Ohjelmapainotukset

Ohjelmapainotuksien tarkoituksena on tukea lippukuntia totetuttamaan laadukasta partio-ohjelmaa. Ohjelmapainotus kestää noin yhden vuoden kerrallaan ja se sisältää toteutusvinkkejä aktiviteetteihin ja/tai suurempia toiminnan järjestämiseen liittyviä ohjeita.

Vuoden 2018 ohjelmapainotus

Vuonna 2018 keskiössä ovat luotsit. Tavoitteena on, että luotsit

  • ymmärtävät tehtävänsä paremmin
  • saavat tukea tehtävässään paremmin
  • pystyvät antamaan tarpojille-, samoajille ja/tai vaeltajille täyden panoksensa luotsatessaan

Luotsivuosi 2018 on valtakunnallinen ohjelmapainotus, jonka pyrkimyksenä on lisätä luotseja ja vahvistaa kolmen vanhimman ikäkauden kokemaa aikuisen tuen määrää ja laatua.

Tukea pestissä onnistumiseen

Tarjoamme luotseille avuksi koko luotsivuoden ajan blogin, jossa pureudumme luotsaamiseen, luotsaamisen haasteisiin, luotsaamisen onnistumisiin, tapoihin luotsata. Käsittelemme muun muassa kasvatustavoitteita, turvallista tilaa, osaamisen tunnistamista, johtamista ikäkausissa, hengellisyyttä ja henkisyyttä, monimuotoisuutta. Blogista lähetetään viesti Kuksan kautta kaikille luotseille – varmistathan että lippukuntasi luotsit ovat merkittyinä Kuksaan, jottei apu ja vinkki mene ohi suun. Kannattaa myös liittyä Luotsien vertaistukiryhmän Luotsaaminen – Partio -ryhmän jäseneksi Facebookissa.

Ettehän myöskään unohda piirinne tuomia vertaistuki- ja koulutusmahdollisuuksia. Tarjolla tulee olemaan useita mahdollisuuksia kasvattaa omaa osaamistaan ja löytää luotsiverkostoja.

Loppuvuodesta tavataan

Loppuvuonna 2018 kokoonnumme myös yhteen valtakunnalliseen Luotsisateliitti-koulutus- ja vertaistukitapahtumaan, jossa hyödynnämme teknologiaa tuodaksemme toisiamme vielä lähemmäksi.

Tervetuloa mukaan!

Parhaiten pysyt kärryillä luotsivuoden kuulumisista seuraamalla Parempi lippukunta -blogia!

Aiemmat ohjelmapainotukset

Tietoa aiemmista ohjelmapainotuksista löydät partio-ohjelma.fi:sta.