Sisupartiota järjestetään ympäri Suomea

Tervetuloa mukaan! Jos et löydä sisupartiotoimintaa omalta paikkakunnaltasi, ota vain rohkeasti yhteyttä lähimpään lippukuntaan ja kysy lisää. Sisupartiolaiset voivat hyvin osallistua partioon myös muissa kuin omissa sisuryhmissä.

Järvi-Suomen Partiolaiset ry

Järvi-Suomen Partiolaisten alueella sisupartiotoimintaa on eri puolilla piiriä. Ryhmiä löytyy seuraavista lippukunnista: Joensuun Eräsissit ja Karjalan Tytöt (Joensuu), Kajaanin Eränkävijät (Kajaani), Pielisen Partiolaiset (Lieksa), Reippaat Pojat (Jyväskylä) ja Soisalon Samoilijat (Leppävirta).

Jos sinua kiinnostaa osallistua sisupartiotoimintaan tai haluat perustaa lippukuntaasi uuden sisuryhmän, ota yhteyttä partiotoimiston Nalleen p. 050 363 6043, nalle.velling@partio.fi.

Lapin Partiolaiset ry

Lapin Partiolaisilla sisupartioryhmiä on Rovaniemellä lippukunnassa Napapiirin Tytöt sekä Kemijärvellä lippukunnassa Kemijärven tunturitytöt ja -pojat. Jos haluat aloittaa sisupartiotoiminnan paikkakunnallasi, voit kysyä lisätietoa lappi@partio.fi tai p. 040 833 8556.

Lounais-Suomen Partiopiiri ry

Lounais-Suomen Partiopiirin alueella sisupartiotoimintaa on ollut sotien jälkeen 1940-luvun lopulta asti. Tällä hetkellä sisupartiolaisia on piirissä toista sataa. He toimivat seuraavissa lippukunnissa: Auran Eräkurjet, Henrikin Tapulitytöt (Turku), Karimo (Rauma), Leirisiskot (Salo), Maarian Kämmekät (Turku), Marjatat ja Mikon Pojat (Somero), Mietoisten Kolopuutintit, Nuotiotytöt (Turku), Porin Tulitikut ja Turun Sinikotkat.

Sisupartioon halukkaita on enemmän kuin mitä näihin lippukuntiin voidaan ottaa.

Piirin sisutoimintaa koordinoi sisualue. Sen jäsenet tulevat niistä lippukunnista, joissa on sisutoimintaa. Sisualue järjestää sisupartiolaisille vuosittain omat piirin sisutapahtumat ja pyrkii varmistamaan muiden tapahtumajärjestäjien kanssa, että sisupartiolaiset voisivat osallistua heille mielekkäisiin partiotapahtumiin turvallisesti.

Sisualueen puheenjohtaja on Leena Aula, p. 040 537 0757, leena.aula@gmail.com. Piiriin on suunnitteilla sisujaoston perustaminen mahdollisimman pian. Sen tehtävänä olisi erityisesti sisutoimintaan innostaminen ja uusien ryhmien tukeminen. Ilmianna itsesi tai kaverisi partiotoimistoon Albertille, p. 050 312 9427, albert.vallunen@partio.fi.

Pohjanmaan Partiolaiset ry

Pohjanmaan Partiolaisten lippukunnissa on toimintaa sisupartiolaisille sekä muille erityistä tukea tarvitseville seuraavasti: Oulun Koskiveikot, Pohjolan Pirteät (Oulu), Muhoksen Metsänkävijät, Samposet (Kempele), Viessojat (Ylivieska), Kauhajoen Kytöveikot, Kokko-Pojat (Kokkola), Tasangon Talvikit (Seinäjoki), Simpsiön Karhut (Lapua), Lehtimäen Lumikurjet sekä Härmän Tähystäjät (Kauhava).

Mikäli olet kiinnostunut osallistumaan toimintaan tai käynnistämään paikkakunnallasi partiotoimintaa erityistä tukea tarvitseville, voit ottaa yhteyttä oman paikkakuntasi lippukuntaan.

Pohjanmaan Partiolaisten moninaisuusjaosto tukee lippukuntia sisupartiotoiminnan/erityistä tukeva tarvitsevien toiminnan järjestämisessä. Tarvittaessa voit ottaa yhteyttä moninaisuujaoston puheenjohtajaan.

Pääkaupunkiseudun Partiolaiset ry

Sisupartiointi alkoi Suomessa vuonna 1928 juuri pääkaupunkiseudulla Helsingin Sokeainkoululla. Sisupartioryhmiä toimii Helsingissä, Espoossa ja Vantaalla. Helsingissä Ruskiksen erityiskoululla toimii lisäksi Suomen ainoa sisulippukunta Siniritarit.

Piirin sisutoimintaa tukee Moninaisuus-ryhmä.

Uudenmaan Partiopiiri ry

Uudenmaan Partiopiirin alueella toimii sisuryhmiä seuraavissa lippukunnissa: Hiiden Hittavaiset (Kerava), Kirkkonummen Metsänkävijät (Kirkkonummi), Lahelan Palokärjet (Tuusula) ja Virkkalan Tulentekijät (Lohja). Uusi ryhmä on suunnitteilla myös Hyvinkäälle!

Jos haluat perustaa uuden sisuryhmän tai sinua kiinnostaa osallistua toimintaan, voit olla yhteydessä piiritoimiston Annaan (p. 050 446 0057; anna.jarvinen@partio.fi). Lisätietoa löydät täältä.

Muut piirit

Lisätietoa muiden piirien sisutoiminnasta voit kysyä suoraan piireistä (piirien yhteystiedot).