2007. Suomessa ensimmäinen YSP-kurssi järjestettiin 2010, jonka jälkeen kurssi on vakiintunut osaksi Suomen Partiolaisten vuosittaista toimintaa. Nykyään YSPejä toimii useissa muissa maissa, kuten Ruotsissa Scouternas Unga Talespersoner -nimikkeellä. Eri maiden YSPit pyrkivät tekemään keskenään yhteistyötä, jossa myös suomalaiset ovat olleet aktiivisesti mukana.

Mukaan YSP-ryhmään?

Syttyykö sydämesi viestinnälle ja markkinoinnilleKiinnostaako kouluttaminen? Haluatko päästä mukaan hauskaan, innostuneeseen porukkaan? Jos vastasit kysymyksiin kyllä, pesti YSP-ryhmässä on just sua varten!

YSP-ryhmä hakee syksyllä 2023 joukkoonsa uutta kouluttajaa. Pestin pääset haalimaan itsellesi ensimmäisenä täältä. Ryhmään rekrytoidaan tavallisesti vuosittain uusia jäseniä kesällä ja alkusyksystä.

YSP-ryhmän yhteystiedot

Bea-Lina Holmberg, YSP-ryhmän puheenjohtaja
bea-lina.holmberg@partio.fi

Annu Väisänen, YSP-ryhmän varapuheenjohtaja
annu.vaisanen@partio.fi

Jenna Kallio, YSP-ryhmän verkkokoulutusvastaava
jenna.kallio@partio.fi

Anni Pietarinen, YSP-ryhmän mentorivastaava
anni.pietarinen@partio.fi

Nea Toropainen, YSP-ryhmän viestintävastaava
nea.toropainen@partio.fi

Oskari Aaltonen, YSP-ryhmän piirivastaava
oskari.aaltonen@partio.fi