Kuksa – Jäsentietojen päivittäminen

Kirjaudu Kuksaan

Yhteystietojen päivittäminen ja jäsenkortin tulostaminen tehdään suoraan partiorekisteri Kuksassa. Tämän voi tehdä joko jäsen itse tai hänelle lippukunnan toimesta rekisteriin lisätty huoltaja.

Katso rekisteröitymis- ja kirjautumisohjeet.

Huoltaja: Jos sinulla on alaikäisiä partiolaisia huollettavana, pyydä lippukuntaa lisäämään itsesi huoltajaksi kaikille huollettavillesi. Kun sinut on lisätty huoltajaksi, saat siitä sähköpostiviestin, jossa tiedot rekisteröitymistä varten. Huoltajalle on oma erillinen ohje.

Tietojen päivittäminen

 • rekisteröityminen partiorekisteri Kuksaan
 • omien yhteystietojen muutokset Kuksaan
 • jäsenkortin tallentaminen/tulostaminen
 • ilmoittautuminen joihinkin partiotapahtumiin
 • huoltajan lisääminen
 • jäsenlajin muutokset (perheessä useampia partiolaisia)
 • partiosta eroaminen
 • uusien jäsenten liittyminen

Sivun yläosasta, omien yhteystietojesi vieressä olevasta vihreästä painikkeesta voit ladata ja tulostaa itsellesi jäsenkortin. Ota vaikka kuva kännykkään!

Jäsenen tiedot henkilökortilla

Ollessasi kirjautuneena Kuksaan pääset tarkastelemaan omia ja huollettaviesi tietoja avaamalla pudotusvalikon sivun oikeasta yläkulmasta. Kaikki huollettavasi näkyvät tässä listassa. Jos joku puuttuu, ole yhteydessä omaan lippukuntaan!

Jokaisella partiolaisella ja huoltajalla on oma profiilinsa Kuksassa. Tarkoitus on, että jokaisella on vain yksi profiili, joka on linkitetty haluttuihin tietoihin, henkilöihin tai organisaatiohin.

Muokkaa perustietoja

Yhteystietojen alla on painike Muokkaa, josta pääset muokkaamaan perustietoja.

Henkilökortin tiedot (muokkaustila). Henkilökortilla on paljon tietoja ja kaikki eivät ole oleellisia. Olennaiset kohdat on käsitelty tässä.

 • Osoitetiedot ovat tärkeät, sillä saat mahdollisesti tapahtuma- ja kurssikirjeet suoraan kotiisi. Joissakin tapauksissa lähestymme huoltajia kirjeitse.
 • Postitoimipaikka. Klikkaa Hae postitoimipaikka, niin postitoimipaikka ja kotikunta päivittyvät automaattisesti. Jos tätä ei ole tehty, näkyy henkilön tai organisaation nimen perässä "tuntematon".
 • Organisaatio osoitteena. Tätä ei tule käyttää henkilöiden kohdalla. Jos tässä on valittu organisaatio, posti ei mene oikeaan osoitteeseen!
 • Henkilön laskutusosoite. Jos jäsenen maksut maksaa joku muu kuin jäsen itse tai hänen huoltajansa, voidaan maksajan tiedot syöttää tähän kohtaan. Maksaja voi olla esimerkiksi työnantaja tai kunnan/kaupungin sosiaalitoimi. Laskutuksen sähköpostiosoite = muun maksajan sähköposti. EI jäsenen tai huoltajan oma sähköposti!
 • Laskutustapa. Valitse laskutustapa, jolla haluat partiosta tulevia laskuja maksaa. Oletuksena kaikille 15-vuotta täyttäneille lähtee lasku sähköpostilla. Alle 15-vuotiaat saavat jäsenlaskun paperisena. Jos haluat käyttää e-laskua, tilaa laskutus omasta verkkopankistasi. Huoltaja! Kun tilaat e-laskun pankista, käytä omaa huoltajanumeroasi (huoltajan jäsennumero).
 • Sukupuoli. Voidaan jättää neutraaliksi valitsemalla Ei tiedossa-vaihtoehto.
 • Syntymäaika. Huoltajan syntymäaika tulee merkitä 1.1.1900 tai hänen oikea syntymäaika. Ainakaan huoltaja ei voi olla alaikäinen!
 • Kotikunta helpottaa henkilön tunnistamista muista samannimisistä.
 • Puhelin. Jos jotain sattuu, on puhelu nopein tapa tavoittaa, joten pidä tämä ajan tasalla!
 • Sähköposti. Jäsenen tietoihin tässä kohtaa ei saa syöttää huoltajan sähköpostiosoitetta! Sille on oma paikkansa huoltajan tiedoissa. Huoltaja! Lisää sähköpostiosoitteesi vietsinnän ja kirjautumisen takia! Sama sähköposti ei saa olla järjestelmässä kuin yhdellä henkilöllä!
 • Lähiomainen on hyvä olla syötettynä niillä, joilla ei ole huoltajia.
 • Muista tallentaa ihan joka kerta!

Jäsenen profiili

Sivun ylimmäisenä näet oman jäsenlajisi. Kun olet maksanut jäsenmaksusi, näkyy jäsenlaji vihreällä, hienoa!

Vihreä - jäsenmaksu maksettu
Keltainen - uusi jäsen
Punainen - jäsenlasku maksamatta

Oma kuva

Voit halutessasi lisätä tai poistaa itsellesi kuvan linkistä.

Välilehdet

Omien yhteystietojesi alla näet välilehtien otsikoita. Kaikilla rekisteriin lisätyillä on tämä jäsensivu, jossa on paljon tietoja. Myös huoltajalla näkyvät nämä tiedot, sillä huoltajana voi toimia partiolainenkin.

Jäsenen partiohistoria kertyy hiljalleen näille välilehdille. Välilehdiltä löydät tietoa tapahtumista, joille jäsen on osallistunut sekä koulutuksista ja ansiomerkeistä. Näet myös mihin ryhmiin jäsen kuuluu ja mitä aktiviteetteja on suorittanut. 

 • Jäsenlasku hukassa. Avaa laskut -välilehti. sieltä näkyy laskutushistoriasi ja kaikki laskut pdf-tiedostoina.

Huoltajat

Huoltajan tiedot näkyvät henkilön tietojen alla.

Huollettavat

Huoltaja! Huollettavat näkyvät sivun alaosassa. Eli kaikkien huollettaviesi, jotka ovat partiossa, tulee olla tässä samassa profiilissa.

Voit valita maksatko huollettaviesi jäsenmaksut, eli tuleeko ne suoraan sinulle. 

Huollettavan kohdalta pääset hänen tietoihin kohdasta Henkilön tiedot.

Jäsentietojen elinkaari

Jäsentiedot pysyvät partiorekisteri Kuksassa koko jäsenyyden ajan. Kun jäsenyyden päättymisestä on kulunut 1 kk siirtyvät tiedot automaattisesti matrikkeliin, jolloin yhteystiedot poistuvat. Jäsenyys voidaan palauttaa lisäämällä jäsenyys lippukuntaan ja lisäämällä yhteystiedot.
Toimintaan liittyviä tietoja poistetaan niiden muuttuessa tarpeettomiksi. Esimerkiksi tapahtumien vastaukset (allergia jne.) poistetaan 1/6 kk tapahtuman päättymisen jälkeen riippuen tietojen arkaluonteisuudesta. Osallistumishistoria ja laskutukseen liittyvät tiedot kuitenkin säilyvät.
Jos jäsen pyytää meitä poistamaan itsensä rekisteristä, poistetaan kaikki hänen henkilötietonsa. Partiohistoria säilyy pseudonymisoinnin kautta tilastotietona. Jäsentä ei voida palauttaa!