Partiossa voi oppia paljon taitoja, joista on hyötyä muussakin elämässä. Usein taidot tuntuvat kuitenkin liian itsestään selviltä.
- pestikeskustelut, pestijärjestelmä ja aikuinen tuki, jonka kanssa peilata omaa pestissä ja sen ulkopuolella toimimista ja kehittymistä. Aikuisena ja tukevana palautteenantaja muista kertoa huomiosi myös näistä asioista. “Huomaatko, ettet stressannut yhtään, vaikka olit vastuussa 40 ihmisen ohjelmasta ja satoi?”
- Miettikää yhdessä, miten olette ryhmänä kehittyneet. MInkälaista oli projektien tekeminen yhdessä kaksi vuotta sitten, minkälaista se on nykyään? Tunnistatteko partiolaisen työpaikalla tai koulussa? Miten he erottuvat?
- Vaeltajille ja samoajille on oma työkalu, jonka avulla osaamistaan voi hahmottaa. Lue lisää Tiedä mitä osaat-työkalusta.
- Opintopisteytetyn todistuksen avulla partiokoulutuksen voi lukea hyväksi myös omissa opinnoissaan. Lue lisää siitä, miten partiosta voi saada opintopisteitä.
- Sähköinen osaamismerkki on myös yksi tapa osoittaa muille, minkälaista osaamista olet saanut. Osaamismerkkejä myönnetään esimerkiksi retkikokeille, leirin ohjaajille ja metsäosaajille. Lue lisää osaamismerkeistä.
- Digitaalinen osaamiskiekko näyttää, miten partiossa ja muussa järjestötoiminnassa hankittua koulutusta ja osaamismerkkejä voi hyödyntää tutkintoon johtavissa opinnoissa.
- Katso myös viisi vinkkiä, miten partio-osaamista voi hyödyntää työnhaussa!