Partiolukio

Pihtiputaan lukion Partio– ja johtajalinja on Suomen ensimmäinen ja ainoa partiolinja. Aiempaa partiotaustaa ei vaadita, vaan opiskelemaan ovat tervetulleita kaikki, jotka ovat kiinnostuneita kokemuksellisesta ja elämyksellisestä opiskelusta ja itsensä johtamisesta, oman elämänsä herruudesta ja muidenkin johtamisesta. Linjan toiminnassa uskomme iloiseen tekemällä oppimiseen ja kokemuksellisuuteen.

Linjalla opit taitoja, joista on hyötyä tulevaisuudessasi, olipa uravalintasi mikä tahansa. Linjaopintoihin kuuluu 16 lukion kurssia, joilla opitaan johtajuutta, yrittäjyyttä ja viestintää partion ja tekemisen kautta. Kansainvälisyys kuuluu myös linjan teemoihin. Lukiokursseista viidesosan saa suoritettua tavalla, jollaista ei muualta löydy!

Linjalla on mahdollisuus tehdä myös samoajaikäkauden ohjelmaa ja osallistua paikallisen lippukunnan toimintaan. Partio- ja johtajalinja toimii yhteistyössä Suomen Partiolaisten kanssa.

Lukiolla on myös yhteistyökumppani Kanadassa. Opiskelijat ovat vierailleet Albertassa ja kanadalaiset Pihtiputaalla. Jatkoa yhteistyölle on suunniteltu.

Linjaopintoja on keskimäärin yksi tunti päivässä sekä välillä retkiä ja tapahtumia. Opiskelijoiden mielestä parasta on ollut valtakunnalisiin Explo-tapahtumiin osallistuminen, Votomaraton, reissut partiokämpälle ja Tatu Tuohimetsän innostavat asiantuntijavierailut.

Ulkopaikkakuntalaisista pidetään Pihtiputaalla hyvää huolta: lukio tarjoaa mm. edullisia opiskelija-asuntoja sekä kustantaa kaksi kotimatkaa kuukaudessa.

Pihtiputaan lukion Partio- ja johtajalinjalle voi hakea yhteishaussa.

YouTube-videot edellyttävät kaikkien evästeiden sallimista. Muuta evästeasetuksia.

Lue myös: Terveisiä Suomen ensimmäisestä partiolukiosta!

Pihtiputaan Partiolinjan opetussuunnitelma

Pihtiputaan Partiolinjan omat sivut

Lue Partio-lehdestä, miksi helsinkiläinen Malla
Kovanen hakee partiolinjalle!

Seuraa Partiolukiota Instagramissa @partiolukio !