Osallistu Pajuun!

Partio on iloisia hetkiä, uusia taitoja, luonnossa toimimista, retkiä ja tapahtumia. Toimintaa on niin oman lippukunnan kololla, leireillä, vesillä ja metsässä. Kaikkea tätä toimintaa ovat mahdollistamassa partiolaiset erilaisissa pesteissä ja luottamustehtävissä. Partion digipalveluiden tarkoitus on tukea näitä partiolaisia tehtävissään.

Tällä hetkellä Suomen Partiolaisissa on käynnissä Paju-hanke, jossa pohditaan minkälaiset digitaaliset palvelut helpottaisivat partiotoiminnan järjestämistä lippukunnissa ja partiopiireissä. Lippukunnilla ja partiolaisilla on laajasti mahdollisuus osallistua partion digipalvelujen kehittämiseen. Tältä sivulta löydät kootusti tietoa osallistumisen tavoista ja paikoista. Tervetuloa mukaan!


Ajankohtaista

Syksyn 2023 ja alkutalven 2024 aikana tietoa on kerätty erilaisten partiotapahtumien yhteydessä ja Pajun omissa työpajoissa. Yhteensä tavoitimme noin 600 partiolaista erilaisten työpajojen, kyselyiden ja haastatteluiden kautta.

Pajun kysymyksiä on päässyt pohtimaan esimerkiksi Samoaja Explon messuilla, Uudenmaan lippukuntapäivillä ja Pohjanmaan tuulevilla. Lisäksi Paju on ollut pitämässä tietoiskuja ja työpajoja piirien syyskokouksissa. Pajun kaikille avoimia Teams-työpajoja toteutettiin yhteensä seitsemän ja niiden aiheet koskivat lippukuntien johtamista ja hallintoa, pestaamista, partiotapahtumia, ryhmien johtamista ja muuta partioarkea. Lisäksi Pajun osaprojekteissa on kerätty tietoa esimerkiksi kohdennettujen kyselyiden ja haastatteluiden avulla.

Mitä saimme selville Pajun työpajoissa? Nostoja työpajojen tuloksista voit lukea täältä.

Maaliskuussa toteutimme laajan kyselyn, joka jaettiin sosiaalisessa mediassa ja partiopostin liitteenä. Kyselyn tavoitteena oli tarkentaa, mihin kehityskohteisiin partiolaisten mielestä uudistuksessa tulisi erityisesti keskittyä.

Seuraavaksi keskitymme ratkaisujen muotoiluun ja teknisiin esiselvityksiin Pajun työryhmien kanssa ennen hankintoihin liittyvää päätöksentekoa.


Lisätietoja

Laura Liukkonen

Projektipäällikkö, Paju -hanke

laura.liukkonen@partio.fi

044 7660 370