Partiolukio

Tervetuloa Pihtiputaalle!

Pihtiputaan lukion Partio – ja johtajalinja on Suomen ensimmäinen ja ainoa partiolinja. Aiempaa partiotaustaa ei vaadita, vaan opiskelemaan ovat tervetulleita kaikki, jotka ovat kiinnostuneita kokemuksellisesta ja elämyksellisestä opiskelusta ja itsensä johtamisesta, oman elämänsä herruudesta ja muidenkin johtamisesta. Linjan toiminnassa uskomme iloiseen tekemällä oppimiseen ja kokemuksellisuuteen.

Opintojen sisällöt

Linjalla opit taitoja, joista on hyötyä tulevaisuudessasi, olipa uravalintasi mikä tahansa. Linjaopintoihin kuuluu 32 lukion opintojaksoa, joilla opitaan johtajuutta, yrittäjyyttä ja viestintää partion ja tekemisen kautta. Kansainvälisyys kuuluu myös linjan teemoihin. Lukio-opintoja saa suoritettua tavalla, jollaista ei muualta löydy!

Opiskelijat pääsevät itse vaikuttamaan opintojaksojen toteutukseen. Linjalla on mahdollisuus tehdä myös samoajaikäkauden ohjelmaa ja osallistua paikallisen lippukunnan toimintaan. Partio- ja johtajalinja toimii yhteistyössä Suomen Partiolaisten kanssa.

Linjaopintoja on keskimäärin yksi tunti päivässä sekä välillä retkiä ja tapahtumia. Opiskelijoiden mielestä parasta on ollut erilaisiin tapahtumiin osallistuminen, esim. valtakunnallisiin SamoajaExploihin tai rastihenkilöinä pt-kisoihin, sekä reissut partiokämpälle ja omat projektit.

Opiskelijaedut

Pihtiputaan lukion 1.8.2024 jälkeen 1.vuosikurssilla aloittaville nuorten oppimäärän mukaan opiskeleville maksetaan jatko-opintostipendi lukion päättötodistuksen saamisen yhteydessä. Päättötodistukseen vaadittavien opintojen suorittaminen kolmen tai neljän vuoden aikana oikeuttaisi 1000€ suuruiseen stipendiin. Jokainen Pihtiputaan lukion opiskelija saa halutessaan kuntosalikortin lukuvuoden ajaksi.

Ulkopaikkakuntalaisista pidetään Pihtiputaalla hyvää huolta. Kunnan vuokrataloyhtiö vuokraa edullisia opiskelija-asuntoja kävelymatkan päästä lukiolta. Lukio kustantaa yhden kotimatkan kuukaudessa.

Pihtiputaan lukion Partio- ja johtajalinjalle voi hakea yhteishaussa. Lukioon tai linjalle ei ole keskiarvorajaa.

Lue lisää meistä:

Lisätietoja: https://peda.net/pihtipudas/lukio

IG ja TikTok: @partiolukio