Paras paikka tehdä vapaaehtoistyötä

Paras paikka tehdä vapaaehtoistyötä -materiaalit tarjoavat runsaasti vinkkejä lippukunnan toiminnan tarkasteluun ja kehittämiseen. Materiaalien pohjana toimivan Paras paikka tehdä vapaaehtoistyötä -kyselyn avulla selvitetään, minkälaista partiossa on toimia vapaaehtoisena. Kyselyn tulosten avulla nähdään, missä asioissa lippukunnissa on onnistuttu ja missä on parantamisen varaa.

Jokaiselle lippukunnalle lähetetään Paras paikka tehdä vapaaehtoistyötä -kyselyn vastaukset. Ne lippukunnat, joissa vastaajia oli yli viisi saavat oman lippukunnan tulokset, ja kaikki lippukunnat saavat piirin keskiarvovastaukset. Kyselyyn vastaa vuosittain joka kevät noin 2 500 partion vapaaehtoista.

Kyselyssä kysytään vastaajien näkemystä siitä, miten itse viihtyy pestissään ja minkälaisena näkee lippukunnan toiminnan. Kyselyn tuloksista näkee, missä asioissa on kehitettävää ja mihin ollaan tyytyväisiä. Tuloksia kannattaa käyttää lippukunnassa jutunjuurena ja käydä rakentava keskustelu siitä, minkälaisilla pienillä toimintatavan muutoksilla teidän olisi mukavampi toimia ryhmänä ja ryhmässä.

Olemme kirjoittaneet lippukunnan johtokolmikoita varten ohjeet, miten lukea lippukunnan saamia tuloksia. Tutustu lukuohjeisiin!

Tähän on koottu vinkkejä, joiden avulla voit kehittää oman lippukuntasi toimintaa.