Seppo.io lippukuntien käyttöön

Yleistä Seppo-alustasta

SEPPO.io on alusta, joka mahdollistaa pelien käyttämisen oppimis- ja opetustarkoituksiin. Voit luoda omalta koneeltasi oppimisympäristöksi eli pelilaudaksi GPS-kartan lähiympäristöösi, 360° -kuvan vaikkapa Evon suoralta tai minkä tahansa jpeg, png tai gif –kuvan. Pelaajat voivat pelata peliä omilla mobiililaitteillaan tai tietokoneillaan, yksin tai yhdessä, etänä tai livenä, kololla tai ulkona. 

Pelin tehtäviin saat lisättyä suoraan partio-ohjelman aktiviteetteja. SEPPO-alustalla voit lisätä tehtäviin kuvia, videoita, audiota, linkkejä ja tekstiä. Pelaaja voi tehdä tehtävän ja palauttaa vastauksen tekstillä, kuvalla tai videolla. 

Pelin tekijä voi ohjata peliä reaaliaikaisesti arvioiden pelaajilta tulleita tehtäviä ja antaen palautetta ja pisteitä. Peliin on mahdollista lisätä erilaisia tehtävätyyppejä ja pelistä saa muokattua erilaisin lisäasetuksin oman näköisen ja omiin tarpeisiin sopivan! 

Lisää SEPPOn pedagogiikasta voi lukea täältä: https://seppo.io/pedagogiikka/. 

Pelioppaaseen voi tutustua täältä: https://seppo.io/peliopas/. 

SEPPOa voit käyttää niin viikoittaisen partio-ohjelman toteuttamistapana tai vaikkapa johtajahuollossa, koulutuksissa, kisoissa tai missä vaan – vain luovuus on rajana! 

Partion lisenssi 

Partion oma SEPPO-lisenssi tarjoaa järjestölle oman tehtäväkirjaston, josta partiojohtaja voi kopioida valmiita tehtäviä itselleen ja muokata omiin tarpeisiin sopiviksi. Tehtäväkirjastoon voi jokainen myös tallentaa omia pelejään, jolloin voit jakaa ideoitasi ja toteutustapojasi muillekin! 

Partion SEPPO-lisenssi on voimassa vuoden 2021 loppuun. 

Suomen Partiolaisten SEPPO-alustasta ja koulutuksista vastaa SP:n Kasvatusvaliokunta. Tarvittaessa yhteyttä voi ottaa kasvatuksesta vastaavaan hallitusjäseneen Sonja Uschanov (sonja.uschanov@partio.fi). 

Käytännön ohjeet oman käyttäjätunnuksen saamiseksi 

Sopimuksen myötä lisenssin saavat kaikki jäsenmaksun maksaneet yli 15-vuotiaat partiolaisetSEPPO-tunnuksena toimii sähköpostiosoite, joten tarkastathan, että se on Kuksassa oikein. 

Ensimmäinen tunnusten haku tehdään 15.3. ja siitä eteenpäin seuraavat syötetään aina kuun vaihteessa. Päivitä siis tietosi Kuksaan ja ilmoittaudu täältä.  

SEPPO-lisenssi on henkilökohtainen, eikä sitä saa jakaa muille. Kun tunnuksesi on käyttövalmis saat sähköpostiviestin, joka ohjaa aloittamaan SEPPOn käytön. Huomioi myös, että saat käyttää Seppo.io:n partiotunnustasi vain partioon liittyvien pelien tekoon.

Ohjeet partion tehtäväkirjastoon 

Kun tallennat tehtäviä yhteiseen tehtäväkirjastoon, nimeä tehtävät piirisi ja/tai lippukuntasi nimellä, lisää hakusanaksi partioscout sekä tunnisteeksi kuvaavia sisältöjä (esim. SP Free Being Me, HP sudenpentukisat jne.). Tämä helpottaa sitä, että löydät helpommin pelejä.