Dokumentit ja ohjeet

Julkaisemme dokumentteja, ohjeita ja malleja. Kuvaamme esimerkiksi valtakunnallisissa informointiasiakirjoissamme, mihin tarkoitukseen partiossa kerätään henkilötietoja. Tälle sivulle kootut dokumentit ovat jatkossa aina viimeisimmät voimassa olevat dokumentit, johon merkitsemme myös tehdyt päivitykset ja muutokset.

Valtakunnalliset informointiasiakirjat

Informointiasiakirjoissa kuvataan, kuinka partiossa käsitellään jäsenten, heidän huoltajiensa, vapaaehtoisten, asiakkaiden ja esimerkiksi henkilöstön henkilötietoja. Dokumentit ovat valtakunnallisia ja partion yhteisiä.

Jäsenten, huoltajien ja vapaaehtoisten henkilöstötiedot

Asiakkaiden henkilötiedot

Henkilöstön henkilötiedot

Partiolippukunnan työvälineet ja ohjeet

Suomen Partiolaiset on toimittanut partiolippukunnille työvälineet ja ohjeet hyvästä tietosuojasta ja -turvasta huolehtimiseksi.

Partiolippukunnan tietosuojaohje

Partiolippukunnan tehtävälista

Seloste käsittelytoimista -malli

Informointiasiakirjamalli

Kuksan tietosuoja- ja tietoturvamuutokset

Kuksa-partiorekisteri on partion merkittävin tietojärjestelmä. Siihen tehdyt muutokset kuvataan ohessa. Partiorekisteri Kuksan ohjeet on julkaistu erikseen.

Käyttäjä hyväksyy Kuksassa käyttösitoumuksen eli sitoutuu käsittelemään henkilötietoja huolellisesti. Ohessa on luonnos ja perehdytysohje. Käyttösitoumus julkaistaan Kuksassa ja se hyväksytään sähköisesti.

Kuksan käyttösitoumusluonnos

Alaikäisen käyttösitoumusperehdytys

Koulutus- ja ohjemateriaalit

Suomen Partiolaiset kouluttaa muun muassa partiopiirejä ja vapaaehtoisiaan henkilötietojen käsittelyssä. Ohessa on koulutus- ja ohjemateriaalia. Koulutuksen voi pyytää ottamalla yhteyttä.

Tietosuoja partiolippukunnissa -ohje

Henkilötietojen käsittely partiossa (opetus- ja kulttuuriministeriö 22.5.2018)