Osallistu Pajuun!

Partio on iloisia hetkiä, uusia taitoja, luonnossa toimimista, retkiä ja tapahtumia. Toimintaa on niin oman lippukunnan kololla, leireillä, vesillä ja metsässä. Kaikkea tätä toimintaa ovat mahdollistamassa partiolaiset erilaisissa pesteissä ja luottamustehtävissä. Partion digipalveluiden tarkoitus on tukea näitä partiolaisia tehtävissään.

Tällä hetkellä Suomen Partiolaisissa on käynnissä Paju-hanke, jossa pohditaan minkälaiset digitaaliset palvelut helpottaisivat partiotoiminnan järjestämistä lippukunnissa ja partiopiireissä. Lippukunnilla ja partiolaisilla on laajasti mahdollisuus osallistua partion digipalvelujen kehittämiseen. Tältä sivulta löydät kootusti tietoa osallistumisen tavoista ja paikoista. Tervetuloa mukaan!


Ajankohtaista

Syksyn 2023 aikana tietoa on kerätty erilaisten partiotapahtumien yhteydessä ja Pajun omissa työpajoissa. Pajun kysymyksiä on päässyt pohtimaan esimerkiksi Samoaja Explon messuilla, Uudenmaan lippukuntapäivillä ja Pohjanmaan tuulevilla. Lisäksi Paju on ollut pitämässä tietoiskuja ja työpajoja piirien syyskokouksissa. Pajun kaikille avoimia Teams-työpajoja toteutettiin viisi ja niiden aiheet koskivat lippukuntien johtamista ja hallintoa, pestaamista, partiotapahtumia, ryhmien johtamista ja muuta partioarkea.

Alta voit kurkata vielä muutamia tulevia tapahtumia, joiden lisäksi osaprojektit toteuttavat tarkempaa tiedonkeruuta haastatteluina ja kyselyinä pienemmille kohderyhmille. Tässä vaiheessa vedämme myös yhteen jo kerättyä tietoa ja työstämme ratkaisuehdotuksia niiden avulla.

Myöhemmin ensi vuonna toteutamme kyselyn, jossa keräämme tarkentavaa tietoa ja kommentteja ratkaisuehdotuksiimme. Odotettavissa myös koontia tämän vaiheen tiedonkeruun tuloksista. Pysy kuulolla!


Tulevia tapahtumia

Pajun Teams-työpajat -sarja jatkuu tammikuussa, jolloin toteutamme kaksi ruotsinkielistä työpajaa:

17.1.2024 klo 18-19.30  Ilmoittaudu mukaan

25.1.2024 klo 18-19.30 Ilmoittaudu mukaan

Paju on mukana myös mm. Hämeen luottispäivässä 20.1. ja L-SP:n lippukuntapäivässä 3.2.

Lisätietoja

Laura Liukkonen

Projektipäällikkö, Paju -hanke

laura.liukkonen@partio.fi

044 7660 370