Partio on hyvä harrastus lapselle

Partio on hauska, monipuolinen ja hyödyllinen harrastus lapselle. Partio tarjoaa paljon mukavaa tekemistä, kuten yhdessä leikkimistä, pelaamista, uusien taitojen oppimista sekä retkiä ja leirejä. Partiossa lapsi saa uusia kavereita ja solmii ystävyyssuhteita, jotka kestävät parhaimmillaan läpi elämän. Partio on harrastus, joka on täynnä ystävyyttä, naurua ja unohtumattomia elämyksiä!

Partiotoiminta tukee lapsen kasvua ja kannustaa itsensä kehittämiseen yksilönä ja ryhmän jäsenenä. Ympäristön ja toisten ihmisten huomioiminen, ryhmässä toimiminen, erilaisten taitojen opettelu, ongelmanratkaisukyvyn kehittäminen ja vastuunottaminen ovat tärkeä osa harrastusta. Partio on kaikille avoin, maailmanlaajuinen harrastus kieleen, kulttuuriin, uskontoon ja taustaan katsomatta.

Tule mukaan

Viikkotoiminta ja uudet ryhmät käynnistyvät jälleen elokuussa, joten nyt on hyvä aika ilmoittautua mukaan! Pääset mukaan etsimällä sopivan lippukunnan eli partion paikallisyhdistyksen omalta alueeltasi.

Löydä lippukunta

Partiossa lapsi saa

  • uusia kavereita
  • tehdä itse ja vaikuttaa
  • ikimuistoisia leirielämyksiä
  • kansainvälisyyden kokemuksia
  • seikkailla ja pitää hauskaa

Miten partiota harrastetaan?

Partioharrastus aloitetaan, kun lapsi on noin 7-vuotias tai sitä vanhempi. Yläikärajaa ei ole. Partiota harrastetaan paikallisyhdistyksissä eli lippukunnissa, joita on lähes jokaisessa Suomen kunnassa. Lapset kokoontuvat lippukunnan tiloissa viikoittain samanikäisistä koostuvan pienryhmän kanssa. Ryhmää vetää yleensä yksi tai kaksi aikuista partiolaista. Kokouksissa lapset leikkivät, askartelevat ja opettelevat uusia taitoja. Välillä osallistutaan myös isompiin paikallisiin partiotapahtumiin. Kaikki partiossa tehtävät asiat perustuvat partio-ohjelmaan, joka koostuu lukuisista erilaisista ja eri-ikäisille suunnatuista aktiviteeteista. Jotkut lippukunnat ovat painottuneet esimerkiksi meri-, ilma- tai erätoimintaan.

Partio on hauskaa ja sieltä saa paljon uusia ystäviä. Partiossa saa olla luonnossa ja siellä pääsee kokeilemaan uusia asioita. -Ylva-

Partio on edullinen harrastus

Partion jäsenmaksu on noin 60-80 euroa vuodessa, jonka maksamalla pääsee osallistumaan viikoittaiseen partiotoimintaan, retkille, leireille sekä muihin partiotapahtumiin. Summa vaihtelee riippuen paikallisen piirin ja lippukunnan omasta vuosimaksusta. Retkille ja leireille on lisäksi oma pienehkö osallistumismaksunsa. Perheet, joissa useampi lapsi harrastaa partiota, saavat alennusta jäsenmaksusta. Myös leireille voi yleensä anoa leiristipendiä.

Näin aloitat partion

  1. Löydä oman paikkakuntasi partioyhdistykset lippukuntahaun avulla.
  2. Valitse sinulle sopivin lippukunta.
  3. Tutustu lippukuntaan heidän omilla sivuillaan tai ota suoraan yhteyttä lippukunnanjohtajaan.
  4. Täytä jäsenhakemuslomake. Lippukunta ottaa sinuun yhteyttä, jonka jälkeen voitte sopia yksityiskohdista tarkemmin.

Harrastus myös aikuisille

Myös aikuisena voi aloittaa partioharrastuksen eikä aikaisempaa partiokokemusta tarvita. Partiossa on aikuisille monenlaista toimintaa ja erilaisia vapaaehtoistehtäviä. Lue lisää partion vapaaehtoistoiminnasta.

Perhepartio on koko perheen harrastus

Osa lippukunnista tarjoaa myös perhepartiotoimintaa, joka on suunnattu alle kouluikäisille lapsille ja heidän vanhemmilleen. Perhepartion tarkoituksena on partioon tutustuttamisen ohella antaa lapsiperheille kokemuksia yhteisistä mukavista hetkistä luonnossa. Perhepartio tarjoaa kivan yhteisen harrastuksen perheelle  ja mahdollisuuden tavata muita vanhempia säännöllisesti. Lue lisää perhepartiosta.

Yläkuva: Kris Loimaala