JOTA-JOTI

Haluatko kokea jamboreen ilman matkustamista? Partiolaiset ympäri maailman kokoontuvat jälleen yhteen 20.–22.10.2023 maailman suurimpaan partiotapahtumaan!

Mikä on JOTA-JOTI?

Jamboree on the Air – Jamboree on the Internet eli JOTA-JOTI järjestetään vuosittain lokakuun kolmantena viikonloppuna, ja se on tarkoitettu partiolaisille kaikissa ikäkausissa. Tapahtumassa käytetään erilaisia viestintäkanavia, joiden avulla rakennetaan yhteyksiä muihin partiolaisiin eri puolilla maailmaa.  

Tapahtuman tavoitteena on kannustaa partiolaisia maailmanlaajuisesti viestimään toistensa kanssa internetin ja radion välityksellä, antaa partiolaisille hauskoja ja kasvattavia kokemuksia sekä rakentaa yhteenkuuluvuutta kansainvälisessä partioliikkeessä. JOTA-JOTI on Partioliikkeen Maailmanjärjestön (WOSM) kansainvälinen tapahtuma, ja siihen osallistuu nykyisin lähes kaksi miljoonaa partiolaista ympäri maapallon.  

JOTA-JOTI:lla on pitkät juuret

Vuodesta 1920 lähtien maailmanjamboreet ovat koonneet maailman partiolaisia yhteen muutaman vuoden välein. Vuonna 1957 järjestettiin ensimmäinen Jamboree on the Air (JOTA), jossa partiolaiset eri puolilla maailmaa kokoontuivat jälleen yhteen, tällä kertaa radioamatöörien avulla.  

Tietoliikennetekniikan kehityttyä partiolaiset alkoivat kokoontua radion lisäksi myös internetissä, ja näin syntyi Jamboree On The Internet (JOTI) vuonna 1997. Näitä kahta tapahtumaa järjestettiin rinnakkain samana viikonloppuna vuoteen 2014 saakka, jonka jälkeen tapahtumat päätettiin yhdistää yhdeksi yhteiseksi JOTA-JOTI:ksi. Nykyään se on maailman suurin vuosittainen partiotapahtuma.  

Sinäkin voit osallistua JOTA-JOTI:in

Lippukunnat ja partiopiirit järjestävät omia JOTA-JOTI-tapahtumiaan, joihin voit mennä mukaan. Voit myös osallistua näihin partiolaisten kansainvälisiin kokoontumisajoihin etänä vaikka kotoa käsin!  

Lue lisää miten voit osallistua JOTA-JOTI:n: millaisia viestintäkanavia on tarjolla ja millaista ohjelmaa voit tehdä. Katso myös ohjeet JOTA-JOTI-tapahtumien järjestämiseen, joiden avulla voit pitää oman tapahtuman ryhmällesi tai lippukunnallesi.  

Tavataan JOTA-JOTI:ssa!  

Näin käyttäydyt JOTA-JOTI:ssa 

Tee näin  

  • Ole aikuisen läheisyydessä aina, kun olet verkossa tai käytät radiota.  
  • Kunnioita ja ole ystävällinen kaikille tapaamillesi ihmisille.  
  • Pidä salasanasi turvassa.  
  • Kerro aikuiselle tai palvelun ylläpitäjälle, jos kohtaat sisältöä, joka loukkaa sinua tai toista.  
  • Käyttäydy partiohengen mukaisesti sekä pidä hauskaa ja tee uusia partioystäviä!  

Älä tee näin  

  • Älä jaa mitään henkilökohtaisia tietojasi, kun olet verkossa tai käytät radiota.  
  • Älä käyttäydy ilkeästi ketään kohtaan tai jaa sisältöä, joka voi vahingoittaa toista.  
Kuva: Jesse Heiskanen