Aikuisrekry ikäkausien kokouksissa

Ikäkausien kokoukset ovat oiva paikka tutustua lasten vanhempiin. Siellä on mahdollisuus tavata huoltajat nimien ja sähköpostien takana.

Tavoitteesi

  1. Tavata huoltajat kokousten yhteydessä
  2. Tehdä partiota, lippukuntaa ja lippukunnan muita aikuisia tutuksi huoltajille
  3. Tutustua itse huoltajiin

Mitä haluat saada aikaan

  • Luo läheisempi kontakti huoltajiin. Silloin kaikkeen muuhun kysyminen myöhemmin on paljon helpompaa.
  • Kolon pihalle kurvaavassa autossa on lasten lisäksi myös niitä huoltajia, jotka halutaan houkutella ulos autosta. Ottamalla huoltajat mukaan toimintaan pieniin tehtäviin, heihin tutustuu ja myöhemmin kynnys pyytää isompaan pestiin madaltuu.
  • Kertoa huoltajille, että partio on avointa kaikille ja huoltajat ovat lämpimästi tervetulleita mukaan lasten harrastukseen.

Toimi näin: Pienia tapoja tutustumiseen

  • Moikkaa kokouksiin lapsiaan saattavat huoltajat ja esittäydy pala kerrallaan. Varaa vähän aikaan jutusteltuun kokouksia ennen ja jälkeen. Kysele ja jaa kuulumisia silloin kun se tuntuu luontevalta. Kerro mitä teette kokouksessa tai mitä teette seuraavassa kokouksessa.
  • Pyydä huoltajaa mukaan alkuleikkiin tai tunnelmalliseen iltapiiriin. Mieti tai miettikää johtajiston voimin millaisia pikkutehtäviä voisi olla tarjolla vanhemmille kokousten alussa tai lopussa (tai kokousten valmisteluun avuksi).
  • Kutsu koloiltaan. (Sivun lopussa esimerkki kutsusta.)
  • Pidempään mukana olleiden huoltajiin voi tutustua pyytämällä heitä lippukunnan myyjäisiin avuksi lettujen tai makkaranpaistoon. Tarjoa pieniä helppoja tehtäviä, jotka eivät vaadi partio-osaamista ja joihin on helppo tulla mukaan. (Sivun lopussa esimerkki kutsusta.)

Materiaalit

Kutsu koloiltaan (pvm.)

Tervetuloa xx.xx. mukaan koloiltaamme osoitteessa: xx. Kolokerran aiheena on … Ilta ei vaadi sinulta mitään etukäteisvalmisteluja, mutta varaudu sään mukaan, sillä olemme osan ajasta ulkona. Koloillassa pääset tutustumaan tiloihimme, laumamme yhteisiin pelisääntöihin ja lempileikkiin sekä rennosti osallistujaksi mukaan vastapainoksi arkisille kiireille.

Mikäli sinulla on kysyttävää, olethan meihin yhteydessä tai tule juttelemaan seuraavassa kokoillassa.

Nimi, sähköposti ja puhelinnumero

***

Kutsu xxx -tapahtumaan,

Tervetuloa mukaan lippukuntamme myyntikojulle syysmarkkinoille xx.xx. klo xx:xx (pvm, päivä, aika ja paikka). Paistamme koko ryhmän voimin lettuja, joten tulethan avuksemme opastamaan pienimpiä paistajia. Kaikki muut tarvikkeet löytyvät paikanpäältä, mutta ota mukaan essu vaatteidesi suojaksi jos omistat ja varaudu lämpimin vaattein. Tarjolla on kuumaa juotavaa ja savuntuoksuisia hetkiä ja varmat naurut mukavalla porukalla. Olemme tilanneet auringonpaistetta, mutta sitä emme pysty lupaamaan!

Mikäli sinulla on kysyttävää, olethan meihin yhteydessä tai tule juttelemaan seuraavassa kokoillassa.

Nimi, sähköposti ja puhelinnumero