Kiittäminen ja palaute

Partiossa on virallisen ansiomerkkijärjestelmän lisäksi monia tapoja kiittää vapaaehtoistyöpanoksen antamisesta. Tässä muutama idea lippukunnan toiminnan tekijöiden ja mahdollistajien kiittämiseen!

Johtajahuolto

Vuosittain järjestettävä johtajien juhlaa toimii kiitoksena ja hengennostattajana. Perinteitä tapahtuman päivämäärille, järjestäjäporukalle tai paikalle on hyvä luoda. Eräässä lippukunnassa on aina samana viikonloppuna ennen joulua varattu partiokämppä, jossa vietetään joulujuhlia, jonka järjestäjinä vuorovuosina toimivat tytöt ja pojat.

Kiitoskortin lähettäminen

Lippukunnan hallitus lähettää kaikille johtajilleen joulukortin, jossa kiitetään kuluneesta vuodesta ja toivotetaan innokasta uutta vuotta. Mitä henkilökohtaisempi kiitos, sitä enemmän vaikutusta.

Julkinen kiittäminen

Jos lippukuntanne julkaisee omaa lehteä, on sinne helppo saada mukaan kiitos-osuus, jossa eri toimijat voivat kiittää muita partion tekijöitä. Ehkä myös piirinne lehteen on mahdollista saada kiitosviesti onnistuneesta projektista, mahtavasta uudesta ideasta tai yleisestä hyvästä toiminnasta? Sosiaalisessa mediassa julkinen kiittäminen on myös helppoa. Mitä jos haastaisit lippukuntasi johtajat kiittämään toisiaan?

Yhteistyökumppanit

Myös erilaiset yhteistyökumppanit, alueen toimijat ja muut tahot ilahtuvat kiittämisestä. Adventtikalenterin vieminen kirkkoherralle, lähikoulun rehtorille tai vaikkapa paikallislehden toimitukseen on pieni teko, jolla on suuria vaikutuksia. Myös heitä voi kiittää kiitoskortilla kauden loppuessa!

Kuva: Susanna Mikander