Valmentajien materiaalit

Mitä valmentaja tekeekään?

Lippukuntavalmentajan pestikuvaus
Ohjelmavalmentajan pestikuvaus
Pestivalmentajan pestikuvaus
Valmentajavastaavan pestikortti

Valmentajan työkalut

VALMENTAJAKOULUTUKSET 2019

Koulutus on kaikille valmentajille ja valmentajiksi aikoville sekä myös esimerkiksi kaikille piiri- ja keskusjärjestön toimijoille, jotka haluavat ymmärtää mistä siinä valmentamisessa on kyse! Vuonna 2019 koulutuksia järjestetään kolme. Voit ilmoittautua mukaan heti.

8.-10.2. Oriniemen partiomaja, Hirvensalo, Turku. Ilmoittaudu: https://kuksaan.fi/22935

17.-19.5. Järvenpään seurakuntaopistolla Kohtauksen yhteydessä. Ilmoittaudu: https://kuksaan.fi/23168

4.-6.10. Kärkölässä Kalliopirtin leirikeskuksessa. Ilmoittaudu: https://kuksaan.fi/22937

Tämän kurssin jälkeen ymmärrät, mitä eroa on valmentamisella ja ohjaamisella ja osaat valmentaa partiossa. Kurssi keskittyy niin yksilön kuin ryhmän valmentamiseen sekä partion toiminnan kehittämiseen.

Alla on listattuna asioita, joita emme käy kurssilla mutta jotka sinun on hyvä käydä läpi pestaajasi kanssa ja varmistaa, että pärjäät pestissäsi alusta alkaen mutkattomasti. Jos haluat kurssille, mutta epäröit osaamisesi kanssa, tee pestaajasi kanssa hyvä perehdytyssuunnitelma ja ota se mukaan kurssille. Jos edelleen olet epävarma, voit ottaa myös meihin (hanna.nevalainen@partio.fi) yhteyttä. Lämpimästi tervetuloa!

Kun selvität nämä asiat ennen kurssia, saat hyvän pohjan oman pestin tekemiselle ja olet valmis valmentamaan lippukuntia:

  • Lippukunnanjohtajan, pestijohtajan tai ohjelmajohtajan pestien sisällöt ja työkalut. Niistä löydät lisätietoa suoraan näiltä verkkosivuilta omista osioistaan. Piirit järjestävät myös koulutuksia.
  • Johtamismalli, aiemmin hankitun osaamisen tunnistaminen ja tunnustaminen, lippukunta yhdistyksenä, pestijärjestelmä, partio-ohjelma ja kasvatustavoitteet, omaa pestiä painottaen.
  • Kuksa, Jemma ja muut sekä niiden käyttö sujuvasti pestiä tukien.
  • Oman alueen lippukunnat tutuiksi, mielellään perehdytys omalta edeltäjältäsi sekä valmentajatiimiläisiltäsi.
  • Alueen yhteistyökäytännöt ja esimerkiksi aluetapaamisten fokus ja tyypilliset sisällöt.
  • Oma valmentajatiimi ja piirin muut valmentajat, mahdolliset valmentajavastaavat tai oma pestiesimies ja toimintakulttuuri sekä tapaamiskäytännöt.
  • Oman ensimmäisen vuoden suunnittelu valmentajana: mitä teet missäkin vaiheessa, mitä opit, mihin perehdyt, mitä tavoittelet ensimmäisen vuoden aikana.

Haluatko kouluttajaksi valmentajakurssille? Ilmoita meille (hanna.nevalainen@partio.fi) halukkuutesi ja otamme sinuun sitten yhteyttä! Kurssin sisällöt keskittyvät vahvasti valmennukseen. Yllä olevasta, kurssilaisille suunnatusta listauksesta pääset näkemään jo kurssilla koulutettavia aihealueita, ja myös aiheet joihin kurssilaisten tulisi perehtyä ennen kurssia.

Koulutus järjestetään Agricola-opintokeskuksen tuella.

Lue uusin Valmentajaviesti tästä.