Mukana olevien lasten huoltajien kontaktointi

Tavoite

 • Saada huoltajat mukaan toimintaan pienellä panoksella

Mitä haluat sanoa

 • ”Voit auttaa pienelläkin panoksella”. Huoltajat ovat iso, olemassa oleva resurssi, joka kannattaa aktivoida. Kaikkien ei tarvitse ottaa vastaan isoa pestiä tai liittyä aktiivijäseneksi, monen ihmisen pienellä panoksellakin on iso voima. Kun huoltajat on saatu ensin mukaan pieniin tehtäviin, sieltä voi hyvinkin tulla mukaan uusia lippukuntatoimijoita
 • ”Juuri sinä olet tervetullut!” Henkilökohtaisesti kutsumalla mukaan tulee enemmän, kuin yleisesti sanomalla, että mukaan saa tulla.

Mitä haluat saada aikaan

 • Saada huoltajat aktiiviseksi tueksi lapsen harrastukseen (kuten vaikka jalkapallossa tai jääkiekossa on tapana). Mitä enemmän saadaan huoltajia mukaan erilaisiin tehtäviin, sitä vähemmän jokaiselle tekemistä tulee.

Kohderyhmä

 • Lippukunnan toiminnassa olevien lasten huoltajat

Materiaalit

 • Lähetä kirje huoltajille sähköisesti ja/tai paperilla toimintakauden alussa. Kirjeessä on koonti toimintakauden tärkeistä päivämääristä ja tehtävistä, joissa huoltajat voivat olla apuna.  Kirjeeseen voi laittaa palautettavan lomakkeen, johon voi merkitä, mihin tapahtumiin pääsee mukaan ja tehtävän, jossa on mielellään avuksi.

 

Hei *lippukunnan/ryhmän* jäsenten vanhemmat ja huoltajat!

Toimintakausi käynnistyy jälleen ja myös huoltajat  ovat tervetulleita mukaan toimintaan. Tässä tiedoksi tärkeitä tapahtumia ja päivämääriä. Tapahtumien tiedoissa on myös tehtäviä, joissa huoltajat voivat olla apuna. 

Syysretki xx.xx.

Koko lippukunnan yhteinen syysretki pidetään Hukkataipaleen kämpällä Siuntiossa. Ohjelmassa on luvassa ulkoilua, kädentaitoja, ja seikkailuja merirosvoteeman hengessä. Vanhemmat ja huoltajat ovat tervetulleita mukaan joko perjantai-illan yhteiselle nuotiolle tai vaikka koko viikonlopuksi. 

 • Apua tarvitaan: Leirivarusteiden pakkaus kololla, Telttojen pystytys leirialueella, kyydit perjantaina ja sunnuntaina
 • Leirivarusteiden huolto syysretken jälkeen sunnuntaina kello 16-18: telttojen kuivumaan laittaminen, myrskylyhtyjen huolto, trangioiden huolto

Syysmarkkinat xx.xx.

Vietämme perinteisiä syysmarkkinoita Tuupovaara-päivän yhteydessä Seurakuntakodin pihalla. Mukana on järjestöjä koko asuinalueeltamme. Partiolaiset tarjoavat päivässä erilaisia pihaleikkejä (lapsille ja aikuisille omat sarjat) tasatunnein, sekä lettumyyntiä. Tervetuloa viettämään mukava päivä yhdessä!

 • Apua tarvitaan: Lettujen/makkaranpaistoa lippukunnan myyntipisteellä

Joulumarkkinat xx.xx.

Joulumarkkinat kokoavat asuinalueen väen yhteen Seurakuntakodilla. Emme ole suunitelleet vielä, mitä kaikkea kivaa partiolaiset markkinoilla tarjoavatkaan, mutta ainakin riisipuuroa ja glögiä on tarjolla pihalla, ja myynnissä on ainakin adventtikalentereita, ehkä myös arpoja/joulukuusia/piparkakkutaloja.

 • Apua tarvitaan: Myyntivuoroja riisipuuron ja glögin, sekä adventtikalenterien myyntiin lippukunnan myyntikojulla

Kevättalkoot xx.xx.

Kämpän kevättalkoissa aiomme panna kuntoon pihaa ja jonkun verran myös sisätiloja. Mikäli saamme rahat kasaan, asennamme myös uuden kiukaan saunalle! Talkoisiin ovat tervetulleita kaikki vauvasta vaariin koko iloisen lauantaipäivän ajaksi! Kevättalkoot päätetään yhteiseen iltanuotioon kello 18.30, johon voi osallistua, vaikka ei talkoohommiin ehtisikään. Nuotiolla tikkupullaa hillon ja kermavaahdon kanssa, eli kannattaa tulla kauempaakin.

 • Apua tarvitaan: Haravointia, eteisen paneelin lakkaus, pensasaidan leikkaus, jätteiden poiskuljetus, muurin purku ja korjaus uuden kiukaan asennuksen yhteydessä. Pullataikinan teko.

Lisäksi tarvitsemme apua *ryhmän nimi” -lauman kokousilloissa seuraavilla kerroilla: 

 • XX.XX. harjoittelemme trangioiden, eli retkikeitinten käyttöä. Aikuiset lisäkädet ovat tarpeen!
 • XX.XX. osallistumme piirin sudenpentukisaan. Huoltajat ovat kullanarvoisena apuna pienryhmien saattajina rastilta toiselle.  

Toivotamme jokaisen vanhemman, huoltajan, mummin ja kummisedän mukaan toimintaan! Meillä on aikuisille tarjolla pientä ja isompaa tekemistä, joka taatusti tukee alueen lasten harrastamista. Sekä syysretken että kevättalkoiden yhteydessä pidämme myös infohetken vanhemmille ja huoltajille, ja kerromme, miten toimintaan pääsee mukaan. Löydämme varmasti jokaiselle mielekkään tavan osallistua. Kaikista tapahtumista on tulossa lisätietoa vielä lähempänä tapahtuma-aikaa.

Toivotamme mukavaa kevättä/syksyä, nähdään pian!

Terveisin,

Leena Lippukunnanjohtaja, muu johtajisto ja erityisesti *ryhmän nimi* -lauman johtajat Anni Akela ja Aukusti Apuakela