Ohjeet ja vinkit

Maailma, täältä tullaan! Jos suunnittelet lippukuntasi tai vaeltajaryhmäsi kanssa osallistumista kansainväliselle leirille tai etsit paikkoja tehdä omatoimisia matkoja vuonna 2018 tai 2019,  tässä joitakin tärppejä ja ideoita. Lisäksi tapahtumista ja leireistä löytyy infoa maailmanjärjestöjen tapahtumakalentereista, sekä paikallisten partiojärjestöjen nettisivuilta.

Ilmoitus kansainvälisestä partiomatkasta

Kansainvälisistä partiomatkoista tulee aina ilmoittaa etukäteen Suomen Partiolaisten keskustoimistoon.

Ilmoituksen kansainvälisestä matkasta teet lähettämällä hyvissä ajoin ennen lähtöäsi täytetyn ja allekirjoitetun lomakkeen ”Ilmoitus kansainvälisestä matkasta” Partioasemalle joko postitse (Suomen Partiolaiset – Finlands Scouter ry, Töölönkatu 55, 00250 Helsinki) tai skannattuna sähköpostin liitetiedostona info@partio.fi. Mikäli toimitat lomakkeen sähköpostitse, skannaathan nimenomaan alkuperäisen allekirjoitetun lomakkeen.

Partiovakuutus on voimassa ulkomailla vain, jos matkasta on ilmoitettu etukäteen. Vakuutusyhtiö vaatii, että kaikista kansainvälisistä partiomatkoista ja niille osallistuvista henkilöistä on toimitettu tieto ennen matkaa keskusjärjestölle.

Ilmoituksen perusteella tiedämme myös, missä päin maailmaa partiolaisia liikkuu – jotkut partiojärjestöt pyytävät nimittäin vahvistuksen, että heidän vieraakseen tulevat partiolaiset todella kuuluvat Suomen Partiolaisiin. Mikäli tällaista vahvistusta pyydetään, ota yhteyttä kv-koordinaattoriin.

Lisätietoja: Suomen Partiolaisten info, (09) 8865 1100, info@partio.fi tai kansainvälisten asioiden koordinaattori Jenni Viitanen, jenni.viitanen@partio.fi

 

Tapahtumakalenterit

Leirejä maailmalla

  • Sydney Jamboree 2018. 30.9.–6.10.2018 Newington Armoury, Sydney Olympic Park, Sydney, New South Wales, Australia.
    Australian tyttöpartiojärjestö (Girl Guides Australia) kutsuu 10–17-vuotiaat tyttöpartiolaiset osallistumaan Sydneyn Olympiapuistossa järjestettävälle leirilleen 30. syyskuuta – 6. lokakuuta 2018. Yli 18-vuotiaat voivat osallistua leirille toimien pestissä joko alaleireissä tai muiden leirin palvelutehtävien parissa. Alaikäisten leirimaksu on 1250 ja aikuisten 700 Australian dollaria. Lisätietoja leiristä saa sähköpostitse osoitteesta International.Jamboree18@girlguides-nswact.org.au

Vapaaehtoistyöpaikkoja

Haluatko työskennellä kansainvälisessä ympäristössä ja oppia uutta? Jos vastasit kyllä, vapaaehtoistyö partiokeskuksessa voi olla sinun juttusi. Useat partiokeskukset hakevat vapaaehtoisia ympärivuoden.

Scout Activity Centres, Iso-Britannia

Tarjolla eripituisia vapaaehtoistyöjaksoja partiokeskuksissa, jotka järjestävät aktiviteetteja esimerkiksi koululaisille, partiolaisille, sekä yrityksille. Työtehtävät voivat olla ulkoiluaktiviteettien vetämistä, asiakaspalvelua tai alueen ja tilojen kunnossapitoa. Vapaaehtoisille tarjotaan työpanosta vastaan ruoka ja majoitus. Tämä on hieno mahdollisuus oppia uutta tiimityöskentelystä ja johtamisesta, sekä tutustua partiolaisiin ympäri maailmaa.

Lisätiedot ja hakuohjeen löydät täältä.