Benin ja Niger

Food For Life 2011-2014

Food For Life (FFL) oli Suomen Partiolaisten ja Afrikan partioalueen yhteinen kumppanuushanke vuosina 2011–2014, jonka tarkoituksena oli lisätä partiolaisten määrää Afrikassa sekä parantaa paikallisten nuorten toimintamahdollisuuksia ja aktiivisuutta omassa yhteisössään. Vuonna 2011 käynnistynyttä hanketta koordinoitiin Kenian pääkaupunki Nairobissa sijaitsevasta Afrikan aluetoimistosta, käytännössä hanke tapahtui kuitenkin Beninissä ja Nigerissä paikallisten partiolaisten toimesta. Suomen ulkoasiainministeriö tuki hanketta kehitysyhteistyövaroista. Vuosina 2015–2016 yhteistyö Beninin ja Nigerin kanssa jatkuu ilman ulkoministeriön tukea pienimuotoisemmilla kehitysyhteistyöjäsenmaksuilla tuetuilla projekteilla. Teema on edelleen yhdistelmä kapasiteetin kasvattamista ja ruokaturvaa.

Paikallisesti Food for Life keskittyi partiolaisten ja heidän perheidensä ruokaturvan parantamiseen. Hankkeessa osana partio-ohjelmaa opittiin pienviljely- ja yritystaitoja, joiden avulla nuoret pystyivät tuottamaan lisää ravintoa perheilleen sekä myymään ylimääräiset viljelytuotteet.Harjoittamansa viljelyn kautta nuoret myös oppivat kestävästä maankäytöstä, ruoantuotannosta ja yleisesti ympäristökysymyksistä

FFL-ohjelma koostui kolmesta vaiheesta, joiden jokaisen suorittamisesta sai hihamerkin. Ensimmäisessä nuori oppi viljelemään yhtä kasvia, toisessa useita kasveja ja kolmannessa hän osasi jo tehdä ja toteuttaa kaupallistamissuunnitelman ylijääneen sadon myymiseksi. Beninissä ja Nigerissä partiota käydään tiiviissä yhteistyössä koulun kanssa ja monilla koulun partioryhmillä olikin jo oma FFL-puutarhansa koulun vieressä.

Suomalaisten Partiolaisten kumppanuushanke on osa suurempaa Food for Life –ohjelmaa. Se  alkoi Etelä-Afrikassa vuonna 2003 ja jatkui Afrikan partiotoimiston ideoimana vuonna 2007, jonka jälkeen projekti levisi partiojärjestöihin Burundiin, Keniaan, Ugandaan, Lesothoon, Burkina Fasoon, Etiopiaan, Malawiin ja Etelä-Sudaniin. Ruokaturvan parantaminen ja nuorten voimaannuttaminen aliravitsemuksesta kärsivillä alueilla on ollut partioliikkeelle tärkeää ja samalla maailman suurin nuorisoliike on saanut lisää näkyvyyttä ja uusia jäseniä. Beninissä ja Nigerissä Suomen Partiolaisten projekti on ollut niin onnistunut, ettei kaikille uusille partiolaisille ole tahtonut riittää tarpeeksi johtajia!