Ohjeet ja vinkit

Maailma, täältä tullaan! Jos suunnittelet lippukuntasi tai vaeltajaryhmäsi kanssa osallistumista kansainväliselle leirille tai etsit paikkoja tehdä omatoimisia matkoja,  tässä joitakin tärppejä ja ideoita. Tietoa tapahtumista ja leireistä löytyy maailmanjärjestöjen tapahtumakalentereista, sekä paikallisten partiojärjestöjen nettisivuilta.

Ilmoitus kansainvälisestä partiomatkasta

Kansainvälisistä partiomatkoista tulee aina ilmoittaa etukäteen Suomen Partiolaisten keskustoimistoon.

Ilmoituksen kansainvälisestä matkasta teet täyttämällä hyvissä ajoin ennen lähtöäsi lomakkeen ”Ilmoitus kansainvälisestä matkasta”. Lomake täytetään sähköisesti Kuksan kautta. Ilmoituslomakkeelle pääset tästä.

Partiovakuutus on voimassa ulkomailla vain, jos matkasta on ilmoitettu etukäteen. Vakuutusyhtiö vaatii, että kaikista kansainvälisistä partiomatkoista ja niille osallistuvista henkilöistä on toimitettu tieto ennen matkaa keskusjärjestölle.

Ilmoituksen perusteella tiedämme myös, missä päin maailmaa partiolaisia liikkuu – jotkut partiojärjestöt pyytävät nimittäin vahvistuksen, että heidän vieraakseen tulevat partiolaiset todella kuuluvat Suomen Partiolaisiin. Mikäli tällaista vahvistusta pyydetään, ota yhteyttä kv-koordinaattoriin.

Lisätietoja: Suomen Partiolaisten info, (09) 8865 1100, palvelu@partio.fi tai kansainvälisten asioiden koordinaattori.

Matkan rahoitus

Leirimatkan kustannuksiin on mahdollista hakea tukea erilaisilta tahoilta. Näin osallistumismaksut on mahdollista pitää matalampina, jolloin yhä useammalla on mahdollisuus päästä mukaan!

  • Folke Bernadotten muistosäätiö myöntää varoja partioryhmille ulkomaille suuntautuville partiomatkoille.
  • Kata Jouhkin rahasto myöntää apurahoja yksittäisten partiolaisten kansainvälisille partiomatkoille.
  • EU:n koulutus-, nuoriso- ja urheiluohjelma Erasmus +  tarjoaa mahdollisuuksia nuorten ja nuorisotyöntekijöiden liikkuvuutta edistäviin hankkeisiin. Nuorisovaihtohankkeissa ryhmä eri maista kotoisin olevia nuoria saa tilaisuuden tavata toisiaan sekä viettää aikaa ja oppia yhdessä uutta jostakin heitä kiinnostavasta aiheesta.

Tapahtumakalenterit

Vapaaehtoistyöpaikkoja

Haluatko työskennellä kansainvälisessä ympäristössä ja oppia uutta? Jos vastasit kyllä, vapaaehtoistyö partiokeskuksessa voi olla sinun juttusi. Useat partiokeskukset hakevat vapaaehtoisia ympärivuoden. Tutustu mahdollisuuksiin partiokodeissa ja -keskuksissa täällä.