Avoimet työpaikat

Lisätty:Suomen Partiolaiset – Finlands Scouter ry on Suomen suurin nuorisojärjestö, johon kuuluu 65 000 partiolaista 750 lippukunnassa eri puolilla Suomea. Valtakunnalliseen kattojärjestöön kuuluu 10 partiopiiriä sekä ruotsinkielisten lippukuntien toimintaa tukeva Finlands Svenska Scouter r.f. Avoimet työpaikkamme julkaistaan tällä sivulla.


Rakastaa ja suojella luontoa on yksi partioihanteista. Vastuullisuuden ja kestävän kehityksen kysymykset ovat keskeisiä teemoja toiminnassamme, ja ilmastonmuutoksen hillitseminen yksi strategiamme painopisteistä. Toteutamme kunnianhimoista tiekarttaamme kohti hiilineutraalia partiota 2030 mennessä.

Haemme Suomen Partiolaisten yhteiskuntasuhteiden ja kumppanuuksien tiimiin vastuullisuustyön asiantuntijaa.

Työtehtäviisi tulee kuulumaan ainakin:

 • Partion hiilijalanjäljen ja hiilikädenjäljen mittaamisen kehittäminen
 • Järjestön toiminnan kehittäminen ja sisäinen koordinointi hiilineutraaliustavoitteen edistämiseksi
 • Vastuullisuuteen ja ilmastotyöhön liittyvän viestinnän koordinointi
 • Ympäristökasvatussisältöjen kehittäminen partio-ohjelmassa
 • Partion vastuullisuusryhmän toiminnan tuki

Olet idearikas ja aikaansaava osaaja, jolla on jo hankittua osaamista kestävään kehitykseen liittyvistä kysymyksistä. Teet töitä yhdessä lukuisten partion vapaaehtoisten kanssa ja saat energiaa ihmisten kanssa toimimisesta. Työskentelet itsenäisesti, mutta olet samalla vahvasti osa tiimiä. Pystyt pitämään monet langat käsissäsi kiireessäkin ja hoidat rutiinit luotettavasti. Sinun ei tarvitse olla partiolainen, mutta koet järjestömme arvot ja tavoitteet omiksesi.

Odotamme hakijalta seuraavia asioita:

 • Soveltuvaa koulutuksen tai työkokemuksen kautta hankittua osaamista (esim. kestävä kehitys, ympäristökasvatus)
 • Organisointikykyä, itsenäistä ja joustavaa työotetta
 • Erinomaisia yhteistyö- ja vuorovaikutustaitoja
 • Hyviä viestintätaitoja niin suullisesti kuin kirjallisestikin
 • Valmiutta ilta- ja viikonlopputöihin

Lisäksi eduksesi on:

 • Partiotoiminnan tuntemus
 • Metsäalan tuntemus
 • Kokemus järjestöistä ja vapaaehtoistyöstä

Meillä pääset:

 • Rakentamaan ja kehittämään Suomen suurimman ja vaikuttavimman nuorisojärjestön vastuullisuustyötä ja askelia kohti hiilineutraalia järjestöä 
 • Tekemään töitä kivassa työyhteisössä ja yhdessä pätevien vapaaehtoisten kanssa 

Tehtävä on toistaiseksi voimassa oleva. Työ alkaa sopimuksen mukaan vuoden 2022 aikana. Toimipiste sijaitsee Partioasemalla Helsingin Töölössä, mutta teemme myös joustavasti etätöitä. Mikäli innostuit, kerro meille itsestäsi ja lähetä ansioluettelo ja hakemus palkkatoiveineen tämän hakulomakkeen kautta viimeistään 25.10.2022.

Lisätietoja tehtävästä antaa yhteiskuntasuhde- ja kumppanuuspäällikkö Anna Iso-Ahola, anna.iso-ahola(a)partio.fi, puh. 0400 269 294 (10.-13.10. ja 24.10.)


Tietosuoja rekrytoinnissa

Suomen Partiolaisten avoinna oleviin työtehtäviin haetaan rekrytointilomakkeella. Työnhakijoiden ja työntekijöiden henkilö- ja työsuhdetiedot käsitellään pääsääntöisesti digitaalisesti Sympa-palvelussa. Perehdy henkilöstön henkilö- ja työsuhdetietojen käsittelyä koskevaan tietosuojaselosteeseen, jonka mukaan toimitaan myös rekrytointiprosessissa. Kaikki tietosuojaa koskevat dokumentit ja ohjeet on julkaistu osoitteessa www.partio.fi/tietosuoja.

Partiotyöntajajat

Partiotyössä noudatetaan Palvelutyönantajien (Palta) ja ammattiliitto Jytyn Yleissopimusta sekä Partiotyönantajien ja Jytyn erillispöytäkirjaa. Palta ja Jyty ovat solmineet partiotoimintaa koskevan yleissitovan työehtosopimuksen. Tätä työehtosopimusta noudatetaan kaikissa partiotoimintaan liittyvissä työsuhteissa. Sopimusta sovelletaan Partiotyönantajat ry:n ja sen jäsenjärjestöjen (Suomen Partiolaiset ja partiopiirit) palveluksessa oleviin toimihenkilöihin. Työehtosopimuksessa on sovittu mm. palkkausjärjestelmästä, työajoista ja työaikakorvauksista. Muilta osin sovelletaan kulloinkin voimassa olevaa Yleissopimusta. Lisätietoja luettavissa Jytyn verkkosivuilta.