Valmennusohjelmat

Kohti elinvoimaista lippukuntaa – hakekaa mukaan valmennusohjelmaan!

Valmennusohjelmat on uudenlainen tapa kehittää lippukunnan toimintaa, jäsenmäärää, elinvoimaisuutta ja hyvinvointia. Hakekaa mukaan!

Nyt hakuaika on käynnissä uuteen pestaamisen valmennusohjelmaan! Valmennusohjelman aikana lippukunta saa tukea omalta nimetyltä valmentajalta, tekee oman suunnitelman sekä saa ideoita ja toteutusvinkkejä muilta mukana olevilta lippukunnilta sekä SP:n asiantuntijoilta.

Lippukunnasta valmennusohjelmaan osallistuu johtokolmikko ja tarpeen mukaan myös muu johtajisto. Pestaamisen valmennusohjelmaan sisältyy viisi yhteistä kertaa, valmennuskeskustelut oman valmentajan kanssa sekä päätöskeskustelu oman valmentajan ja oman piirin lippukunta-asiantuntijoiden kanssa. Yhteiset kerrat järjestetään Teamsin kautta. Lippukunta sitoutuu osallistumaan jokaiseen yhteiseen kertaan – vähintään jonkun johtokolmikosta on oltava paikalla.

HUOM! Nyt haetaan myös valmentajia mukaan valmennusohjelmiin!

Pestaamisen valmennusohjelma

Nyt on aika ilmoittautua mukaan syksyllä 2024 alkavaan pestaamisen valmennusohjelmaan. 

 Pestaamisen valmennusohjelmassa lippukunnat, erityisesti pestijohtajat, ikäkausivastaavat ja muut pestaajina lippukunnassa toimivat johtajat pääsevät syventymään pestaamiseen, sen työkaluihin ja pestauksen tarkoitukseen. Sen aikana perehdytään pestiavaimeen ja sen osasiin sekä niiden merkitykseen lippukunnan arjessa. Valmennusohjelmasta lippukunta saa vinkkejä ja konkreettisia työkaluja, valmennusta ja vertaistukea pestaamisen haasteiden taklaamiseen tai pestijärjestelmän käytön aloittamiseen. 

Valmennusohjelmaan sisältyy viisi yhteistä kertaa, valmennuskeskustelut oman valmentajan kanssa sekä päätöskeskustelu valmentajan, lippukunnan ja piirin edustajan kanssa. Lisäksi valmennusohjelmaan kuuluu muutaman tunnin ajan työskentelyä Moodlessa Pestaajan moodlekoulutuksen parissa. Yhteiset kerrat järjestetään Teamsissa. Lippukunta sitoutuu osallistumaan koulutusiltoihin ja valmennuskeskusteluihin.  

Haluatko huippupestaajaksi? Ilmoittaudu mukaan 8.9.2024 mennessä! 

Ilmoittautumislomake:  https://kuksa.partio.fi/Kotisivut/login.aspx?Id=70980   

Valmennusohjelmat vuonna 2023

Vanhimpien ikäkausien valmennusohjelmassa lippukunnan johtokolmikot, ikäkausien kanssa toimivat luotsit sekä ikäkausivastaavat pääsevät valmentajien ja kasvatuksen asiantuntijoiden kanssa oppimaan ikäkausien ohjelman monipuolisesta toteuttamisesta, suunnittelevat ohjatusti koko johtajiston voimin tulevia kehitystoimenpiteitä vanhimpien ikäkausien ohjelman toimivuuden parantamiseen sekä saavat usean kuukauden ajan valmentajalta tukea kehityssuunnitelman laatimiseen ja toteuttamiseen.

Kaipaako lippukuntasi uutta puhtia tarpoja-, samoaja- ja vaeltajaohjelman toteuttamiseen? Mietittekö, miten vanhimmat ikäkaudet saisi parhaiten pysymään lippukunnan toiminnassa mukana? Tarvitsisitteko vinkkejä siihen, miten uusia nuoria saadaan mukaan partioon?

Ilmoittaudu mukaan viimeistään 10.9.2023!

Aikataulu:

 • Yhteinen aloitusilta to 5.10. Teamsissa
 • Lippukuntakohtaiset valmennuskeskustelut valmentajan kanssa viikkojen 41-43 aikana
 • Yhteinen koulutusilta Teamsissa ma 30.10.
 • Yhteinen koulutusilta Teamsissa ti 14.11.
 • Yhteinen koulutusilta Teamsissa ke 29.11.
 • Lippukuntakohtaiset valmennuskeskustelut valmentajan kanssa viikkojen 51-3 aikana
 • Yhteinen päätösilta Teamsissa to 25.1.2024
 • Lippukuntakohtaiset päätöskeskustelut valmentajan kanssa maaliskuun loppuun mennessä

Tervetuloa mukaan!

Tervetuloa mukaan myös valmentajaksi valmennusohjelmaan. Jos valmentajan pesti kolmen vanhimman ikäkauden toiminnan vankistamisen parissa kiinnostaa, ole yhteyksissä Kaisaan (kaisa.johto@partio.fi). 

Kaipaako lippukuntanne tukea pestauskulttuurin kehittämiseen tai sen käyttöönottoon? Ovatko pestikeskustelut teillä osa arkea? Tuntuuko pestaaminen pakkopullalta? Koetteko, että pestikeskusteluista on hyötyä? Haluaisitteko kehittää johtajiston viihtymistä ja sitoutumista pesteissään?

Valmennusohjelma kestää puolisen vuotta, alkaen maaliskuussa 2023 ja päättyen saman vuoden marraskuussa. Haluatko huippupestaajaksi? Hae mukaan 15.2.2023 mennessä!

Pestaamisen valmennusohjelmassa perehdytään pestaamiseen, sen työkaluihin ja pestauksen tarkoitukseen. Sen aikana sukelletaan pestiavaimeen ja sen osasiin sekä niiden merkitykseen lippukunnan arjessa. Valmennusohjelmasta lippukunta saa vinkkejä ja konkreettisia työkaluja, valmennusta ja vertaistukea muilta pestaamisen haasteiden tai pestijärjestelmän käytön aloittamisen kanssa painivilta lippukunnilta.

Valmennusohjelmaan kuuluu yhteisiä etätapaamisia, joiden päivämäärät ovat:

 • 22.3.2023 Valmennusohjelman aloituskerta
 • 3.-23.4.2023 Valmennustapaamiset valmentajan kanssa (1 kerta á 1 h)
 • 25.4.2023 Valmennusohjelman 1. koulutusilta
 • 8.5.2023 Valmennusohjelman 2. koulutusilta
 • 22.5.2023 Valmennusohjelman 3. koulutusilta
 • Elo-syyskuu 2023: Valmennustapaamiset valmentajan kanssa (1 kerta á 1 h)
 • 4.10.2023 Lippukuntien omien suunnitelmien esittely ja työstäminen
 • Vuoden 2023 loppuun mennessä: Päätöskeskustelut (1 kerta á 1 h)

Kaikille yhteisten tapaamisten lisäksi tapaatte oman, nimetyn valmentajanne 3 kertaa (huhtikuussa, elo-syyskuussa ja marras-joulukuussa). Nämä ajat sovitte ensimmäisellä yhteisellä tapaamiskerralla. Laitattehan yhteiset ajat johtokolmikon kalentereihin jo ilmoittautuessa!

Vanhimpien ikäkausien valmennusohjelmassa lippukunnan johtokolmikot, ikäkausien kanssa toimivat luotsit sekä ikäkausivastaavat pääsevät valmentajien ja kasvatuksen asiantuntijoiden kanssa oppimaan ikäkausien ohjelman monipuolisesta toteuttamisesta, suunnittelevat ohjatusti koko johtajiston voimin tulevia kehitystoimenpiteitä vanhimpien ikäkausien ohjelman parantamiseen sekä saavat usean kuukauden ajan valmentajalta tukea kehityssuunnitelman laatimiseen ja toteuttamiseen.

Vanhimpien ikäkausien valmennusohjelmaan sisältyy viisi yhteistä kertaa, valmennuskeskustelut oman valmentajan kanssa sekä päätöskeskustelu oman valmentajan ja oman piirin lippukunta-asiantuntijoiden kanssa. Yhteiset kerrat järjestetään Teamsin kautta. Lippukunta sitoutuu osallistumaan vähintään aloitusiltaan, yhteiseen päätösiltaan sekä valmentajan kanssa pidettäviin valmennuskeskusteluihin – vähintään jonkun johtokolmikosta on oltava paikalla. Parhaan hyödyn saa tietysti osallistumalla myös kaikkiin koulutusiltoihin.

 • Ilmoittautuminen on päättynyt. Valmennusohjelmaan valittu: Kontutytöt, Kotkan Partio-Kotkat, Liperin Kokkoveikot, Nokian Eräveikot, Partiolippukunta Vetelin Koskenkävijät, Porvoon Polunlöytäjät, Röykän Metsänkävijät, Saloisten Sirkat ja Sudet, Veikkolan Eräveikot ja Haltiat.

Kaikille yhteisten tapaamisten lisäksi tapaatte oman, nimetyn valmentajanne 3 kertaa (lokakuussa, joulu-tammikuussa ja maaliskuussa). Nämä ajat sovitte ensimmäisellä yhteisellä tapaamiskerralla. Laitattehan yhteiset ajat johtokolmikon kalentereihin jo ilmoittautuessa!

Valmennusohjelmaan kuuluu yhteisiä etätapaamisia, joiden päivämäärät ovat:

 • 4.5.2022 Valmennusohjelman aloituskerta
 • 11.5.2022 Valmennusohjelman 1. koulutusilta
 • 4.8.2022 Valmennusohjelman 2. koulutusilta
 • 17.8.2022 Valmennusohjelman 3. koulutusilta
 • Elo-syyskuu: haaveilutyöpaja
 • 14.9.2022 Lippukuntien kasvusuunnitelmien esittely ja työstäminen
 • marras-joulukuu: päätös- tai välikeskustelut


Kaikille yhteisten tapaamisten lisäksi tapaatte oman, nimetyn kasvuvalmentajanne 2-3 kertaa. Nämä ajat sovitte ensimmäisellä yhteisellä tapaamiskerralla. Laitattehan yhteiset ajat johtokolmikon kalentereihin jo ilmoittautuessa! Valmennusohjelmaan kuuluu haaveilutyöpajan järjestäminen koko johtajistolle.

Ilmoittautuminen on päättynyt. Valmennusohjelmaan valittu: Auran Eräkurjet, Harjavallan Pirkat, Kiehiset, Kiteen Rajasamoojat, Nastapartio, Oulunkylän Käskynhaltijat, Parikkalan Ilvekset, Toimen Tytöt, Tolkkisten Eräketut, Vääräjoen Vartijat.

Kuva: Juha Nurmi