Valmennusohjelmat

Kohti elinvoimaista lippukuntaa – hakekaa mukaan valmennusohjelmaan!

Valmennusohjelmat on uudenlainen tapa kehittää lippukunnan toimintaa, jäsenmäärää, elinvoimaisuutta ja hyvinvointia. Hakekaa mukaan!

Nyt hakuaika on käynnissä uuteen pestaamisen valmennusohjelmaan! Valmennusohjelman aikana lippukunta saa tukea omalta nimetyltä valmentajalta, tekee oman suunnitelman sekä saa ideoita ja toteutusvinkkejä muilta mukana olevilta lippukunnilta sekä SP:n asiantuntijoilta.

Lippukunnasta valmennusohjelmaan osallistuu johtokolmikko ja tarpeen mukaan myös muu johtajisto. Pestaamisen valmennusohjelmaan sisältyy viisi yhteistä kertaa, valmennuskeskustelut oman valmentajan kanssa sekä päätöskeskustelu oman valmentajan ja oman piirin lippukunta-asiantuntijoiden kanssa. Yhteiset kerrat järjestetään Teamsin kautta. Lippukunta sitoutuu osallistumaan jokaiseen yhteiseen kertaan – vähintään jonkun johtokolmikosta on oltava paikalla.

HUOM! Nyt haetaan myös valmentajia mukaan valmennusohjelmiin!

Aikuisrekryn työpaja syksyllä 2023

Miten saada uusia aikuisia mukaan lippukuntaan? 

Miten saada uudet aikuiset pysymään mukana myös ensikosketuksen jälkeen? 

Aikuisrekryn työpaja ei ole valmennusohjelma sanan varsinaisessa merkityksessä. Aikuisrekryn työpaja ei ole työpajakaan sanan perinteisessä merkityksessä.  

Aikuisrekryn työpaja on kahden illan tiivis paketti aikuisrekryn perusjutuista

 • Ensimmäinen tapaaminen pidetään tiistaina 29.8. kello 18-20 Teamsissa
 • Ensimmäisessä tapaamisessa ideoimme yhdessä osallistujien kesken tapoja ja näkökulmia uusien aikuisten rekrytoimiseen sekä jokainen lippukunta saa valmentajalta tukea oman aikuisrekrynsä suunnitteluun ja toteutukseen.
 • Päätöstapaaminen pidetään maanantaina 9.10. kello 18-20 Teamsissa
 • Jälkimmäisessä tapaamisessa vaihdetaan kokemuksia ja ideoita useamman lippukunnan kesken valmentajien johdolla. 

Ilmoittaudu mukaan viimeistään 17.8.2023! 

Valmennusohjelmat vuonna 2023

Vanhimpien ikäkausien valmennusohjelmassa lippukunnan johtokolmikot, ikäkausien kanssa toimivat luotsit sekä ikäkausivastaavat pääsevät valmentajien ja kasvatuksen asiantuntijoiden kanssa oppimaan ikäkausien ohjelman monipuolisesta toteuttamisesta, suunnittelevat ohjatusti koko johtajiston voimin tulevia kehitystoimenpiteitä vanhimpien ikäkausien ohjelman toimivuuden parantamiseen sekä saavat usean kuukauden ajan valmentajalta tukea kehityssuunnitelman laatimiseen ja toteuttamiseen.

Kaipaako lippukuntasi uutta puhtia tarpoja-, samoaja- ja vaeltajaohjelman toteuttamiseen? Mietittekö, miten vanhimmat ikäkaudet saisi parhaiten pysymään lippukunnan toiminnassa mukana? Tarvitsisitteko vinkkejä siihen, miten uusia nuoria saadaan mukaan partioon?

Syksyn 2023 valmennusohjelma alkaa lokakuussa ja kestää vuoden 2024 maaliskuuhun asti. Tartu tilaisuuteen kehittää vanhimpien ikäkausien ohjelman toteutumista. Ilmoittaudu mukaan viimeistään 10.9.2023!

Kaipaako lippukuntanne tukea pestauskulttuurin kehittämiseen tai sen käyttöönottoon? Ovatko pestikeskustelut teillä osa arkea? Tuntuuko pestaaminen pakkopullalta? Koetteko, että pestikeskusteluista on hyötyä? Haluaisitteko kehittää johtajiston viihtymistä ja sitoutumista pesteissään?

Valmennusohjelma kestää puolisen vuotta, alkaen maaliskuussa 2023 ja päättyen saman vuoden marraskuussa. Haluatko huippupestaajaksi? Hae mukaan 15.2.2023 mennessä!

Pestaamisen valmennusohjelmassa perehdytään pestaamiseen, sen työkaluihin ja pestauksen tarkoitukseen. Sen aikana sukelletaan pestiavaimeen ja sen osasiin sekä niiden merkitykseen lippukunnan arjessa. Valmennusohjelmasta lippukunta saa vinkkejä ja konkreettisia työkaluja, valmennusta ja vertaistukea muilta pestaamisen haasteiden tai pestijärjestelmän käytön aloittamisen kanssa painivilta lippukunnilta.

Valmennusohjelmaan kuuluu yhteisiä etätapaamisia, joiden päivämäärät ovat:

 • 22.3.2023 Valmennusohjelman aloituskerta
 • 3.-23.4.2023 Valmennustapaamiset valmentajan kanssa (1 kerta á 1 h)
 • 25.4.2023 Valmennusohjelman 1. koulutusilta
 • 8.5.2023 Valmennusohjelman 2. koulutusilta
 • 22.5.2023 Valmennusohjelman 3. koulutusilta
 • Elo-syyskuu 2023: Valmennustapaamiset valmentajan kanssa (1 kerta á 1 h)
 • 4.10.2023 Lippukuntien omien suunnitelmien esittely ja työstäminen
 • Vuoden 2023 loppuun mennessä: Päätöskeskustelut (1 kerta á 1 h)

Kaikille yhteisten tapaamisten lisäksi tapaatte oman, nimetyn valmentajanne 3 kertaa (huhtikuussa, elo-syyskuussa ja marras-joulukuussa). Nämä ajat sovitte ensimmäisellä yhteisellä tapaamiskerralla. Laitattehan yhteiset ajat johtokolmikon kalentereihin jo ilmoittautuessa!

Vanhimpien ikäkausien valmennusohjelmassa lippukunnan johtokolmikot, ikäkausien kanssa toimivat luotsit sekä ikäkausivastaavat pääsevät valmentajien ja kasvatuksen asiantuntijoiden kanssa oppimaan ikäkausien ohjelman monipuolisesta toteuttamisesta, suunnittelevat ohjatusti koko johtajiston voimin tulevia kehitystoimenpiteitä vanhimpien ikäkausien ohjelman parantamiseen sekä saavat usean kuukauden ajan valmentajalta tukea kehityssuunnitelman laatimiseen ja toteuttamiseen.

Vanhimpien ikäkausien valmennusohjelmaan sisältyy viisi yhteistä kertaa, valmennuskeskustelut oman valmentajan kanssa sekä päätöskeskustelu oman valmentajan ja oman piirin lippukunta-asiantuntijoiden kanssa. Yhteiset kerrat järjestetään Teamsin kautta. Lippukunta sitoutuu osallistumaan vähintään aloitusiltaan, yhteiseen päätösiltaan sekä valmentajan kanssa pidettäviin valmennuskeskusteluihin – vähintään jonkun johtokolmikosta on oltava paikalla. Parhaan hyödyn saa tietysti osallistumalla myös kaikkiin koulutusiltoihin.

Valmennusohjelmaan kuuluu yhteisiä etätapaamisia, joiden päivämäärät ovat:

 • 4.10.2022 Valmennusohjelman aloituskerta
 • 10.-30.10.2022 Valmennustapaamiset valmentajan kanssa (1 kerta á 1 h)
 • 10.11.2022 Valmennusohjelman 1. koulutusilta
 • 23.11.2022 Valmennusohjelman 2. koulutusilta
 • 7.12.2022 Valmennusohjelman 3. koulutusilta
 • Joulukuu 2022 – tammikuu 2023: Valmennustapaamiset valmentajan kanssa (1 kerta á 1 h)
 • 18.1.2023 Lippukuntien omien suunnitelmien esittely ja työstäminen
 • Maaliskuu 2023: Päätöskeskustelut (1 kerta á 1 h)
 • Ilmoittautuminen on päättynyt. Valmennusohjelmaan valittu: Kontutytöt, Kotkan Partio-Kotkat, Liperin Kokkoveikot, Nokian Eräveikot, Partiolippukunta Vetelin Koskenkävijät, Porvoon Polunlöytäjät, Röykän Metsänkävijät, Saloisten Sirkat ja Sudet, Veikkolan Eräveikot ja Haltiat.

Kaikille yhteisten tapaamisten lisäksi tapaatte oman, nimetyn valmentajanne 3 kertaa (lokakuussa, joulu-tammikuussa ja maaliskuussa). Nämä ajat sovitte ensimmäisellä yhteisellä tapaamiskerralla. Laitattehan yhteiset ajat johtokolmikon kalentereihin jo ilmoittautuessa!

Valmennusohjelmaan kuuluu yhteisiä etätapaamisia, joiden päivämäärät ovat:

 • 4.5.2022 Valmennusohjelman aloituskerta
 • 11.5.2022 Valmennusohjelman 1. koulutusilta
 • 4.8.2022 Valmennusohjelman 2. koulutusilta
 • 17.8.2022 Valmennusohjelman 3. koulutusilta
 • Elo-syyskuu: haaveilutyöpaja
 • 14.9.2022 Lippukuntien kasvusuunnitelmien esittely ja työstäminen
 • marras-joulukuu: päätös- tai välikeskustelut


Kaikille yhteisten tapaamisten lisäksi tapaatte oman, nimetyn kasvuvalmentajanne 2-3 kertaa. Nämä ajat sovitte ensimmäisellä yhteisellä tapaamiskerralla. Laitattehan yhteiset ajat johtokolmikon kalentereihin jo ilmoittautuessa! Valmennusohjelmaan kuuluu haaveilutyöpajan järjestäminen koko johtajistolle.

Ilmoittautuminen on päättynyt. Valmennusohjelmaan valittu: Auran Eräkurjet, Harjavallan Pirkat, Kiehiset, Kiteen Rajasamoojat, Nastapartio, Oulunkylän Käskynhaltijat, Parikkalan Ilvekset, Toimen Tytöt, Tolkkisten Eräketut, Vääräjoen Vartijat.

Kuva: Juha Nurmi