Avoimet työpaikat

Suomen Partiolaiset – Finlands Scouter ry on Suomen suurin nuorisojärjestö, johon kuuluu 65 000 partiolaista 760 partiolippukunnassa eri puolilla Suomea. Valtakunnalliseen kattojärjestöön kuuluu kymmenen alueellista partiopiiriä ja valtakunnallista ruotsinkielistä partiotoimintaa järjestävä Finlands Svenska Scouter rf. 

Suomen Partiolaiset käsittelee avointa työpaikkaa hakevan henkilön henkilötietoja rekrytointitarkoituksiin. Työpaikkaa hakeneen henkilön antamat ja avoinna olevan tehtävän kannalta välttämättömät tiedot poistetaan rekrytointiprosessin päätyttyä. Lue lisää HR-tietojen käsittelystä partiossa: www.partio.fi/tietosuoja.

Partio on kansainvälinen liike, jonka piirissä toimii 50 miljoonaa partiolaista ympäri maailman. Partiossa kasvetaan kansainvälisyyteen ja maailmankansalaisuuteen niin leirimatkojen kuin globaalikasvatuksen keinoin. Teemme yhteistyötä eri maiden partiojärjestöjen ja maailmanjärjestöjen kanssa. Haemme toimistollemme kansainvälisyyskoordinaattoria monipuolisiin tehtäviin. Tehtävä on määräaikainen vanhempainvapaan sijaisuus.

Etsimme sinua, joka tunnet vapaaehtoistyön periaatteet, innostut hyvästä tekemisen meiningistä ja haluat työskennellä partion päämäärien eteen. Osaat toiminnallasi tukea vapaaehtoisia projektinhallinnassa, hankkeiden suunnittelussa, rahoituksessa, toteutuksessa ja raportoinnissa. Ymmärrät kehitysyhteistyön lainalaisuudet ja tunnet näihin liittyvät hankekäytännöt. Haluat edistää kansainvälisyyttä partion paikallisyhdistyksissä ja tuoda kansainväliset kokemukset osaksi jokaisen ikäkauden toimintaa.

Tehtävään kuuluu muun muassa hankkeisiin, kansainvälisiin kumppanuuksiin, leirimatkoihin ja luottamushenkilöorganisaatioomme liittyviä käytännön järjestelyjä, projekteja toteuttavien vapaaehtoisten ohjausta sekä kansainvälisten yhteyksien valiokunnan vapaaehtoisten kanssa työskentely. Työtä tehdään hyvin vahvasti yhdessä vapaaehtoisten kanssa. Toimistolla työ sijoittuu lippukuntatyön tiimiin.

Odotamme

 • soveltuvaa koulutusta ja notkeita viestintä- ja toimisto-it:n taitoja
 • hyviä yhteistyö- ja vuorovaikutustaitoja, projektinhallinta- ja organisointikykyjä
 • itsenäistä, tavoitteellista ja joustavaa työotetta
 • kykyä hallita kokonaisuuksia, omaksua nopeasti ja edistää kehityshankkeita
 • valmiutta ilta- ja viikonlopputöihin sekä matkustamiseen
 • kokemusta järjestötoiminnasta ja hankehallinnosta, ehkä jopa kehitysyhteistyöhankkeista
 • sujuvaa englanninkielen suullista ja kirjallista taitoa
 • partiotoiminnan tuntemus katsotaan eduksi

Kanssamme pääset

 • nuoriso- ja kasvatusjärjestökentän ytimeen
 • tekemään töitä yhdessä kivan työyhteisön ja sitoutuneiden vapaaehtoisten kanssa
 • kehittämään Suomen suurimman nuorisojärjestön kansainvälisyystoimintoja niin paikallisella kuin kansallisellakin tasolla
 • mahdollistamaan kansainvälisiä kokemuksia, ystävyyttä yli rajojen ja globaalin vastuuntunnon kehittymistä

Tehtävä on määräaikainen vanhempainvapaan sijaisuus kestäen 5.6.2020 asti. Työ alkaa kesäkuun alussa tai sopimuksen mukaan. Toimipiste sijaitsee Helsingin Töölössä. Lähetä hakemuksesi palkkatoiveineen sekä ansioluettelosi osoitteeseen petra.valkonen@partio.fi viimeistään 23.4.2019 klo 9.

Lisätietoja tehtävästä antaa lippukuntatyön päällikkö Petra Valkonen, p. 040 718 5721 torstaina 11.4. klo 10-12 ja tiistaina 16.4. klo 12-14. Työhaastattelut järjestetään toukokuun alussa.

Kannustamme hakijoiksi eri-ikäisiä, eri sukupuolta olevia ja eritaustaisia ihmisiä. Työpaikkamme on esteetön.

Haemme vakituiseen työsuhteeseen järjestökoordinaattoria tukemaan ja edistämään partion harrastamista ja kasvua Kymenlaakson partiopiirin lippukunnissa.

Lippukunta on partion päätoimintayksikkö, joka järjestää monipuolista harrastustoimintaa lapsille ja nuorille sekä tarjoaa mielekkään ympäristön aikuisille osallistua vapaaehtoistoimintaan. Järjestökoordinaattorin päävastuulla on partiolippukuntien hyvinvoinnin ja toimintakyvyn varmistaminen siten, että partio harrastuksena pysyy laadukkaana sekä turvallisena ja harrastajien määrä kasvaa. Työssä onnistuminen vaatii aktiivista osallistumista erilaisiin tapahtumiin ja tilaisuuksiin eri puolilla partiopiirin toiminta-aluetta.

Järjestökoordinaattorin monipuoliseen työnkuvaan kuuluu vapaaehtoisten tukeminen ja nuorten ohjaaminen, toiminnan markkinoiminen, lippukuntien perustamisen tukeminen, aktiivinen viestintä, tapahtumien järjestäminen, varainhankinnan koordinoiminen, yhdistyksen hallinnon asianmukainen hoitaminen sekä ongelmatilanteiden ratkominen. Lippukuntatyön lisäksi koordinaattorin tehtävään kuuluu tukea partiopiirin vapaaehtoisista koostuvia ryhmiä ja osallistua heidän kanssaan aktiivisesti toiminnan kehittämiseen.

Olet sopiva henkilö tehtävään, jos sinulta löytyy:

 • tehtävään soveltuva koulutus
 • kiinnostusta lasten ja nuorten hyvinvoinnin edistämiseen
 • kykyä innostaa ja motivoida vapaaehtoisia toimijoita
 • erinomaiset suulliset ja kirjalliset viestintätaidot
 • tarkkuutta ja järjestelmällisyyttä

Hakijoilta edellytetään Microsoft Office -ohjelmien sujuvaa käyttöä, kykyä aikatauluttaa oma työnsä, työskennellä itsenäisesti, sekä oma-aloitteisuutta tarttua puhelimeen myös pulmatilanteissa.

Työ on kokoaikainen (38 h 45 min/vko) ja jakaantuu myös ilta- ja viikonlopputyöhön. Työn sijaintipaikkana on Kymenlaakson partiopiiriin kuuluvat kunnat sekä kaupungit, joten ajokorttia ja auton käyttöä edellytetään. Toimisto sijaitsee Kouvolassa.

Työsuhde solmitaan Suomen Partiolaiset – Finlands Scouter ry:n kanssa. Lisätietoja antaa SP-FS järjestöpäällikkö Tea Hurme, 050 446 0055 tea.hurme@partio.fi sekä Kymenlaakson Partiopiiri ry:n piirinjohtaja Elina Toimela, elina.toimela@partio.fi.

Lähetä hakemuksesi ansioluettelon ja palkkatoiveen kera sähköpostilla viimeistään 22.5.2019 tea.hurme@partio.fi. Työhaastattelut pidetään 3.6. Kouvolassa. Työ aloitetaan sopimuksen mukaan elokuun 2019 alussa.

Valkama-partioleiri järjestetään kesällä 2020 Hangon Syndalenissa noin 3000 osallistujalla. Haemme määräaikaiseen työsuhteeseen leirin projektikoordinaattoria.

Projektikoordinaattorina keskeisiin työtehtäviisi kuuluu työskentely leirin vapaaehtoisista koostuvan projektiorganisaation kanssa tapahtuman järjestämiseen sekä viestintään ja markkinointiin liittyvissä asioissa. Projektikoordinaattorina vastaat asiakaspalvelusta ja ilmoittautumis-/osallistujarekisterin hoitamisesta. Lisäksi olet mukana sidosryhmätyössä, yhteistyösopimusten laatimisessa sekä leirin talouden ja hankintojen seurannassa. Leirin jälkeen vastaat projektin paketoinnista ja raportoinnista.  

Etsimme henkilöä, jolla on kokemusta projektityöskentelystä ja projektien talouden hallinnasta sekä vapaaehtoisten kanssa toimimisesta. Luot ympärillesi leppoisaa tunnelmaa ja pidät porukan hyvällä mielellä. Osaat kuitenkin toimia tarvittaessa napakasti, tehdä päätöksiä itsenäisesti ja priorisoida asioita. Nautit kovenevasta työtahdista ja ison vapaaehtoisporukan keskellä työskentelystä. Olet itsenäinen, tarkka ja täsmällinen, pystyt selkeään kielelliseen ilmaisuun ja osaat sujuvasti käyttää Office-ohjelmia O365-ympäristössä ja monipuolisesti erilaisia viestintäkanavia. 

Työ on kokoaikainen (38 h 45 min/vko) ja jakaantuu myös ilta- ja viikonlopputyöhön. Työn sijaintipaikkana on Uudenmaan Partiopiiriin kuuluvat kunnat sekä kaupungit ja piiritoimisto Partioasemalla Helsingin Töölössä. Tarjoamme aidosti monipuolisen työn nuorekkaassa ja mukavassa työympäristössä sekä kilpailukykyiset edut. 

Työsuhde solmitaan Suomen Partiolaiset – Finlands Scouter ry:n kanssa. Lisätietoja antaa SP-FS järjestöpäällikkö Tea Hurme, 050 446 0055, tea.hurme@partio.fi ja leirinjohtaja Iiro Auvinen, iiro.auvinen@partio.fi. 

Lähetä hakemuksesi ansioluettelon ja palkkatoiveen kera sähköpostilla viimeistään 6.5.2019 tea.hurme@partio.fi. Työhaastattelut järjestetään 15.5. ja työ alkaa sopimuksen mukaan joustavasti kesä-heinäkuun aikana ja päättyy 30.9.2020. 

Valkama on Uudenmaan Partiopiiri ry:n järjestämä leiri, jonne on tervetulleita kaikki partiolaiset ja partiosta kiinnostuneet. Uudenmaan Partiopiiri on Suomen Partiolaisiin kuuluva piirijärjestö. 

Pääkaupunkiseudun Partiolaiset hakee määräaikaiseen työsuhteeseen kesällä 2020 järjestettävän Espoon Partiotuki ry:n alueleirin projektipäällikköä. Alueleiri Väiski 2020 järjestetään Hangon Syndalenissa heinä-elokuussa 2020 ja sille odotetaan yli 2000 osallistujaa.

Leirin projektipäällikön tehtäviin kuuluvat mm.:

 • Osallistujien asiakaspalvelu kaikissa kanavissa (puhelin, sähköposti, some)
 • Leirin ilmoittautumisprosessin tukeminen ja rekisterien hallinnointi
 • Projektin talouden ja hankintojen tuki
 • Projektin viestinnän ja markkinoinnin tukeminen
 • Sidosryhmäyhteistyön tuki, mukaan lukien yhteistyökumppanuudet
 • Leirinjohtajien tukeminen erilaisissa tehtävissä sekä tiivis yhteistyö muun vapaaehtoistiimin kanssa
 • Työnjohtajana toimiminen projektiin mahdollisesti palkattaville harjoittelijoille
 • Yhteistyö Uudenmaan Partiopiirin leiriprojekti Valkaman työntekijän kanssa

Saatat olla etsimämme henkilö, jos

 • hahmotat isoja kokonaisuuksia ja osaat priorisoida
 • osaat tehdä päätöksiä ja ratkaista ongelmia nopeassa aikataulussa
 • sinulla on hyvä ymmärrys projektin taloudenpidosta (budjetointi, hankinnat, kirjanpito)
 • käytät sujuvasti Office-ohjelmia O365-ympäristössä
 • olet joustava, tarkka ja täsmällinen, ja innostut kun prosessit toimivat mallikkaasti
 • pystyt itseohjautuvaan työskentelyyn, mutta ryhmässä toimiminenkin kuuluu vahvuuksiisi
 • motivoidut onnistumisesta (muiden ja omasta) ja uuden oppimisesta
 • et pelkää telttaöitä vaan pärjäät hyvin myös leiriolosuhteissa

Jotta tehtävässä onnistuu ja siinä viihtyy, aiempi kokemus projektityöskentelystä on edellytys. Välttämättömänä pidämme myös kokemusta vapaaehtoisten kanssa toimimisesta. Partiotausta on iso etu. Tehtävään kuuluu ilta- ja viikonlopputyötä. Projektin edetessä kiihtyvä työtahti on asia, josta henkilön tulee suorastaan innostua ja nauttia.

Tarjoamme mielenkiintoisen, monipuolisen ja opettavaisen tehtäväkentän iloisessa ja dynaamisessa työporukassa Töölössä. Määräaikainen työsuhde kestää noin 12 kuukautta: se alkaa sopimuksen mukaan joustavasti syyskuussa 2019 osa-aikaisena (2-4 päivää viikossa) ja jatkuu tammikuusta syyskuun loppuun 2020 kokoaikaisena. Kesällä 2020 ei ole mahdollisuutta kesälomaan.

Lähetä hakemuksesi (+ cv ja palkkatoivomus) sähköpostilla osoitteeseen mimmu.mannermaa@partio.fi pe 3.5.2019 klo 21:00 mennessä. Kysymyksiin vastaa leirinjohtaja Petrus Holm, p. 040 417 3435 ti 23.4. klo 13–16 tai leirinjohtaja Ville Vuorenmaa, p. 050 562 0613 ke 24.4. klo 11–13. Ensimmäisen kierroksen haastattelut pidetään Töölössä ma 13.5. klo 9-16.

Espoon Partiotuki ry (EPT) on espoolaisten ja kauniaislaisten partiolippukuntien aluejärjestö. EPT:n alueella toimii 43 lippukuntaa, joissa on yhteensä lähes 4 400 jäsentä.  EPT järjestää kilpailuja, leirejä ja muita tapahtumia, joilla tuetaan lippukuntia partio-ohjelman toteuttamisessa. Väiski-alueleiri järjestään noin neljän vuoden välein.